06 Dagbok från Helvetet juli 2015

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö @Kinnarps, @KinnarpsAS, @KinnarpsGroup, @KinnarpsInt, AFA, AMV, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Alliansen, Allsvenskan, Almedalen, Anders Andersson, Arbetsförmedlingen, Arvodesaffären, Borås, CEO, COO, Corren, Customer Quality Manager, DN, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, ETC, Ergonomi, Eskilstuna, Eskilstuna Kuriren, Expressen, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Flickr, Folkbladet, Folkpartiet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Germany, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, Jönköpings Posten, KVP, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kinnarp, Kinnarp Srl, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AG, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Kinnarps Plc, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kristersson, Kristianstad, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsrevision, Landstingsrevisionen, Landstingsråd, Landstingsstyrelsen, Landstingstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, NT, Norrbottens Kuriren, Norrköping, Norrköpings Tidningar, Nya moderaterna, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Podcast, Polisen, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SR, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Socialdemokraterna, Sossar, Staffan Lindblad, Stafylokocker, Svenljunga, Svenska Dagbladet, Södermanlands Nyheter, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, Ulricehamn, Utsatt på jobbet, Vänsterpartiet, Västergötland, Växjö Lokaltidning, bristande hygien, customer, kontorsmöbler, kund, landsting, landstinget sörmland, landstinget östergötland, lawyer, media, p4sjuharad, politiker, product, product liability, product safety, slarv, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Öga
 

 Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 

 

 
 
Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se
 

 
Så här ser sambandet ut.
 
Kinnarps skadar mig med sin felkonstruerade stol och med landstinget Sörmlands benägna bistånd med uselt arbetsmiljöarbete
 
leder till
 
Skador som omöjliggör för mig att motionera.
 
leder till
 
Högt blodtryck som inte behandlas i tid.
 
leder till
 
Sprängt blodkärl i vänster öga och nedsatt syn.
 
leder till
 
Operation under ohygieniska förhållanden på Ögonkliniken i Norrköping med stafylokockinfektion som följd
 
leder till
 
Ännu sämre syn och mer eller mindre konstant värk
 
leder till
 
Förhöjt tryck i ögat och risk för total synförlust.

 
 
 
 
Så här ser ett nyopererat knä ut, tack så jäv.. mycket för detta Kinnarps AB och landstinget Sörmland
 
 
 
 
 
Och så här ser en nyopererad axel ut! Tack än en gång för detta helvete, Kinnarp AB och landstinget Sörmland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser en skadad nackkotpelare ut.
 
 
 
 
 
Så här ser Kinnarps felkonstruerade stol ut efter kraschen som skadade mig för livet
 
 
 
 

1 juli 2015

 

Natten var hyfsad, jag var nog vaken bara fyra fem gånger.

 

Morgonen var strålande av solsken och värme, men jag har svårt att glädjas och det beror på många saker, men de har alla det gemensamt att det har med stolskraschen 12 oktober 2010 att göra och inte blir det bättre av att det där jäv.. Länsförsäkringar Skaraborg skickade mig ett brev med material till en överprövning, lite grann som ”Moskvaprocesserna” på 30-talet med det undantaget att här är åklagarna okända och jag försvarslös. Det är den s k Ansvarsförsäkringens Personskadenämnd som i den låtsade rättssäkerhetens namn skall fälla sitt utslag. Cykelstölder och vattenskador kan de nog hantera men inte personskador där de riskerar få betala, där är de fullkomligt hänsynslösa. Är det någon av er läsare som tror man kan få rätt mot denna ansiktslösa nämnd? Trodde väl inte det heller, men visst jag kan spela med, men tilltron till allt vad försäkringsbolag heter den försvann ner i toalettstolen för länge sedan. Ja, jag vet att det är en oanständig jämförelse jag gör med de som förlorade livet efter att de åtminstone öga mot öga fick se de som anklagade dem och de kunde yttra sig. Vi som är arbetsskadade har blivit av med vårt livsinnehåll för att först arbetsgivaren landstinget Sörmland slarvar tillsammans med Kinnarps och sedan fullföljer försäkringsbolagen med att döda livsinnehållet i lång utdragen nermalningsprocess som sträcker sig över flera år och där man kastas mellan hopp och förtvivlan om att rättvisa skall uppnås.

 

Det blev en varm demonstration, mycket varm, men jag höll mig kall inombords bara med tanken på vad skylten ”Kinnarps Interior” som hänger framför mig på 40 meters avstånd, representerar för mig; farliga produkter, oansvarig ledning i Kinnarps, bristande moral och etik och säkert mycket mer som jag inte orkar rabbla upp här.

 

Människor i bilar som åker förbi är lika vänliga som tidigare, de hejar, vinkar, gör tummen upp och tutar.

 

Jag funderar på hur jag skall kunna utveckla demonstrationen och jag har under eftermiddagen kommit på ett par saker till.

 

Min fru hämtade mig just innan jag höll på tuppa av och när jag kom hem så drack jag säkert en liter vatten tillsammans med smärtstillande.

 

2 juli 2015

 

Fy så varmt det var idag under demonstrationen, säkert minst 35 grader. Det var så varmt att limmet löstes upp, det lim som skulle hålla skylten uppe.

 

Därför var det skönt att de från Kinnarps filial kom ut och bjöd på kallt vatten!

 

Gick ni på det?

 

Inte kom de ut med vatten, Kinnarps har ju centralt betalt 2 212 kronor för hittills nästan fem års ständig värk, förlust av det som gör livet värt att leva och två operationer och det är mer än nog för dem. 

 

Läs mer om vad deras kvalitetschef, jo de har en sådan, säger: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/det-ar-jatteolyckligt

 

3 juli 2015

 

Vi åkte tidigt till Östansjö med även förbi Katrineholm och hämtade mamma. Efter ett stopp vid Lithells där vi hittade en del god mat, så anlände vi till Tystingegatan vi 10-tiden. Det blev en varm dag, mycket varm dag. Jag gjorde ett försök att köra trädgårdstraktorn en stund, det skulle jag aldrig gjort för natten och lördagen blev ett helvete. Vi fick åka in till Marieberg och köpa grästrimmer för allt var övervuxet av ogräs. Margareta körde den en stund varje dag så det värsta, i princip allt togs bort.

 

4 juli 2015

 

En fruktansvärd natt av smärta i rygg, nacke och axel, resten av dagen fick jag sitta/ligga still och arbetet genomfördes av mamma och Margareta.  Det blev en lika varm dag som igår.

 

5 juli 2015

Natten var något lite jävla bättre än föregående natt och dagen likaså och allt arbete gjordes av mamma och Margareta idag med, det är så jävla deprimerande som det kan vara. Det är tur att jag inte har Kinnarps ansvariga i närheten av mig när det är som värst, jag känner ett sådant hat mot dem som jag aldrig känt tidigare och det är ingen trevlig känsla.

 

6 juli 2015

 

Margareta skjutsar mig till demonstrationen på förmiddagen. Det är gråmulet och det kommer en del regn, men det gör mig inget för jag har så jävla ont i rygg, nacke och axel/arm så regnet distraherar mig bara.

 

Bilister åker förbi och vinkar och ser glada ut, det känns bra. Jag ser många stanna till och läsa på skylten och sedan återspeglar det sig i besöksstatistiken på bloggen, antalet besökare där ökar stadigt.

 

Hustrun hämtade mig och när jag kom hem så tog det ett par, tre timmar att återhämta mig.

 

7 juli 2015

 

Det blev ingen demonstration idag, i stället var jag på ögonoperation. Jag skall få en spruta i vänster ögat som skall motverka den blödning jag fick i ögat i mars.

 

Jag är hemma nu och jag har tagit på mig ögonlappen för jag är så in i helvete irriterad i ögat där jag fick sprutan. Det blev inte den första föreslagna operationen där man skulle spruta in medel i blodet och sedan värma med laser på blodkärlet som gått sönder och sedan skulle det ”vulka” kärlet som en trasig cykelslang, ungefär. Det blev i stället en spruta till med något medel (avastin?) i ögat.

 

Nu är det kväll och det skaver i ögat, men det svider inte så mycket, men jag har jätteproblem med rygg och nacke efter att jag låg i operationsstolen. Jag trodde inte det skulle påverka för jag tyckte jag låg bra, men så var det tydligen inte.

 

8 juli 2015

 

Har det blivit något bättre i ögat, tja, svårt att säga det är så grått och mulet och det regnar så jag ser dåligt av bara det. Jag får nog vänta några dagar innan resultatet visar sig. Jag kan bara hoppas.

 

Jag skall försöka demonstrera utanför Kinnarps idag om ögat och nacken medger det.

 

9 juli 2015

 

På eftermiddagen vid 14-tiden så slog värken till i ögat och jag fick rådet att snarast åka till US i Linköping. Där konstaterade de att jag fått en inflammation/infektion i ögat och att jag skulle opereras av läkare SMF, vilket gjordes framåt 23-tiden.

Det var ytterst ytterst smärtsamt och obehagligt, det man gjorde var att ta prover i ögat och att ge flera injektioner av antibiotika. Tog det två minuter eller entimma, jag vet inte. Det kändes som en evighet och särskilt när man inte får röra huvudet en millimeter. Det jag vet med säkerhet det är att regnbågen exploderade.

 

10 - 14 juli 2015

 

Smärtan i ögat avtog natten efter operationen. Jag fick reda på att det var en staflokockinfektion. Jag ser knappt något på ögat och jag skall hålla mig på mitt rum och separata toalett för risken att smitta andra är överhängande. Behandlas av läkarna SMF, AF, JJ, SA.

 
Så här ser ett öga fyllt med stafylokocker ut dagen efter operation. Tack för den infektionen!

 

Infektionen avtog för varje dag och ansågs vara borta 14 juli och jag skrevs ut och Christian hämtade mig. Det här är mycket knäckande att tappa synen ännu mer. Inflammationen och det läckande blodkärlet består och skall behandlas när inflammationen är över. Personalen var ytterst kompetenta och trevliga på avdelning 14 där jag låg. Servicen och omvårdnaden var oklanderlig. Man hinner tänka mycket när man sitter på rummet halvblind. Margareta och barnbarnen var och hälsade på och det lättade upp. När jag låg här så ligger Ms pappa B på Vrinnevi och är mycket, mycket mer sjuk. Ja, kanske döende. Margareta och jag hälsade på honom förra veckan och han var mycket sjuk och tycktes ha krympt.

 

15 juli 2015

 

Skönt vara hemma. Filip hälsade på, han viggade O’boy och bullar och vi samtalade om Grekland bl a.

 

Hoppas jag blir så bra så jag kan åka med Filip dit.

 

17 juli 2015

 

Återbesök Ögoncentralen Kungsgatan hos läkare SS.

 

 

22 juli 2015

 

Jag blir skjutsad till Ögonkliniken på Kungsgatan för en uppföljning och kontroll av ögat, jag medicineras kraftigt med tre sorters antibiotika i ögat flera gånger om dagen. Det är ytterst jobbigt och smärtsamt och jag kan inte läsa och för den som känner mig vet vad det innebär för mig.

 

När jag kommer upp till Ögonkliniken så anmäler jag mig och sätter mig vänta på min tur och den väntan blir inte lång, det brukar den inte vara här på kliniken.

Det är en för mig ny kvinnlig läkare LC som hämtar mig och i vanlig ordning, som man blivit uppfostrad så sträcker jag fram handen för att hälsa och min hand möter ingen hand från läkaren utan jag får ett snäsigt ”Här på kliniken så tar vi inte i hand”. Först trodde jag att det var någon religiös grej att inte ta män i handen, (I efterhand fick jag veta att hon heter LC) eftersom jag på hennes brytning inte kunde uteslut något muslimskt. Jag ilsknade till mot det dåliga uppförandet, det är första gången som jag noterat det på Ögonklinikerna i Norrköping och Linköping, särskilt när nästa mening kom från läkaren ”Det står på skylten vid ingången”. ”Jaha” sade jag ”att jag inte såg skylten kan ju bero på att jag som de flesta som går hit ser dåligt. Då säger hon ”Det är infektionsrisken som gör att vi inte skall ta i hand och hälsa”. ”Det är bra” säger jag ”men det hindrade ju inte er på kliniken att injicera stafylokocker i mitt öga likväl”.

Ja vet, jag var sur och kunde varit lite lenare i truten, men jag hade inte någon bra dag, för jag hade ont i ögat, nacken, axeln och ländrygg och så såg jag så dåligt och hade redan snubblat nere vid hissen där det låg byggmaterial som jag inte såg och som nästan slog mig till golvet. Jag har mycket svårt för vårdpersonal och då särskilt läkare som inte lärt sig uppträda hyfsat. Det är den erfarenheten jag fått med mig från tiden som ansvarig för Patientnämnden i Sörmland. Bemötandeproblematiken är ett stort, mycket stort problem inom sjukvården.

 

Resten av mötet förlöpte friktionsfritt om än något stelt och pressat.

 

25 juli 2015

 

Jag somnade sent på grund av värk i vanlig ordning, det är nacke och axel som är värst på natten. Det blev nog bara fyra timmars sömn i natt, en tima i taget.

 

Nu är klockan tio på förmiddagen och jag skall be någon av barnbarnen hjälpa med ögondroppar.

 

Det har regnat hela dagen och det är grått och det betyder att jag ser mycket dåligt för vad jag än skall göra.

 

På kvällen hade Margareta gjort en festmåltid med kräftor, gratinerad hummer, öl och snaps, Örebro akvavit. Till huvudrätt blev det sallad och oxfile och Amarone. Mycket god middag.

 

Jag tittade på ett par avsnitt från Band of Brothers; Carentan och Replacements. Det här är en serie jag sett tidigare, men den tål att ses om så där vart tredje år, som en påminnelse om att ”frihetens träd måste vattnas då och då med blodet från demokratins frihetskämpar”. Fritt efter, ja vem fan det nu var?!

 

26 juli 2015

 

Det är grått ute, men fritt från regn och jag hör Mats såga på ett uthus som han byggt. Jag skall ut och prata med honom och höra hur det är med hans far Börje som ligger på sjukhus och troligen är mycket nära döden.

 

28 juli 2015

 

Det har varit en mycket besvärlig natt, inte bara att nacke, rygg och axel värkte, nu har jag dessutom ett öga som värker och skaver.

 

Margareta skjutsade mig till ögonläkaren AV i Linköping på morgonen efter att vi lämnat av Oskar hemma hos Christian.

 

Beskedet jag fick var att ännu har det inte bestämts om ögat skall opereras med laser, de återkommer om det. Infektionen är borta och inflammationen håller på och lägger sig.

 

31 juli 2015

 

Återbesök och kontroll Ögoncentralen Kungsgatan