DEMONSTRATION 16 FEBRUARI VID 13-TIDEN MOT OANSVARIGA KINNARPS INTERIORS FARLIGA KONTORSSTOL I NORRKÖPING PÅ KOPPARGATAN

Publicerat i: 01 Allmänt, 60 Demonstration mot Kinnarps @Kinnarps, @KinnarpsAS, @KinnarpsGroup, @KinnarpsInt, AFA, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Anders Andersson, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Borås, COO, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Det sovande folket, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Facebook, Falköping, Felkonstruktion, Filial, Flickr, Folkbladet, Folket, Folkpartiet, Granskning, Gärde Wesslau, Göteborg, Helvetet, Herrljunga, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, Jönköpings Posten, KVP, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kent Lampa, Kenth Lampa, Kinnarp, Kinnarp Srl, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AG, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Kinnarps Plc, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kungsgatan 36, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Länsförsäkringar, Länsförsäkringar Skaraborg, Länsförsäkringar Skåne, NT, Norrbottens Kuriren, Norrköping, Norrköpings Tidningar, Office chair, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Podcast, Polisen, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Region Gävleborg, Rolf Johansson, SR, SRRingP1, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Stafylokocker, Stockholm, Svenljunga, Swarm, Tidaholm, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, Ulricehamn, Utsatt på jobbet, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, blockera, blogg, customer, kommuner, kontorsmöbler, landstinget östergötland, media, p4sjuharad, politiker, product, product liability, product safety, slarv, sr östergötland, Åsa Kullgren, Öga, Ögonklinik, Ögonkliniken US, Ögonkliniken VIN, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 
  
Den 16 februari så demonstrerar jag igen utanför Kinnarps återförsäljares kontor i Norrköping, Koppargatan 24 och kommer så att göra fram till den dag koncernledningen för Kinnarps AB slutar lyssna på dåliga rådgivare (Länsförsäkringar Skaraborg och advokat från Gärde Wesslau) och börjar ta ansvar för konsekvenserna av en felkonstruerad produkt och som skadat mig.
 
Tuta gärna om du har vägen förbi eller stanna och tala med mig/fråga mig om du undrar över något.
 
 

 
BREV TILL KINNARPS VD PER-ARNE ANDERSSON (LÄNK)
 


Varför demonstration?
 
Nedan ser du anledningar till demonstrationen, det finns ytterligare anledningar. 
 
Den stora okunnigheten bland politiker i landsting i Sverige om det ansvar man har för arbetsmiljön.
 
Ungefär 2000 politiker (inkl riksdagsmän/kvinnor) har fått brev om det faktum att arbetsmiljö inte är en prioriterad fråga, samtidigt som arbetsskador och arbetsrelaterade sjukdomar ökar. Det finns ett stort "mörkertal" av inte inrapporterade arbetsskador på grund av dåliga/dåligt skötta avvikelsehanteringssystem.
 
Hur många har svarat på ett kunnigt sätt?      Max 10 stycken!
 
Varför är det så?
  • Man förstår inte vilket ansvar man har som styrande politiker i landsting
  • Man kan inte arbetsmiljölagstiftningen
  • Man anser/tror att det är någon annan som är ytterst ansvarig för efterlevnaden av lagstiftning även i de organisationer som är politikerstyrda
  • Man har delegerat bort ansvaret för arbetsmiljön och därmed anser man att man är ansvarsbefriad
  • Man anser sig inte ha några arbetsmiljöproblem
  • Man följer inte upp rapporteringar från t ex avvikelsehanteringssystem, 
  • Dålig eller obefintlig dialog med fackföreningar som oftast är de som kan arbetsmiljö- lagstiftningen bäst
  • osv osv

En tredje anledning till demonstrationen är direkt personlig i och med att Kinnarps felkonstruerat en kontorsstol och den har gett mig personskador för livet.
 
Kinnarps gömmer sig bakom Länsförsäkringar Skaraborg. Detta försäkringsbolag har Kinnarps som stor kund och de tar på sig rollen som den som skall ge avslag på alla typer av ekonomiska krav som jag har och Länsförsäkringar i sin tur "köper" ett antal läkares åsikter och vips har man den s k medicinskt grundande underlaget för avslag. Länsförsäkringar och Kinnarps kan då två sina händer och beklagande säga att "Trist, men du har inte skadat dig på vår produkt, så någon ersättning kan det inte bli fråga om och skulle det ändå vara så att du skadat dig så skulle du haft en läketid på tre veckor". Kinnarps representant Rolf Johansson bad mig skicka in mina ekonomiska anspråk i början av år 2015. Jag gjorde det och därefter talar han inte till mig, utan hänvisar till företagets advokat och hur han agerar kan ni läsa här (länk).
 
Här kan du läsa skrivna uttalande från arbetskamrater och ledningen i landstinget Sörmland, där de som känner mig sedan flera åt tillbaka uttalar sitt stöd för mig (länk) och som får Länsförsäkringar Skaraborg, derasd "förtroendeläkare" och Kinnarps framstå som lögnare eller åtminstone som hycklare.
 

 
En fjärde anledning är att Kinnarps kunde förhindrat olyckan om man varnat för sina felkonstruerade stolar. Företaget kände till ett identiskt stolshaveri sju månader (12 mars 2010) innan mitt stolshaveri (12 oktober 2010) på en annan enhet inom Landstinget Sörmland. Men Kinnarps struntade i att varna! 
 
Det här är personligen mycket jobbigt och plågsamt att ta in. En varning från Kinnarps och mitt liv hade varit ett liv värt att leva, men det struntade man i.
 

En femte anledning har tillkommit för några månader sedan och det är att Kinnarps blockerar mig på Twitter. Jag trodde inte företaget, som leds av Per-Arne Andersson, skulle sjunka så lågt, att först skada mig för livet och sedan försöka tysta min röst. Om du också tycker som jag att blockering på Twitter är ett otyg så meddela Kinnarps detta på @KinnarpsGroup
 
 

 
 
Så här inleder Kvalitetschef Tomas Ekström ett inlägg på Kinnarps hemsida:
 
EN KEDJA AV ANSVAR, EN KEDJA ATT LITA PÅ
 
Vore jag inte skadad av deras produkt så skulle jag nog kunna se en viss humor i hans artikel. Läs mer här på länken till artikeln (länk).
 
Dålig arbetsmiljö och dålig produktsäkerhet finns överallt i din omgivning och arbetsskadan vilar över alla som ett dolt hot, ett hot som lagstiftarna inte bryr sig om att förebygga!