06 Dagbok från Helvetet augusti 2015

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet @Kinnarps, @KinnarpsAS, @KinnarpsGroup, @KinnarpsInt, AFA, AMV, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Anders Andersson, Anna Dahlberg, Annika STrandhäll, Ansvar, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Bagargatan, Borås, CEO, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Flickr, Folkbladet, Försäkringskassan, Gärde Wesslau, Göteborg, Helvetet, Herrljunga, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, Jönköpings Posten, KVP, Kent Lampa, Kenth Lampa, Kinnarp, Kinnarp Srl, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AG, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Kinnarps Plc, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Länsförsäkringar, Länsförsäkringar Skaraborg, Länsförsäkringar Skåne, NT, Norrbottens Kuriren, Norrköping, Norrköpings Tidningar, Office chair, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Podcast, Polisen, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Quality Manager, Rolf Johansson, SR, SRRingP1, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Staffan Lindblad, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, Utsatt på jobbet, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, kommuner, kontorsmöbler, p4sjuharad, politiker, product, product liability, product safety, skattebetalare, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Öga, Ögonklinik, Ögonkliniken US, Ögonkliniken VIN, Ökande antal arbetsskador
VÄNLIGEN "DELA" PÅ SOCIALA MEDIER
 
 
 Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 

 

 
 
Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se
 

 
Så här ser sambandet ut mellan arbetsskadan 12 okt 2010 och min ögonskada.
 
Kinnarps skadar mig med sin felkonstruerade stol och med landstinget Sörmlands benägna bistånd av uselt arbetsmiljöarbete
 
leder till
 
Skador som omöjliggör för mig att motionera.
 
leder till
 
Högt blodtryck som inte behandlas i tid.
 
leder till
 
Sprängt blodkärl i vänster öga och nedsatt syn.
 
leder till
 
Operation under ohygieniska förhållanden på Ögonkliniken i Norrköping med stafylokockinfektion som följd
 
leder till
 
Ännu sämre syn och mer eller mindre konstant värk
 
leder till
 
Förhöjt tryck i ögat och risk för total synförlust.

 
 
Så här ser ett nyopererat knä ut, tack så jäv.. mycket för detta Kinnarps AB och landstinget Sörmland
 
 
 
 
Och så här ser en nyopererad axel ut! Tack än en gång för detta helvete, Kinnarp AB och landstinget Sörmland
 

 
 
 
Så här ser en skadad nackkotpelare ut.
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser Kinnarps felkonstruerade stol ut efter kraschen som skadade mig för livet
 
 
 
 
 
Så här ser ett nyopererat, stafylokock infekterat öga ut.
 

10 augusti 2015

 

Meningen var att jag skulle demonstrera idag på eftermiddagen utanför Kinnarps filial, men så blev det inte.

 

Jag hade en tid på Ögonkliniken Kungsgatan kl 13.15 hos läkare MR. Pressen på kliniken idag var hög och väntetiderna därefter. Först fick jag komma in till läkare efter nästan en timmes väntetid för att kolla syn med glasögon, sedan fick jag en pupillutvidgande droppe i ögat och sedan vänta igen, kanske en halvtimme, sedan synkontroll på nytt och sedan väntan igen på ögonbottenfotografering. Sedan väntan igen på, ja vad då ingenting! Jag skulle egentligen skickats iväg efter fotografering, men i stället så ombads jag sitta ner på nytt en timma till innan läkaren såg mig och undrade förvånat varför jag satt där, efter kontroll så sade han att jag kunde gå hem. Märkligt, inte en ursäkt för misstaget! 

 

Med det var inte bara det utan även detta hände denna ovanliga dag på Kungsgatan 36 och det skall jag ta upp med KTF när jag får tag på henne. Dessa punkter nedan tog jag upp med KTF

 

  • Lex Maria anmälan
  • Anmälan till LÖF, landstingens försäkringsbolag
  • Avsaknad av tjänsteanteckningen och det knappt en minut långa samtalet (se dagboken från 23 mars) och rådet jag fick att det har med åldern att göra och det finns inget att göra.
  • Personalen på Kungsgatans uppträdande sinsemellan och om patienter. ”det dräller med patienter”, ”det är krångliga patienter idag”, personal pratar med åldriga patienter om deras diagnoser (risk för att bli blind) utanför väntrum, man blir inte hemskickad direkt när man är färdig utan ombedd att sitta i väntrum utan orsak (detta råkade jag ut för onödig väntetid i 30 - 60 minuter). Ingen ursäkt för missförståndet.

 

Det här är inte typiskt för Ögonkliniken i varje fall inte min erfarenhet, men något fundamentalt fel är det hos vissa delar av klinikens verksamhet, rutiner och bemötande till patienter.

 11 augusti 2015

 

Det har varit en jobbig natt med mycket svåra smärtor i rygg, nacke och axel. Jag tar ju inte längre Gabapentin för jag orkar inte gå omkring med ett ständigt illamående, så jag skall försöka vara utan dem, blir det för ont så får jag väl börja på nytt med dem.

Nu är klockan 8 och jag söker KTF men hon är inte anträffbar på telefon, så jag försöker om en stund igen.

Det gäller (se ovan)

  • Lex Maria anmälan
  • Anmälan till LÖF, landstingens försäkringsbolag
  • Avsaknad av tjänsteanteckningen och rådet jag fick att det har med åldern att göra och det finns inget att göra.
  • Personalen på Kungsgatans uppträdande sinsemellan och om patienter. ”det dräller med patienter”, ”det är krångliga patienter idag”, personal pratar med åldriga patienter om deras diagnoser utanför väntrum, man blir inte hemskickad direkt när man är färdig utan ombedd att sitta i väntrum utan orsak (detta råkade jag ut för onödig väntetid i 30 - 60 minuter). Ingen ursäkt, det är dåligt.

Klockan är nu nästan 9 och jag har sökt KTF flera gånger men kommer bara till växel eller telefonsvarare. Det här beteendet gör mi skitförbannad, det är så jävla typiskt för landsting, ok det händer inte ofta, men det är bara landsting, kommuner och stat som kan bete sig på det här sättet, för de vet att skattebetalaren oftast inte kan vända sig till någon annan, det är som om det är inprogrammerat i dem att när det är känsliga ämnen så flyr de på något sätt.

Lite senare på dagen så fick jag besked om att få träffa klinikföreståndaren KTF den 12 augusti kl. 14 och det var ju bra att hon prioriterar upp mötet.

 12 augusti 2015

Det har varit ett jobbig dag och dessförinnan en usel natt med värk och åter värk.

Margareta skjutsade mig till min nästan dagliga demonstration utan för Kinnarps filial. Det var varmt, mycket varmt, det var smärtsamt, mycket smärtsamt. Bara positiva reaktioner från de som åkte förbi.

Strax före kl. 14 så släppte Margareta av mig vid Ögon kliniken på Kungsgatan och jag anmälde min ankomst och nästan på slaget så kom KTF och bjöd mig följa med till hennes rum. Hon var uppenbart spänd, men vänlig och jag förklarade att det var ett antal punkter jag vill ta upp med henne, men först kunde jag inte låta bli att berätta om vad som hände mig de 14 okt 2010, två dagar efter arbetsplatsolyckan, när VC som då låg på samma adress som idag Ögonkliniken ligger, inte kontaktade mig på telefon och när jag kommer till VC Kungsgatan så kastas jag ut och kommer sedan inte in på Medicinskt center och inte heller på VC Åby. Jag förklarar vidare att jag har övervägande positiva erfarenheter från Ögonkliniken i Norrköping och Linköping, men det händer oförlåtliga saker som jag måste ta upp med henne.

Jag drar parallellen med att den dåvarande VC inte gjorde tjänsteanteckningar i journalen och det gjorde inte heller Ögonkliniken när jag ringde första gången 23 mars (måndag) 2015 (jag fick blödningen natten mellan söndag 22 och måndag 23 mars) till den dagen efter att blödningen i ögat startat. Det besked jag fick på telefon var att sådant får man räkna med som äldre och det finns inget att göra.

Jag vill påstå att det går troll i den här adressen på Kungsgatan. 

Avsaknad av tjänsteanteckningen i journalen och rådet jag fick att det har med åldern att göra och det finns inget att göra. Det är mycket dåligt och det höll hon med om, tror jag.

När jag ringde igen den 26 mars (torsdag) så fick jag tid på Ögoncentralen och kom till mitt första möte där den 27 mars (fredag)

Efter den inledningen så tog jag upp mina egentliga ärenden.

Lex Maria anmälan. Här märktes det att K började få taggarna utåt, därför hon menade att det inte var självklart att Lex Maria anmäla detta och jag hävdade motsatsen. Hon menar att det är så sällsynt med infektion som jag fick och jag menar att de har brustit i information till mig som patient. Varför behandlar man inte och förberedde operation i ögat på samma sätt som andra operationer inom vården. Skicka ut info om behandling kvällen innan med Decutan och rena sängkläder och ytterligare Decutan på morgonen samma dag som operation.?! Jag krävde anmälan och kopia på anmälan eller avslag med motivering.

Anmälan till LÖF, landstingens försäkringsbolag. Här vill hon att jag skall göra anmälan inte Ögonkliniken. Jag skall skriva anmälan, jag som de har gjort nästintill blind på ena ögat och har mycket svårt att skriva. Dåligt, mycket dåligt.

Jag tog vidare upp personalen uppträdande tillsammmans med patienter och kollegor och delgav Kristina mina iaktagelser från den 10:e.

Personalen på Kungsgatans uppträdande sinsemellan och om patienter. ”det dräller med patienter”, ”det är krångliga patienter idag”, personal pratar med åldriga patienter om deras diagnoser (i ett fall besked till äldre dam med rullator om att celler dör och hon kommer förlora synen, utanför väntrum, man blir inte hemskickad direkt när man är färdig utan ombedd att sitta i väntrum utan orsak (detta råkade jag ut för onödig väntetid i 30 - 60 minuter). Ingen ursäkt, det är dåligt.

Jag fick på förfrågan reda på att avvikelsehanteringssystemet är Synergi och att jag vill ha mina iakttagelser rapporterade in där och jag vill ha en kopia på de åtgärder som K bör vidta på hennes klinik, som jag sa det är inte personalen som skall utsättas för represalier, det är jag inte intresserad av, jag är bara intresserad av vad chefen K (tjänstemanna- och politisk ledning) skall vidta för förebyggande åtgärder, för det här som jag varit med om, är främst ett chefsansvar och inget annat. Det är chefen (ledningen) som sätter gränserna för den kultur bland personalen som denne tillåter frodas.

På det hela hade vi ett bra samtal men det var som vanligt ofta när det gäller läkare, många utav dem har svårt förstå att de levererar tjänster med hjälp av patienters skattemedel som avlönar dem och att det gör det extra angeläget för dem att var lyhörda och tillmötesgående, dessutom så finns det inga alternativa leverantörer av vård för oss patienter.

Få se nu om det blir en mängd krångel med mina synpunkter eller om KTF är mogen nog att ta sitt ansvar.

15 augusti 2015

Margareta och jag åker till Djulö där M och D har bjudit in familjerna H, Lampa och G till fest med tema Hawaii. Det var en trevlig fest, det är bara synd att jag inte kan delta i lekar för jag är så illa skadad av Kinnarps stolshaveri, men man får stoppa i sig piller och bita ihop och titta på. 

Det var en fin fest och trevlig vi var totalt 21 stycken om jag räknar rätt, Tre generationer som umgås och några av oss så långt tillbaka som mitten sextiotalet.

 16 augusti 2015

Margareta och jag hade egen stuga för oss själva (As mammas stuga). Vi hade Annas hund Hjärtat hos oss för hon löper och nog fan löpte hon och störde, mig spelar det inte så stor roll efter som värken håller mig vaken, värre för Margareta.

Nu är det kväll och jag känner mig mycket handlingsförlamad, jag hoppas det ändrar sig tills i morgon.

17 augusti 2015

En vidrig natt med en obeskrivlig värk i ländrygg, nacke och axel och ner i höger armen. Jag försöker lyssna på en podcast och distrahera och få tiden uthärdlig.

KTF skickade brev igår om hur hon och ansvarig chefsläkare håller på och överväger om de skall göra Lex Maria anmälan. Jag fick blankett till anmälan om skada till LÖF. vidare fick jag besked om att ev klagomål på personalen kan jag göra själv på en viss hemsida.

Jag följde med Margareta till Universitetssjukhuset i Linköping där hon skall genomgå en kontroll som hon skall delta i. Nu är vi tillbaka hemma och Margareta vilar, för det var en mycket smärtsam historia hon upplevde.

25 augusti 2015

Margareta var och hämtade Oskar och han var hos oss idag, det är trist att jag inte kan leka med honom på golvet, när han säger åt mig att sitta bredvid honom och leka.

Sedan några dagar så har koncernchefen Per-Arne Andersson och COO Anders Andersson haft de brev (länk) jag skickat till dem i sin hand, men ännu har inga reaktioner nått mig. Jag läser (med ett öga) samtidigt på nätet en gammal nyhet på nätet från maj tror jag det var. Det står att Kinnarps skall säga upp 50 personer på sin fabrik i Kinnarp. Det är tråkigt att läsa, nu skulle ju någon kunna tro att jag är glad för att det går dåligt för Kinnarps, men det är fel. Jag önskar framgång för företaget, det enda jag kräver är att ledningen skall lära sig ta ansvar för de som skadas av deras felkonstruerade produkter och det hänger samman med ledningens dåliga etik och moral och inget annat.

Demonstration utanför Kinnarps filial på eftermiddagen, så länge kroppen tillät.

26 augusti 2015

Orolig natt med värk så in i helvete i nacke, axel och ner i högerarmen. Uppblandat med kramper under höger örat och ner på halsen. Jag kan inte ta mer smärtstillande för magen är sur och jag har tagit mer än rekommenderad dos.

 27 augusti 2015

Jag har pratat med advokaten i dag och det var inga uppmuntrande besked han kund komma med. Det blir mer och mer tydligt att företag och försäkringsbolag kan felkonstruera, skada och ljuga utan att man kommer åt dem. Rättvisa i Sverige för arbetsskadade handlar bara om och tilldelas den, med mest pengar.  Kinnarps kan köpa expertis och använda hot om höga rättegångskostnader för den förlorande parten, vid tvist i domstol.

 

28 augusti 2015

 

Jag har haft mycket svårt att gå idag på grund av ländryggen och nacken, så jag har varit tvungen att sitta och ligga hela dagen och hoppas på det bästa. Jag har fått skrivhjälp så jag kunnat uppdatera bloggen om mina arbetsskador.

31 augusti 2015

Jag har senaste veckan och idag särskilt haft mycket ont i mitt öga, det kommer som skov av smärta och ligger kvar några sekunder, jag kontaktar därför Ögonkliniken på Kungsgatan eftersom de sagt att jag skall göra det både i Linköping och i Norrköping om de skulle bli värre. Det är verkligen inte lätt att komma fram på telefon till Ögonkliniken i Norrköping. Jag kom överhuvudtaget inte fram på något nummer, så jag fick ta vägen över 1177 och de hjälpte mig genom att ringa till Ögonkliniken i Norrköping och på så sätt fick jag en tid där kl. 12.45.

Det är märkligt att en klinik kan stänga av telefonerna på det här sättet, det kan väl inte vara svårt att koppla vidare till någon annan Ögonklinik eller vilken som helst enhet i Landstinget som kunde ta emot ett samtal och vidarebefordra en fråga från en orolig patient.

När jag nu hade 1177 på tråden så bad jag dem kontrollera vad som sades vid samtalet på natten 23 mars 2015. Jag fick reda på att de hade noterat att jag skulle kontakta Ögonkliniken Norrköping när de öppnar. 1177 hade alltså inte sagt ”detta får man räkna med när man blir äldre och det är inget man kan göra något åt”, så det är alltså Ögonkliniken som sade det till mig vid kontakten på förmiddagen. 

Nåväl jag kom till Ögonkliniken och anmälde mig i luckan, samtidigt så framförde jag min fråga till kanslisten om de hade gjort Lex Maria anmälan för den infektion de gav mig i ögat. Hon skulle ta det till KTF. Några minuter senare så kom kanslisten och meddelade att Kristina sagt att man skall göra en Lex Maria anmälan. Jag ser fram mot en kopia av den anmälning och resultatet.

Jag fick efter någon timma träffa läkare SS inkl en läkare som gick ”bredvid”. Man undersökte och kunde konstatera till min lättnad att infektionen inte hade kommit tillbaka. Inflammationen var väl kvar, tror jag. Råden jag fick var att inte använda svart lapp för ögat, att använda smörjande ögondroppar som inte innehöll konserveringsmedel, att byta ut vänster glasögon glas mot vanligt fönsterglas.

 

Läkaren sade att jag skulle höra av mig om det blev sämre.