Om landstinget Sörmland föranlett av ett samtal med en tidigare medarbetare

Publicerat i: 13 Info om landstinget Sörmland, 17 Nyheter om arbetsmiljö och arbetsskador, 18 Tankar, Arbetsmiljö Aftonbladet, Arbetsmiljö, Expressen, Kaliber, Konflikt, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstingsstyrelsen, Landstingstyrelsen, Miljöpartiet, Mobbing, Mobbning, Nyköping, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, SR, SVT, SVT Öst, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, landstinget sörmland, media, politiker, sr östergötland
Det jag skall skriva om nu är i huvudsak mycket mycket sorgligt, det gäller inte mig som det framgår nedan, utan en god vän.
 
Det handlar om mobbning på arbetet och det handlar om dålig arbetsmiljö på landstinget Sörmland som resulterar i dålig hälsa.
 
Ursäkta om jag är lite kryptisk, men jag skall bli tydligare lite längre fram i tiden när jag fått tillåtelse att skriva mer om vad som hänt på landstinget Sörmland.
 
Igår samtalade jag för första gången med en arbetskamrat från Landstinget Sörmland, han kontaktade mig med anledning av att han läst min blogg och han ville ge mig några tröstande ord. Vi hade ett långt samtal om min situation.
 
Sedan berättade han om vad han råkat ut för och det kan sammanfattas med mobbning av honom från en överordnad chef och från ett landstingsråd. Deras mobbning har lett till hjärtfel, dålig hälsa och avslutad anställning. Jag har personligen sett den här medarbetaren mobbats av ett tidigare landstingsråd, så jag vet vad vissa politiskt folkvalda är kapabla till för nedrigheter.
 
Jag blev mycket illa till mods främst för hälsan hos den gode vännen, men också för att politiskt styrda organisationer är så dåliga på att sköta sin arbetsmiljö och det verkar som och landstinget Sörmland i synnerhet är det.
 
Jag återkommer till ovanstående längre fram i tiden. Då kan det vara dags och vara tydligare.