06 Dagbok från Helvetet oktober 2013

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö Advokat, Aftonbladet, Anders Andersson, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvodesaffären, Borås, Corren, Customer Quality Manager, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Expressen, Falköping, Felkonstruktion, Filial, Flen, Folkbladet, GP, Granskning, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, ISO9001, Jönköping, KVP, KVP, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsråd, Länsförsäkringar Skaraborg, NT, P4 Skaraborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Politiker, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SR, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Staffan Lindblad, Svenljunga, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Tomas Ekström, Ulricehamn, Utförsäkrad, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, p4sjuharad, slarv, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador
 
 

 
 

28 september - 3 oktober 2013

 

Varje dag är den andra lik, så jag slår ihop dagarna i dagboken, nu när jag inte kan använda högerarmen.

 

Jag sover dåligt, vill jag ha åtminstone tre - fyra timmars sömn så får jag ta 50 mg Saroten eller mer, struntar jag i det så sover jag någon timma och är vaken någon timma, sitter på sänkanten står upp och lutar mig mot en vägg eller sitter i en fåtölj och väntar på att smärtstillande skall börja verka. På dagarna sitter, ligger eller står jag eller försöker gå lite ute, men det blir inte många meter, jag plågas av (nerifrån och upp) ont i knäna, främst framsidan under knäskålen, det är mycket det som gör att jag inte kan köra bilen (koppling och broms och dåliga växlingar på grund av högeraxeln), ländryggen värker jämt och ständigt och då och då kör det som en värkblixt ner i högra benet. högerhanden värker då och då och det är i tumme, pekfinger långfinger, på ovansidan av högerhanden och det ömmar i underarmen, jag kan inte ha armen vilande mot ett armstöd utan får ha den hängande neråt, inte för att det är helt bra, men det smärtar mindre, överarmen värker, axeln värker ända in mot halsen och upp mot öra och käke och på framsidan vid nyckelbenet. Jag får ofta kramp i axel och hals. Nacken är för djävligt ond, idag den 3 oktober så har den plågat mig hela dagen från det jag vaknade vid sex-tiden till nu då jag sitter och försöka skriva med en hand. Jag kan inte fälla huvudet framåt och inte bakåt och inte vrida på huvudet för då smärtar det för mycket, jag tar Panodil och Kodein-tabletter mot det här, men jag blir mest lullig och sömnig av tabletterna. Jag har varit på sjukgymnastik idag och det gick väl sissådär. Jag har idag skrivit ett mail till JV och frågat om det skall vara så här efter operation, får se vad han svarar. Jag kanske är för otålig och att jag förväntar mig förbättring för tidigt. Jag mår urusekt.

 

4 oktober 2013

 

Dagen startade ändå hyfsat efter en orolig natt. Jag gick upp tidigt och har spenderat dagen mest sittande eftersom jag har svårt att gå, ju mer dagen led mot sitt slut ju mer ont i nacken har jag fått och ju mer ont i axeln har jag fått, det går som smärtstötar  mitt emellan axeln och halsen med några sekunders mellanrum, det höll på i två timmar på kvällen och var gång det stötte till så ryckte jag ofrivilligt till.

 

5 oktober 2013

 

Det har varit en fasansfull natt fylld med värk och lite sömn, Nu är klockan 8 och jag går upp. Jag har ont på framsidan av axeln och så nacken, den där jävla nacken.

 

Jag har inte gjort mycket idag, ingenting alls, när jag tänker efter, jag sitter med min värk och kan inte annat göra, jag vakar fram till midnatt och somnar tämligen omedelbar med hjälp av en kraftig dos sömnmedel, för att efter bara en timma vakna av värk i rygg, nacke och axel, jag är vaken en timma eller så somnar och vaknar efter ett par timmar, sitter på sängkanten, går några steg i rummet och vilar mig mot fönsterbrädan, försöker sova på nytt. Ja, så där håller det på till morgonen.

 

6 oktober 2013

 

Jag har varit ute trädgården och gått en sväng, för att få fart på magen, den är katastrof på grund av smärtstillande. Jag kunde väl gå 30 - 40 meter med kryckan i fel hand, sedan kom magen igång och jag försökte hinna till toaletten och jag förlorade den kapplöpningen. Jag har sedan olyckan stora problem med att hålla emot och trycka på när ”stora behovet” kommer.

 

Nu sitter jag som synes vid datorn och skriver med en hand, för jag försöker undvika att använda höger hand, så att det får läka i fred.

 

Klockan är 19 och jag har fått gå ifrån Mats födelsedags fest (i lägenheten bredvid), jag orkar inte med det, så nu har jag tagit smärtstillande för det tjongar och far smärtinpulser ner i armbågen och ut i fingrarna.

 

7 oktober 2013

 

Igår tog jag en kraftig dos med Saroten 80 mg och det hjälpte hyfsat, jag var nog bara vaken tre fyra gånger på mogonsidan, innan jag slutligen gick upp vid sju-tiden.

 

Nu är klockan åtta och jag har ont i ländryggen, svag smärta i nacken och något ondare i axeln, nere i underarmen och från axel upp mot halsen känns det som om kramp skall komma, jag har även smärta i lång och pekfinger.

 

8 - 12 oktober 2013

 

Det är den 12:e oktober när jag skriver det här. Dagarna har varit sig ganska lika. De har präglats av värk på nätter och dagar. Det är nätter som jag nu har medicinerat mig med sömnmedel, mer än tidigare för att jag skall sova, att det inte är bra det vet jag men vad skall jag göra, jag måste ju få sova. Jag har värk i knän så att jag inte kan köra bil, jag kan inte koppla och bromsa samtidigt som högerarmen inte går att använda. Ländryggen plågar mig särskilt nu när jag inte kan gå upprätt, det kör som värkblixtar eller molvärk ned i höger ben. Jag har ont i nacken och ibland är det så illa att jag inte kan hålla nacken upprätt. Det värker i axel, över nyckelbenet och på halsen upp mot mungipan, även skuldran smärtar. Ibland hugger det till så in i helvete i axeln dör operationen gjordes. Överarmen värker och även de tre fingrarna, översidan av handen och ömhet i underarmen. Det sticker ner i handen och har sig. När jag tuggar tuggummi på högra sidan av munnen så värker det till ner mot halsen.

 

Jag sitter mest hemma eller i trädgården, när det är som värst, för jag har jätteproblem att gå, jag skiter på mig för jag kan inte hålla emot och hinna till toaletten, för ländryggen ställer till det.

 

13 - 16 oktober 2013

 

De här nätterna och dagarna har varit sig lika, värk på nätterna i axel och ländrygg och då är sömnen dålig, ja, efter olyckan har sömnen varit dålig hela tiden. På dagarna sitter jag mest stilla för jag kan inte gå ordentligt, den 14:e var det särskilt illa, då fick jag ställa in  mötet med sjukgymnasten för jag kunde inte ta mig dit, jag kunde inte gå.

17 oktober 2013

 

Det har varit en fruktansvärd natt, jag har nog bara sovit tre, fyra timmar, det är axeln och nacken som gör ont, det molvärker, inte ens sömnmedel (75 mg) hjälpte. Nu är klockan 10.23 och det värker i nacken så jag kan inte ha huvudet upprätt, utan framåtlutat. Det värker i axel från halsen över axeln och ner i överarm och underarm, handens ovansida värker.

 

18 oktober 2013

 

En helt vanlig dag med värk i knän, framför allt frampå under knäskålen, ländryggen nacke och axeln.

 

19 oktober 2013

 

För första gången fick jag hyfsad sömn jag tror ungefär fyra timmar och knappt några störningar av värk, sedan låg jag och slumrade ett par timmar till, men då var det axel och nacke som värkte.

 

Nu är klockan 11 på förmiddagen, jag känner mig hyfsad, det värker lite i nacke och axel och ner i högra handen sticker det lite. Det är svårt att gå.

 

Jag har svårt att skjuta något ifrån mig med höger arm (från kroppen och utåt med underarm och hand) det hugger till rejält ont i överarmen.

 

Jag har svårigheter sedan operationen att raka mig med höger hand, det funkar kanske en halvminut sedan måste jag släppa ned handen och vila eller flytta kniven till vänster hand.

 

Ju längre dagen framskred ju ondare fick jag i biceps, kanske någon halv decimeter nedanför axeln, det gjorde så ont så jag visste vad jag skulle göra, smärtstillande hjälpte inte. Värken kom i skov med kanske tjugo minuters mellanrum och det var som om en kniv vreds runt i muskeln. Jag funderade på om jag hade gjort något speciellt, men det hade jag inte, jag hade till exempel inte gjort sjukgymnastikprogrammet för dagen.

 

Den här värken höll i sig tills jag somnade någon gång efter midnatt.

 

20 oktober 2013

 

Natten var som vanligt orolig, jag har hemska drömmar och det är väl sömnmedlet och jag är som en öken i munnen när jag vaknar upp då och då, då får jag ta smärtstillande och Salvin, för att bli fuktig i munnen.

 

Nu är klockan 12 och jag har ont i magen och i nacken och i axel, överarm och det krampar då och då.

 

21 oktober 2013

 

Ett dygn som de flesta andra. Jag sover dåligt och har ont i knän, ländrygg, kan inte gå upprätt, kan inte gå med krycka i fel hand, ont i nacken och i axel.

 

22 oktober 2013

 

Jag sover dåligt och vaknar av värk. Jag följer med Margareta till Jönköping och sitter i bilen medan Margareta arbetar.

 

Nu är det kväll och jag har en jävla kramp i halsen under höger öra och det värker i nacke och i axel, smärtstillande hjälper bara marginellt. Jag skall vaka in natten och lägga mig så sent som det går, för det här blir inte kul.

 

23 oktober 2013

 

Sovit dåligt, problem med ryggen, svårt att gå upprätt. Värker i axeln. R hämtar mig och vi åker in till Skarphagen och hälsar på A.

 

24 oktober 2013

 

Jag har sovit dåligt, väcks utav ont, än ’r det nacke och andra gånger axel och nacke.

 

Nu är klockan 10 och det värker och krampar i axel och hals.

 

25 oktober - 3 november 2013

 

Jag har inte kunnat skriva och jag har mått mycket dåligt. Det värker på de vanliga ställena i kroppen. Jag förstår inte att jag skall behöva ha sådan värk, operationen borde ju gjort axeln bättre, men icke, högerarmen och axeln är oduglig, ibland hugger det till som om en kniv vrids om i axeln och det krampar då och då och jag kan inte göra något för att häva det.