06 Dagbok från Helvetet november 2013

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö Advokat, Aftonbladet, Anders Andersson, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Borås, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Ett gott arbetsliv, Expressen, Facebook, Falköping, Felkonstruktion, Feodalism, Folkbladet, GP, GT, Granskning, Gärde Wesslau, Helvetet, ISO9001, Jönköping, KVP, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kristersson, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, NT, Norrbottens Kuriren, Norrköpings Tidningar, Okunnighet, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, Per-Arne Andersson, Politiker, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Staffan Lindblad, Svenska Dagbladet, Tomas Ekström, Twitter, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, kontorsmöbler, p4sjuharad, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador
 
 

 
 
 
 

25 oktober - 3 november 2013

 

Jag har inte kunnat skriva och jag har mått mycket dåligt. Det värker på de vanliga ställena i kroppen. Jag förstår inte att jag skall behöva ha sådan värk, operationen borde ju gjort axeln bättre, men icke, högerarmen och axeln är oduglig, ibland hugger det till som om en kniv vrids om i axeln och det krampar då och då och jag kan inte göra något för att häva det.

 

4 november 2013

 

Klockan är nio och jag har varit vaken flera timmar, natten har varit hyfsat, visst jag har vaknat av värk i rygg, nacke och axel och höger överarm, men jag har ändå fått sova fyra till fem timmar. Underarmen sticker det i, jag vågar inte tänka på vad orsaken kan vara. Nu skall jag äta frukost och sedan se om jag kan koncentrera mig på läsning, men det förutsätter att jag bara tar lite lite smärtstillande, men bättre det att kunna läsa än att sitta i halvdvala och halvsova och inte få ut något vettigt ur dagen.

 

Vi har varit (Anna, Filip och Hjärtat) till Maria och Oskar och hälsat på. Det frestade på knän, rygg, nacke och axel, jag går ju så illa när jag inte kan använda höger armen.

 

Klockan är snart två på natten och jag kan inte sova, nacken och axeln är en stor jävla värk, smärtstillande verkar inte fungera längre och jag vågar inte ta mer, funkar inte två gram panodil så gör väl inte tre gram heller.

 

5 november 2013

 

En dag som alla andra, värk, värk och mera värk och så dåligt med sömn.

 

6 november 2013

 

Dåligt med sömn, jag vaknar då och då av ryggen eller ont i axeln om jag försöker sova på höger sida.

 

Nu är klockan 12 på dagen och jag har tagit smärtstillande, jag skall försöka gå ut i trädgården, för det är uppehållsväder.

 

7 november 2013

 

Klockan är 20.30 och jag har en fruktansvärd värk i nacken, jag borde inte ha det för jag har inte gjort något speciellt, suttit mest hela dagn. Jag känner att den molande axelvärken övergår i skarpare smärta, jag hoppas kramperna på högra sidan av halsen inte kommer tillbaka. Jag hade en fem till tio attacker idag när jag satt i läderfåtöljen. Nu skall jag ta en stor dos smärtstillande och jag hoppas jag kan se fotbollen i kväll; Barcelona mot Milan, eller om det var tvärtom.

 

8 november 2013

 

Klockan är 8 och jag har sovit mycket dåligt, det värker i ländrygg, nacke och axel. Jag tog smärtstillande vid 24-tiden, sedan 03.30, sedan 05.30 och slutligen vid 05.30, men det har bara hjälpt marginellt. Jag tror nacken är värst nu, jag kan inte resa upp huvudet utan hakan är lite nerdragen mot bröstet, om jag för upphakan så värker det ännu mer i nacke och axel.

 

9 - 10 november 2013

 

Det har varit som vanligt, värk och åter värk. Visserligen åkte vi till Stockholm med C som chaufför och mig halvliggande i framsätet. Vi var på teater, som tur var hade vi fått platser längst ut på balkongen så jag kunde gå ifrån då och då och sträcka på mig i foajén, men jag kan inte säga att Rainman var bra för jag satt bara och tänkte på hur jävla ont jag hade trots sprit och värktabletter.

 

 

11 november 2013

 

Jag vaknar vid fem-tiden efter sex timmars orolig sömn och jag har ont i nacken och axeln.

 

Nu är klockan åtta och jag har duschat och jag är ensam hemma förutom hunden i grannlägenheten. Jag skall gå ut med den om en stund och jag tror det skall gå bra, det är inte många meter. Jag ser frosten ute för första gången i höst och det gör mig bekymrad, det är svårt nog att gå och nu kommer halkan också.

 

Klockan är 23.00 och jag har värk i nacke och axel, nu gäller det att få det smärtstillande att fungera och att vara vaken så länge som möjligt för att kanske för en gångs jävla stund kunna sova mer än ett par timmar ostört.

 

12 november 2013

 

En dag som alla andra, värk och svårt att gå. Jag sitter och, ligger och står, om vartannat.

 

13 november 2013

 

Ja vaknar med en fruktansvärd nackvärk och axelvärk, i nacken går värken runt hela baksidan av huvudet och rör jag med vänster handen så är det ömt. Det värker i axel från överarm och upp mot halsen. Nu är klockan sju kanske och jag har tagit smärtstillande, men det molvärker ändå och jag har svårt att lyfta armen på grund av värken.

 

Klockan är 6 på kvällen och jag har tillbaka nackvärken, som tack och lov hade dämpats några timmar mitt på dagen, men nu är den tillbaka. Det sticker i axeln ute vid vad jag tror operationen gjordes, det kommer ett stick då och då och ibland kommer krampen upp på halsen. Krävs det mer piller, ja, vad fan jag äter ju så mycket ändå. Jag är så jävla trött på all smärta, den tar bort livslusten, till slut är det bara det som allt centrerar sig runt.

 

14 - 15 november 2013

 

Två skitdagar i mitt liv. Jag sitter, jag står och jag sitter på motionscykeln korta pass. Det är mycket värk från alla fyra ställena.

 

På torsdagen fick jag skjuts till och fråntagen, jag gruvade mig för om jag skulle klara ett möte, jag har ju så många gånger fått gå från middagen innan den startar för att jag inte kan sitta för ryggjäveln värker för mycket, men i kväll hade jag stoppat i mig rejält med smärtstillande så det gick vägen, med knapp nöd. Jag pratade med KK om hans operation, han hade ju för något år sedan gjort en nästan likadan operation och han var bra efter tre veckor, visserligen fick han ett återfall i smärta på grund av att han hade simmat, men det gick över efter en vecka och sedan har han varit bra.

 

16 november 2013

 

Jag sov dåligt precis som jag alltid gör, men det får bli som det blir med värk och sömnunderskott för idag skall Oskar döpas och det var mycket trevligt, tiden i kyrkan var knappt en timme och jag fick resa mig ett par gånger så jag klarade det med knapp nöd, sedan vid maten och kaffet så kunde jag inte sitta mer några minuter så jag stod mest. Det var en fin dag. Tack Maria och Christian.

 

17 november 2013

 

Hyfsad sömn i natt, totalt kanske sex timmar, med bara några avbrott, tyvärr var det nacken och axeln som värkte med bland annat kramp så jag blev ganska klarvaken. Dagen vilade jag mest och jag satt på motionscykeln flitigt i korta stunder med vila emellan.

 

18 november 2013 

 

Dåligt med sömn, av någon anledning varenda natt mot måndagen, det är väl avsaknad av regelbundet åka till arbetet eller något sådant. jag satt och läste och jag stod och läste och jag satt på testcykeln.

 

19 november 2013

 

Jag var på återbesök hos JV och han var som jag besviken över resultatet, så här långt efter operationen. Det är inte bättre tvärtom, sämre. Jag har kramper på halsen och ut mot axeln och det värker så förbannat. Jag har tagit kodein och panodil, men det verkar inte funka överhuvudtaget. Jag framförde mitt önskemål om ett läkarintyg, som fastställer sambandet mellan fallet och skadan i axeln och att nedsättningen av axelfunktionen är varaktig och förhindrar mig att arbeta. Vi talade också om problemet med kommande knäoperation, nu när jag inte kan ha krycka i höger hand, han tyckte jag skulle diskutera det med läkaren R på fredag. När det gällde en utredning av nackproblemen så ville han att jag skulle ta upp det med DM.

 

Det är inte nog med att det är en skitdag med mycket smärta, nu skall man också genomlida matchen Sverige mot Portugal, jag har sett första halvlek nu och det var bedrövlig fotboll från svensk sida.

 

Klockan är 11 på kvällen och jag har ont, mer ont än vanligt, det beror inte på att Sverige förlorade hemma mot Portugal med två mål mot tre, utan på värken i axeln.

 

20 november 2013

 

Jag har sovit dåligt och vaknat flera gånger med värk i axeln och i nacken. Nu är klockan nio och det är sämre än tidigare, till nackvärken och axelvärken har jag också fått huvudvärk. Jag skall äta lite och kanske ta mer smärtstillande.

 

Klockan är tolv på dagen och jag skall försöka ta en promenad i trädgården, det känns hyfsat i ryggen, huvudvärken och axelvärken består, men det är inte alltid jag kan gå ut, så det gäller att göra det när man tror man kan.

 

21 februari 2013

 

Dålig med sömn och ont i axeln och ländryggen, knäna och nacken håller sig lugna så länge jag sitter stilla i en fåtölj. Jag har börjat lägga mig tidigare för att se om det hjälper mot mina sömnstörningar.

 

22 november 2013

Det har varit en hyfsad natt förutom att jag vaknade några gånger då kudden under knävecken inte låg kvar.

 

Jag har besökt läkaren PR och han informerade ingående om hur en knäoperation går till och så bestämdes att operationen blir av i januari 2014.

 

Nu är klockan 11 på förmiddagen och det värker och krampar i halsen och ut över axeln och det pulsvärker ungefär mitt i biceps och på handryggen på höger arm.

 

23 november 2013

 

En dag som alla andra varken bättre eller sämre. Värk i knän, ländrygg, nacke och axel. Jag klarade inte att raka mig så det hoppade jag idag.

 

24 november 2013

 

Jag har haft en fruktansvärd natt, ont i nacke och axel, värk i övre delen av biceps och nacken. Hur mycket värk kan man ha utan att gå under? Hur lång kan en natt vara när man sover utan störning och varför är natten oändligt lång när man inte kan sova på grund av värk och minuterna segar sig fram? Nu är klockan 10 på förmiddagen och jag har varit uppe sedan fem i morse.

 

Klockan är 18 och jag har mest suttit på mitt arsle hela dagen, när jag inte legat på sängen, så är mitt skitliv och allt för det där jävla landstinget och det värdelösa Kinnarps. Det värker och värker.

 

Kl. är 22 och jag har värk i nacke rakt genomhuvudet och ut i pannan, det värker och krampar i halsen och ut över axeln.

 

Det här blir en jävla lång natt.

 

25 november 2013

 

Klockan är 4 på morgonen, det är jag och den där jävla smärtan, som håller mig vaken. Tänk om man kunde få sova ostört någon natt?! Jag har så ont så det ger mig yrsel.

 

Klockan är snart 12 och yrseln sitter i, likaså värken i axel och nacke.

 

Jag har kontaktat VC Åby och skall gå och ta blodtryck tre gånger inom 14 dagar, vidare har jag gett info till DM om att jag skall opereras i knä i januari och att att han skall fixa undersökning av nacken och det är väl f.. i mig på tiden, över tre år efter stolskraschen.

 

Jag har suttit i en stol hela dagen och bara rest mig då och då, det är yrseln och värken i ryggen och på alla andra ställen som förhindrar mig att gå.

 

Klockan är ett på natten och yrseln börjar släppa taget, jag har tagit smärtstillande och hoppas få sova några timmar.

 

26 november 2013

 

Klockan är sju och jag har fått sova några timmar med avbrott, det är axel och nacke som väcker mig, ryggen och knäna har tydligen sovit i natt, halleluja. Klockan tio skjutsar Margareta mig till vårdcentralen Hageby.

 

27 - 29 december 2013

 

Ännu några skitdagar i mitt värdelösa liv, jag sitter lite, jag står lite, jag försöker gå lite och med varierande framgång, ibland går det inte alls och ibland kan jag gå nära meter. Nätterna är fasansfullt lång, det måste var olika i längd, en timme på natten är mycket längre än en timma på dagen.

 

30 november 2013

 

Jag fasar för den här dagen, det är den dagen på året som jag skall spela romersk general och jag har ingen ersättare, så det är bara att bita ihop. Jag har ordnat så jag har en stol utfall jag krackelerar.