06 Dagbok från Helvetet december 2013

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö AFA, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Anders Andersson, Annika STrandhäll, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Bagargatan, Borås, Corren, Customer Quality Manager, DN, Dagbok, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Dödsolycka, Ett gott arbetsliv, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Flickr, Försäkringskassan, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, ISO9001, Instagram, Jönköping, Kaliber, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, Nyköping, Okunnighet, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Politiker, Politikerförakt, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Sossar, Staffan Lindblad, Stress, Svenljunga, Swarm, Sydsvenskan, Södermanlands Nyheter, TV4, Tidaholm, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, Ulricehamn, Uppförandekod, kommuner, kontorsmöbler, p4sjuharad, slarv, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 

1 december 2013

 

Det har varit en besvärlig dag, natten var hyfsad eftersom jag var ganska berusad när jag lade mig och då är smärtorna rejält dämpade, men det har jag fått betala för idag. Jag har haft så in i helvete ont i alla skadade kroppsdelar och just nu klockan 19 så är det axeln som krampar.

 

2 december 2013

 

Natten var som de flesta andra nätter lång och fylld av smärta, nu är klockan sex och axeln värker, jag skall ta smärtstillande och sedan får jag be en liten bön om att det blir bättre.

 

Klockan är 10 på förmiddagen och jag skall försöka ta mig till vårdcentralen för att lämna blodtryck, jag hoppas jag kan hantera bilen på ett säkert sätt.

 

Klockan är 13 och solen skiner. Jag har tagit mig ut i trädgården enbart för solens skull.

 

3 - 8 december 2013

 

Dessa dagar har varit sig lika, lika jävliga med värk på de skadade ställena. Jag trodde axeln skulle bli bättre, men nej, ibland tror jag det blir sämre. Nu har snön kommit och det blir ännu svårare för mig att överhuvud taget kunna gå några steg utanför.

 

8 december 2013

 

Klockan är strax efter fyra på morgonen och det värker i höger axel och arm. Jag tar smärtstillande.

Klockan är sex och jag går upp, värken har ännu inte lugnat sig och nu värker ryggen mer än vanligt också.

Klockan är åtta och trettio och jag skall försöka köra till VC Hageby själv.

 

Det gick hyfsat att köra med en arm. Trafiksäkert? Tveksamt.

 

9 - 12 december 2013

 

Dagarna och tyvärr också nätterna är sig lika. Värk i knän, ländrygg axel och nacke och ner i armen.

 

Jag går på sjukgymnastik och nu prövar jag akupunktur, det kanske fungerar?! Det jag märkt är att under och strax efter akupunktur så slappnar jag av bättre, jag vet inte om värken försvinner, det tror jag inte, men om jag kan slappna av så är det mycket värt.

 

13 december 2013

 

Natten har varit normal, alltså dåligt med sömn och värk som väcker mig. Nu är klockan fem och jag har ont i armen eller mest i axeln. Jag skall gå upp och ta smärtstillande och sedan skall Margareta skjutsa in oss i stan och vi skall hölsa på mitt barnbarn Oskar.

 

16 december 2013

 

Klockan är 18 och det har varit en smärtfylld dag och framför allt natt, att nätter kan vara så långa. Jag är så trött, så trött, jag kan inte ha sovit mer än fyra timmar i natt avbrutet av långa perioder av yrsel, värk och ännu mer värk, i natt var det nacke och axel som ställde till det och när jag reste mig så slog ländryggen till.

 

Jag har varit hos DM, besöket hos sjukgymnast fick jag ställa in, det kolliderade med läkarbesöket och hade det inte gjort det så hade jag inte orkat ta mig dit.

 

Fyra saker tog jag upp med DM. Förnya recept. Jag vill ha ett läkarutlåtande från honom som klart och tydligt förklarar hur mina skador härleds från arbetsplatsolyckan och att min arbetsförmåga är permanent nedsatt, D lovad ordna med det och att jag skulle få ett utkast att kommentera. Han skall skriva ut medicin mot högt blodtryck, han menar att orsaken till mitt höga blodtryck är konstanta smärtor främst i nacken, bristen på träning som stolskraschen ledde till och sömnbrist.

 

Klockan är 23 och jag är groggy av smärtstillande, kanske är jag så utmattad att jag kan sova bättre i natt?!

 

17 december 2013

 

I natt fick jag nog ihop fem timmars sömn totalt för jag var utmattad av föregående dygns vakande, jag vaknade då och då av smärta i de skadade delarna, men lyckades somna om efter en stund.

 

18 - 21 december 2013

 

Dessa dagar har varit sig lika, ont i knän, ländrygg (kunde inte gå upprätt vissa stunder då jag lyckades promenera något 100 tal meter), nacke och axel. Vi var bortresta ett par dagar, Margareta körde och jag låg i passagerarsätet. Vi stannade ofta så jag fick gå ut och sträcka på mig och stoppa i mig mer smärtstillande, det var ett helvete att åka, men det var på ett konstigt sätt värt det, för det var ett avbrott i tristessen.

 

22 december 2013

 

Klockan är halv fem på morgonen och det värker så in i helvete, det går inte att sova, finns inte en chans.

 

Klockan är fem på eftermiddagen och jag har så fruktansvärt ont i axel och nacke. Varför i helvete gick jag med på operation, hade jag vetat om det här så hade jag struntat i operation, det är ju för fan dubbelt jävligt nu än innan operation. Det värker och det sticker och det krampar.

 

23 - 31 december 2013

 

Var dag har varit sig lik sitta, ligga och stå i den mån det går. Värk som väcker mig och jag är aldrig utsövd. Operationen i axeln är en stor besvikelse, det blir inte bättre, det är sämre, mycket sämre än innan operationen. Tänk om den kunde göras ogjord?! Jag har varit på akupunktur ett par gånger dessa dagar och det kanske hjälper, jag vet inte om jag inbillar mig eller om det verkligen fungerar, men det känns som om jag blir lite mer avslappnad ett par timmar efter behandlingen. Sjukgymnasten sätter ut ett femtontal nålar och sätter elektricitet i dem så det blir lite som TENS. Jag har bett Mats komma och dra lite i nacken, jag vet inte om det hjälper, jag hoppas det. I förrgår försökte jag gå något hundratal meter, men jag fick ge upp och ringa till Anna som hämtade mig med bilen. Det här är inget liv.