DEMONSTRATION MOT KINNARPS INTERIOR I NORRKÖPING 4 NOVEMBER 2015 vid 13-tiden

Publicerat i: 13 Info om landstinget Sörmland, 60 Demonstration mot Kinnarps, Arbetsmiljö Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Alliansen, Anders Andersson, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvode, Borås, Censur, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ett gott arbetsliv, Expressen, Facebook, Falköping, Flickr, Folkbladet, Helvetet, Herrljunga, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Koppargatan, Kristersson, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Länsförsäkringar Skaraborg, NT, Norrköping, Norrköpings Tidningar, Okunnighet, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Polisen, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Svenljunga, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, etik, media, moral, naturaförmån, p4sjuharad, politiker, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 
 
Den 4 november så demonstrerar jag igen utanför Kinnarps återförsäljares kontor i Norrköping, Koppargatan 24 och kommer så att göra fram till den dag koncernledningen för Kinnarps AB slutar lyssna på dåliga rådgivare (Länsförsäkringar Skaraborg och advokat från Gärde Wesslau) och börjar ta ansvar för konsekvenserna av en felkonstruerad produkt och som skadat mig och därtill använda sunda förnuftet.
 
Tuta gärna om du har vägen förbi eller stanna och tala med mig/fråga mig om du undrar över något.
 
 

 
 


Varför demonstration?
 
Nedan ser du anledningar till demonstrationen, det finns ytterligare anledningar. 
 
Den stora okunnigheten bland politiker i landsting i Sverige om det ansvar man har för arbetsmiljön.
 
Ungefär 2000 politiker (inkl riksdagsmän/kvinnor) har fått brev om det faktum att arbetsmiljö inte är en prioriterad fråga, samtidigt som arbetsskador och arbetsrelaterade sjukdomar ökar. Det finns ett stort "mörkertal" av inte inrapporterade arbetsskador på grund av dåliga/dåligt skötta avvikelsehanteringssystem.
 
Hur många har svarat på ett kunnigt sätt?      Max 10 stycken!
 
Varför är det så?
  • Man förstår inte vilket ansvar man har som styrande politiker i landsting
  • Man kan inte arbetsmiljölagstiftningen
  • Man anser/tror att det är någon annan som är ytterst ansvarig för efterlevnaden av lagstiftning även i de organisationer som är politikerstyrda
  • Man har delegerat bort ansvaret för arbetsmiljön och därmed anser man att man är ansvarsbefriad
  • Man anser sig inte ha några arbetsmiljöproblem
  • Man följer inte upp rapporteringar från t ex avvikelsehanteringssystem, 
  • Dålig eller obefintlig dialog med fackföreningar som oftast är de som kan arbetsmiljö- lagstiftningen bäst
  • osv osv

En tredje anledning till demonstrationen är direkt personlig i och med att Kinnarps felkonstruerat en kontorsstol och den har gett mig personskador för livet.
 
Kinnarps gömmer sig bakom Länsförsäkringar Skaraborg. Detta försäkringsbolag har Kinnarps som stor kund och de tar på sig rollen som den som skall ge avslag på alla typer av ekonomiska krav som jag har och Länsförsäkringar i sin tur "köper" ett antal läkares åsikter och vips har man den s k medicinskt grundande underlaget för avslag. Länsförsäkringar och Kinnarps kan då två sina händer och beklagande säga att "Trist, men du har inte skadat dig på vår produkt, så någon ersättning kan det inte bli fråga om och skulle det ändå vara så att du skadat dig så skulle du haft en läketid på tre veckor". Kinnarps representant Rolf Johansson bad mig skicka in mina ekonomiska anspråk i början av år 2015. Jag gjorde det och därefter talar han inte till mig, utan hänvisar till företagets advokat och hur han agerar kan ni läsa här (länk).
 
Här kan du läsa skrivna uttalande från arbetskamrater och ledningen i landstinget Sörmland, där de som känner mig sedan flera åt tillbaka uttalar sitt stöd för mig (länk) och som får Länsförsäkringar Skaraborg, derasd "förtroendeläkare" och Kinnarps framstå som lögnare eller åtminstone som hycklare.
 

 
En fjärde anledning är att Kinnarps kunde förhindrat olyckan om man varnat för sina felkonstruerade stolar. Företaget kände till ett identiskt stolshaveri sju månader (12 mars 2010) innan mitt stolshaveri (12 oktober 2010) på en annan enhet inom Landstinget Sörmland. Men Kinnarps struntade i att varna! 
 
Det här är personligen mycket jobbigt och plågsamt att ta in. En varning från Kinnarps och mitt liv hade varit ett liv värt att leva.
 


 
Så här inleder Kvalitetschef Tomas Ekström ett inlägg på Kinnarps hemsida:
 
EN KEDJA AV ANSVAR, EN KEDJA ATT LITA PÅ
 
Vore jag inte skadad av deras produkt så skulle jag nog kunna se en viss humor i hans artikel. Läs mer här på länken till artikeln (länk).
 
Dålig arbetsmiljö och dålig produktsäkerhet finns överallt i din omgivning och arbetsskadan vilar över alla som ett dolt hot, ett hot som lagstiftarna inte bryr sig om att förebygga!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - En Vän:

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!