DEMONSTRATION MOT KINNARPS INTERIOR I NORRKÖPING 2 NOVEMBER 2015 vid 13-tiden

Publicerat i: 01 Allmänt, 60 Demonstration mot Kinnarps, Arbetsmiljö Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Anders Andersson, Annika STrandhäll, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Borås, CEO, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Expressen, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Flickr, Folkbladet, Gärde Wesslau, Helvetet, IFK Norrköping, ISO9001, Jönköping, KVP, Kaliber, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, Norrköping, Norrköpings Tidningar, P4 Skaraborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, Per-Arne Andersson, Region Gävleborg, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Staffan Lindblad, Svenljunga, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Tomas Ekström, Tumblr, Ulricehamn, kontorsmöbler, naturaförmån, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 
Den 2 november så demonstrerar jag igen utanför Kinnarps återförsäljares kontor i Norrköping, Koppargatan 24 och kommer så att göra fram till den dag koncernledningen för Kinnarps AB slutar lyssna på dåliga rådgivare (Länsförsäkringar Skaraborg och advokat från Gärde Wesslau) och börjar ta ansvar för konsekvenserna av en felkonstruerad produkt och som skadat mig och därtill använda sunda förnuftet.
 
Tuta gärna om du har vägen förbi eller stanna och tala med mig/fråga mig om du undrar över något.
 
 

 
BREV TILL KINNARPS VD PER-ARNE ANDERSSON (LÄNK)
 


Varför demonstration?
 
Nedan ser du anledningar till demonstrationen, det finns ytterligare anledningar. 
 
Den stora okunnigheten bland politiker i landsting i Sverige om det ansvar man har för arbetsmiljön.
 
Ungefär 2000 politiker (inkl riksdagsmän/kvinnor) har fått brev om det faktum att arbetsmiljö inte är en prioriterad fråga, samtidigt som arbetsskador och arbetsrelaterade sjukdomar ökar. Det finns ett stort "mörkertal" av inte inrapporterade arbetsskador på grund av dåliga/dåligt skötta avvikelsehanteringssystem.
 
Hur många har svarat på ett kunnigt sätt?      Max 10 stycken!
 
Varför är det så?
  • Man förstår inte vilket ansvar man har som styrande politiker i landsting
  • Man kan inte arbetsmiljölagstiftningen
  • Man anser/tror att det är någon annan som är ytterst ansvarig för efterlevnaden av lagstiftning även i de organisationer som är politikerstyrda
  • Man har delegerat bort ansvaret för arbetsmiljön och därmed anser man att man är ansvarsbefriad
  • Man anser sig inte ha några arbetsmiljöproblem
  • Man följer inte upp rapporteringar från t ex avvikelsehanteringssystem, 
  • Dålig eller obefintlig dialog med fackföreningar som oftast är de som kan arbetsmiljö- lagstiftningen bäst
  • osv osv

En tredje anledning till demonstrationen är direkt personlig i och med att Kinnarps felkonstruerat en kontorsstol och den har gett mig personskador för livet.
 
Kinnarps gömmer sig bakom Länsförsäkringar Skaraborg. Detta försäkringsbolag har Kinnarps som stor kund och de tar på sig rollen som den som skall ge avslag på alla typer av ekonomiska krav som jag har och Länsförsäkringar i sin tur "köper" ett antal läkares åsikter och vips har man den s k medicinskt grundande underlaget för avslag. Länsförsäkringar och Kinnarps kan då två sina händer och beklagande säga att "Trist, men du har inte skadat dig på vår produkt, så någon ersättning kan det inte bli fråga om och skulle det ändå vara så att du skadat dig så skulle du haft en läketid på tre veckor". Kinnarps representant Rolf Johansson bad mig skicka in mina ekonomiska anspråk i början av år 2015. Jag gjorde det och därefter talar han inte till mig, utan hänvisar till företagets advokat och hur han agerar kan ni läsa här (länk).
 
Här kan du läsa skrivna uttalande från arbetskamrater och ledningen i landstinget Sörmland, där de som känner mig sedan flera åt tillbaka uttalar sitt stöd för mig (länk) och som får Länsförsäkringar Skaraborg, derasd "förtroendeläkare" och Kinnarps framstå som lögnare eller åtminstone som hycklare.
 

 
En fjärde anledning är att Kinnarps kunde förhindrat olyckan om man varnat för sina felkonstruerade stolar. Företaget kände till ett identiskt stolshaveri sju månader (12 mars 2010) innan mitt stolshaveri (12 oktober 2010) på en annan enhet inom Landstinget Sörmland. Men Kinnarps struntade i att varna! 
 
Det här är personligen mycket jobbigt och plågsamt att ta in. En varning från Kinnarps och mitt liv hade varit ett liv värt att leva.
 


 
Så här inleder Kvalitetschef Tomas Ekström ett inlägg på Kinnarps hemsida:
 
EN KEDJA AV ANSVAR, EN KEDJA ATT LITA PÅ
 
Vore jag inte skadad av deras produkt så skulle jag nog kunna se en viss humor i hans artikel. Läs mer här på länken till artikeln (länk).
 
Dålig arbetsmiljö och dålig produktsäkerhet finns överallt i din omgivning och arbetsskadan vilar över alla som ett dolt hot, ett hot som lagstiftarna inte bryr sig om att förebygga!