06 Dagbok från Helvetet september 2014

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö AFA, Advokat, Alingsås, Alliansen, Anders Andersson, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Bagargatan, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna Kuriren, Ett gott arbetsliv, Expressen, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Filial, Flickr, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, Jönköpings Posten, KVP, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kristersson, Kvalitet, Kvalitetschef, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Länsförsäkringar Skaraborg, Moderaterna, Moelven, NT, Nacka, Norrköping, Norrköpings Tidningar, Nya moderaterna, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Quality Manager, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, kontorsmöbler, media, naturaförmån, p4sjuharad, product safety, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 

 Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 

 

 
 
Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se
 

 
 
 
 
Så här ser ett nyopererat knä ut, tack så jäv.. mycket för detta Kinnarps AB och landstinget Sörmland
 
 
 
Och så här ser en nyopererad axel ut! Tack än en gång för detta helvete, Kinnarp AB och landstinget Sörmland
 

 

1 september 2014

 

Klockan är 01.00, värken i ländrygg nacke och axel håller mig vaken, vaken. Hur länge?

 

3 september 2014

 

Idag hjälpte Margareta mig med att skicka ett brev som hon skrivit tillsammans med mig. Det handlar om arbetsmiljö och arbetsskador. Hon skickade på min uppmaning brev till partiledarna i pappersform och mail till ministrarna med samma innehåll. Jag ser att hon är obehagligt berörd av detta, men ämnet arbetsmiljö och skador är för viktigt för att behandlas med tystnad i valrörelsen, men visst har hon fog för sin oro, min erfarenhet av politiker är att politikerrollen är en hämndlysten figur, de glömmer aldrig och när den politikerrollen är hotad, ja, då sluter man sig över partigränserna.

 

Här är länken till brevet: Brevet till politikerna (länk)

 

4 september 2014 

 

Det har varit en svår morgon, men det som gläder mig är att Margareta har skjutsat mig in till stan för att träffa mitt barnbarn, Oskar

 

5 september 2014

 

Margareta skjutsade mig till en träff med golfkompisar, vi skulle ta en öl och gå ut och äta. Vi håller kontakten trots att arbetsskadan förhindrar mig att delta. Det gick inte mer än en timme innan jag fick lämna återbud och be hustrun komma och hämta mig. Värken slog ut mig! Fy fan vad deprimerande, gissa om jag tänkte onda och dåliga tankar!?

 

8 september 2014

 

Jag har varit på första träningen enligt McKenzie-metoden på Rehab Syd. Sjukgymnasten O är utbildad på denna metod och det bådar gott. Trots att det objektivt ytterst försiktig träning så triggade det igång värk i nacke och sidan av halsen och vidare axel, underarm, hand och fingrar. Margareta skjutsade och hämtade, hur det blir imorgon när jag skall dit vet jag inte nu. Jag skulle ta taxi om det inte var så att jag just nu står till arbetsmarknadens förfogande och har en ytterst skral inkomst, tack än en gång Landstinget Sörmland och Kinnarps.

 

9 september 2014

 

Fy fan vilken vidrig natt, fruktansvärda smärtor i nacken och ner i högerarmen, men även i ländryggen. Det är nya träningsprogrammet som är upphov till detta. Jag skal till sjukgymnastiken i eftermiddag.

 

Nu har jag varit till sjukgymnastiken och det var förkrossande besked jag fick. Jag kommer inte att bli hjälpt av McKenzie metoden säger sjukgymnasten. "Fortsätter vi gymnastiken så blir det bara värre, skadan i nacken går inte att träna bort, den är för svår". Det där var hårdsmält. Han rekommenderar mig ett par hjälpmedel som drar i sär nacken och han avråder mig bestämt att gå till naprapat eller kiropraktor. Vi skall ses igen i början av oktober. Det går inte att bli mer deprimerad än vad jag är nu, det enda positiva i eländet är att han säger att arbetsskadan 12 oktober 2010, var det som skickade mig ner i helvetet. Positivt, vilket jävla ord, men jag kommer inte på något bättre, nu klockan ett på natten.

 

10 september 2014

 

Skitdag i ett skitliv. Jag kommer ihåg budskapet från igår, känns som man fått en kronisk sjukdomsdiagnos som bara blir värre och värre och som inte syns utanpå. Fr.o.m. Imorgon så blir det korsett på och flitig användning.

 

Nu är jag utkastad i arbetslöshet, trots att jag fortfarande är anställd, det är Alliansen man har att tacka för det och i det tillståndet skall jag befinna mig i tre månader och sedan har jag straffats färdigt av regeringen och det börjar på ny kula med sjukskrivning. Kafkas erfarenheter är en västanfläkt med vad arbetsskadade i Sverige utsätts för!

 

14 september 2014

 

Vi har just kommit hem från landet efter ha lämnat mamma i Katrineholm. Det har varit sköna dagar men dimmiga kalla förmiddagar och vidriga nätter. Jag har inte kunnat gjöra så mycket mer än att sitta och läsa, ligga och läsa och ibland bara stå.

 

16 september 2014

 

Klockan är fyra på natten och värken är överväldigande i rygg, nacke.och axel och ner i handen.

 

18 september 2014

 

Klockan är tre på natten och jag sitter på sängkanten och det värker så in i helvete. Klockan är fyra på morgonen och jag hänger på fönsterkarmen och det värker fortfarande något så överdjävligt i ländrygg, nacke och axel.

 

22 september 2014

 

Klockan är 4 på morgonen, jag har sovit kanske två timmar sammanhängande, men nu tar nackvärken, axel.värken och armvärken och ryggvärken över helt. Jag har tagit smärtstillande och kan bara hoppas,

 

23 september 2014

 

Klockan är fem och jag har en ispåse på högra underarmen, kunde jag så skulle jag ha en på ländryggen också, men just nu år det stickningarna och  värken och klådan i underarmen som inte går bort och som driver en till vansinne. Det är så jävla jobbigt så det finns inte ord för det.

24 september 2014 det är midnatt och jag kan inte ligga och inte stå, det värker i ländryggen, på utsidan av knäet, nacken och en spikjävel är inslagen i axelleden. Hur länge?

 

25 september 2014

 

Klockan är 4 på morgonen och ännu en jävla natt framskrider med värk och det enda jag kan tänka på är det där jävla AFA, landstinget Sörmland och "Modern" till allt helvete jag får bära med mig var sekund, Kinnarps. Om det finns någon fabrik i Helvetet så drivs den av Kinnarp AB från Västergötland!

 

Det har varit dåligt idag nacken och armen värker oavbrutet, kodeinet kan bara dämpa marginellt.

 

26 september 2014

 

Klockan är fem på natten och det värker och värker. Hur mycket kan en människa stå ut med? Vad händer när gränsen nåtts, jag orkar, vågar inte tänka på det.

 

30 september 2014

 

Jag letar nackkrage på nätet, men jag hittar den bästa (tror jag) på apoteket. Jag hoppas den hjälper mig lindra när jag sitter och när jag går, att det blir en mer upprätt position, men samtidigt är det tveeggat enligt sjukgymnaster, för flitig användning gör att muskler i nacke förtvinar/försvagas.