06 Dagbok från Helvetet maj 2014

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö AFA, AMV, Advokat, Alingsås, Alliansen, Anders Andersson, Annika STrandhäll, Ansvar, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Bagargatan, Borås, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Filial, Flen, Flickr, Folkbladet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, ISO9001, Instagram, Insändare, Jönköping, KVP, Kaliber, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kristersson, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsrevision, Landstingsråd, Landstingsstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, Magnus Leivik, Miljöpartiet, Moelven, NT, Norrköping, Norrköpings Tidningar, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Politiker, Politikerförakt, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SR, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Svenljunga, Svenska Dagbladet, Sverigedemokraterna, Sveriges Radio, Tomas Ekström, Tumblr, Ulricehamn, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, kommuner, kontorsmöbler, naturaförmån, p4sjuharad, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador
 

 Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 

1 maj 2014

 

Hela familjen utom jag är och hjälper Maria och Christian flytta till sitt nya hem, alla utom jag. Att känna sig värdelös och att ha ett liv utan mål och innehåll, det är bara början, sedan fylls det på med smärta, håglöshet och meningslöshet. Jag försöker gå utan kryckor, visst, jag går bättre, men till vilken nytta, när ryggen och nacken paralyserar mig av värk. En liten bön av elakhet, "jag önskar inte något gott till Landstinget Sörmland och Kinnarps som har tillfogat mig obotliga skador, inte heller till AFA och Försäkringskassan, som fortsätter med att förolämpa mig och trycka ner mig i helvete".

 

2 maj 2014

 

Klockan är 5 och jag har som vanligt sovit mycket dåligt, jag har tagit smärtstillande och skall om några timmar till sjukgymnastiken.

 

Margareta och jag hämtade mamma och så åkte vi till sommarstugan. Margareta körde och jag satt bredvid fullproppad med kodein. Det var som vanligt, Margareta och mamma arbetade och jag satt och tyvärr stod och tittade på. Jag mår dåligt så in i helvete dåligt, det är en jävla plåga.

 

3 maj 2014

 

Natten har varit ett ständigt upp vaknande och insomnande, med värk som rullar som vågor fram och tillbaka över mig. Vi åkte hem och lämnade av mamma i Katrineholm och sedan hem och vila, vila och vila mer, nacken tar mycket stryk av att sitta i vilstol.

 

4 maj 2014

 

Vila hela dagen och bara avbrott för sjukgymnastik. Böja, böja det där jävla knät!

 

5 maj 2014

 

Jag är först på bassängträningen, det kändes hyfsat, även om jag vet att nacken slår ut mig i kväll, natt eller i morgon.

 

Margareta skjutsar mig till Universitetssjukhuset i Linköping för träff med neurologen HS. Han visade mig bilder från röntgen och de skador jag har, det som ger mig nackvärk och värk i arm och handen är en förträngning mellan 6: e och 7:e nackkotan på vänster sida och där kunde man tydligt se hur det vita områden var mycket tunt jämfört med högra sidan, det är det som är skadan. Jag fick en lång utläggning över hur skadan är och riskerna med en operation. Riskerna sträcker sig från heshet till förlamning. Han beskrev en studie med likartade skador på ländryggen och två grupper som studerades i sju år, den ena gruppen opererades och visade förbättring i ett par år, därefter minskade de positiva effekterna för att helt upphöra efter sex, sju år, när man jämförde med de som inte opererats. Det är detta resultat och riskerna jag skall fundera på och bestämma mig om jag vill ha operationen gjord. Han beskrev hur operationen går till med ingrepp framifrån och de risker som finns. Jag fick intrycket att han skulle avskräcka mig eller också var han bara ärlig. Vem vet, nu har jag bara dåliga tankar efter läkarbesöket. Tack än en gång för skadorna Kinnarps AB och landstinget Sörmland. Tack så jäv.. mycket!

 

6 maj 2014

 

Jag vaknar klockan 4 av smärta  sidorna av knät, ländryggen, nacken, den där jävla nacken och armen. Gårdagens vattengympa och bilturen till Linköping är nog en bidragande orsak.

 

Klockan 9 är jag på sjukgymnastik, det går hyfsat, men starten på knäcykeln första minuterna är direkt tortyr. Jag vilar mest hela dagen och vågar mig bara ut i trädgården en gång när ett barnbarn är hemma uti fall jag skulle ramla.

 

Jag tänker mycket på det läkaren sade igår, jag vet varken ut eller in, det är kaos. Skall jag ha det så här resten av livet?

 

Klockan är 21 och jag har jätteproblem med armen och det sticker i axeln och värker i nacken, den andra kodein tabletten gjorde ingen nytta.

 

Klockan är 00.15 och det värker så jag får ingen sömn, jag får stoppa i mig ett par Serotonin och hoppas.

 

7 maj 2014

 

En dag som alla andra nu för tiden, en dålig dag med värk och piller, det enda bra med den här dagen är att IFK vann med två mot ett över Åtvidaberg hemma. Det här var också min frus och min bröllopsdag, som jag hade glömt,

 

8 maj 2014

 

Klockan är 4 och jag väcks av värken, just nu är det insidan av vänster knä, halsen, axeln, underarmen, tummen och ländryggen. Jag har tagit smärtstillande och då börjar magen molvärka.

 

Klockan är 14.10 och jag har en fruktansvärd smärta i höger överarm över armhålan och upp mot axeln, men jag är glad ändå för på sjukgymnastiken så mättes böjningen av knät till nästan 100 grader och det gjorde mig glad mitt uppe i den gråa och värkande verklighet som jag nu lever i.

 

9 maj 2014

 

Orolig natt, mycket vakande på sängkanten och stående och hängandes i fönsterbrädan för att hitta en hyfsat smärtfri position.  Jag har tränat hemma idag och försökt gå utanför med blandat resultat knät kändes till att börja med bra, men styvnade till och det var som om leden försvann och inte gick att böja. Ryggen tar mycket stryk nu och det tjongar och blixtrar ner i höger benet. Det är en märklig situationen jag befinner mig i, sjukgymnasten säger jag skall sluta använda krycka för att jag skall gå naturligare, som jag för övrigt har i fel hand, det borde vara höger. När jag inte använder kryckan så blir jag krum i ryggen och ländryggen börjar jävlas och jag går sämre och sämre med stopp var femte meter för att sträcka och vila mig. Jag vet fan inte hur jag skall göra, jag kan ju inte gå mer tjugo till trettio meter, men med ideliga stopp. Jag ger snart upp.

  

10 maj 2014

 

Så hände det igen, jag tänker mig inte för och tar glaset med höger hand och i nästa ögonblick ligger det på golvet i tusen bitar och inte kommer jag ner och plocka upp, så jag får hålla mig borta från köksgolvet och skippa lunchen då jag inte kommer åt micron och värma maten. Jag får vänta till Margareta kommer hem i eftermiddag.

 

I eftermiddag skall jag be Margareta skriva på stordatorn en omprövning av livränta till Försäkringskassan. Jag kan inte sitta och skriva vid den datorn på grund av ryggen, nacken och att högerarmen inte funkar. Den här dagboken skriver jag liggande och med vänster hand och med långa vilopauser och ibland hjälper Margareta mig med det, när det är riktigt illa.

 

11 maj 2014

 

Det regnar ute och klockan är fem på morgonen, det känns hyfsat i kroppen.

 

Klockan är sju och värken har väckt mig, jag skall gå upp och ta lite smärtstillande.

 

Klockan är 19.30 och jag sitter här med värkande rygg, nacke och axel, knät känns hyfsat så länge jag inte försöker gå på det, då är det stelt och värker på utsidan där en sena eller muskel löper, det är som om skinnfodralet är för litet.

 

12 maj 2014

 

Klockan är 1.40 och det värker.

 

Klockan är 4,30 det värker och jag tar smärtstillande,

 

Klockan är 7.10 och smärtan har lagt sig något, men hindrar mig ändå att sova.

 

Jag har varit på bassängträning och det gjorde mig gott så här länge, tror jag. Det är kväll och jag har en begynnande värk i bakhuvudet/nacken och i ländryggen och jag är yr. Jag undvek övningen där man skal ligga med huvudet på kanten och vattencykla, men det verkar bara hjälpt marginellt. 

 

13 maj 2014

 

Det har varit en svår natt och dag, det värker i nacke, axel, arm, ländrygg och knän. Jag har vilat hela dagen, men ändå försökt göra sjukgymnastiken hemma. 

 

Innan Margareta åkt till arbete så hjälpte hon mig i vanlig ordning med morgonbestyren och hon har fixat mat till mig, så jag har bara att sätta mig och äta.

 

14 maj 2014

 

Mycket dåligt med sömn i natt, jag har nu varit vaken sedan klockan fyra i morse. Jag var på sjukgymnastik på morgonen, kära hustrun körde. Nu är det sen eftermiddag och nu sitter jag här med min värkande rygg, nacke, axel och högerarm, inte fan hjälper Alvedonet och Diklflynaket heller, jag får tyvärr ta Kodein, det brukar hjälpa, men till priset av hjärndöd.

 

15 maj 2014

 

Jag har mycket ont i nacke och bakhuvud och ländrygg, yrseln gör att jag bara med stor möda kan ta mig på toaletten med stöd av Margareta.

 

Dagen och kvällen har varit som alla andra dagar, fylld av värk och monotoni och svårt att gå.

 

16 maj 2014

 

Klockan är fem och jag väcks av värk på sidan av det opererade knät, nackvärk, axelvärk och armvärk så allt är som det brukar och när jag stapplar till toaletten så sätter ländryggen igång.

 

17 - 21 maj 2014

 

Jag har inte orkat skriva med vänster hand och Margareta har varit upptagen av annat, så hon har inte kunnat hjälpa mig som hon brukar, med skrivande. Problemen har idag onsdag lättat lite, så att jag kan kortfattat skriva en del. Dessa dagar har som alltid präglads av smärta, smärta till förbannelse, det är det vanliga knän, ländrygg, nacke, axel och ut i armen och fingrarna. Alvedon fungerar inte och kodein lamslår mig och gör mig oförmögen att göra något mer än halvligga timtals i en fåtölj. Jag har fått skjuts till bassängträning och sjukgymnastik. Bassängträningen är övervägande bra, men nacken och ländryggen ger mig svåra plågor. Böjningsvinkeln i knät har ökat, tror jag. Jag har mycket svårt att gå och särskilt utan krycka, maximalt fem till tio meter sedan vila och sedan några meter till och så där håller helvetet på. Jag försöker undvika tänka på min situation och hur framtiden kommer te sig, det blir för jobbigt. Jag försöker se någon timma framåt bara, annars överlever jag inte mentalt.

 

22 maj 2014

 

Vaknar fyra med att rygg, axel och nacke värker, det blir ingen mer sömn för smärtstillande biter bara marginellt.

 

23 - 27 maj 2014

 

Jag har inte kunnat skriva och Margareta har fullt upp med annat så jag har inte bett om hennes hjälp som jag brukar göra. Det har inte varit någon kul period, jag har värk hela tiden mer eller mindre i de kroppsdelar jag skadat och jag kan inte gå mer en kort bit och med krycka och ideliga stopp, så det har varit mest att sitta, stå och ligga. Tröstlöst och grått!

 

28 maj 2014

 

Klockan är 4 och jag mår skit, det värker i vänster benet, på utsidan och under, det sticker till och det molvärker, som om det inte var nog så är nacken och bakhuvudet en stor smärta, jag har tagit smärtstillande och hoppas det hjälper.

 

Klockan är 10 och jag fick ställa in tiden för sjukgymnastik och kontrollröntgen av knä och anledningarna är att jag slog i armbågen på högerarm och en dålig arm blev sämre, vidare kan jag inte gå mer än några meter för benet är för svullet och jag fick ingen skjuts och då blir det så här.

 

29 maj 2014

 

Klockan är 12 på dagen och jag sitter här med min Ipad och hackar in den här texten med vänster hand. Det är som vanligt värk i ländrygg, nacke, bakhuvud och axel och ner i högerarmen. Jag skall ta mer smärtstillande nu och sedan sätta mig med benet högt för det är svullet.

 

Jag har fått hjälp att komma ner i trädgården där jag sitter just nu. Barnbarnen har hjälpt Margareta med att sätta upp solpaviljongen.

 

30 maj 2014

 

Jag sitter här vid köksbordet med vänster benet uppe på bordet så länge det går, jag måste få ner svullnaden, när värken i ländryggen, nacken och axeln blir för svår måste jag lägga mig på sängen eller stå upp en stund. Ja så där håller det på timme in och timme ut. I morgon har barnen ordnat fest för Margareta med anledning av att hon fyller sextio i juni, det är fint gjort av dem, mycket fint, men hur skall jag orka delta och dessutom vara trevlig i flera timmar, när värken har deformerat mitt psyke så till den milda grad att de som inte träffat mig på länge knappt känner igen mig!?

 

31 maj 2014

 

Klockan är halv fyra på morgonen och värken väcker mig, så nu blir det till att sitta på sängkanten och att stå någon timma tills smärtstillande kanske hjälper mig, allt är som vanligt med andra ord.

 

Klockan är ett på natten, det blev för mycket idag, benet är svullet, nacken värker, värken i ländryggen gör att jag har svårt att ligga och armen är näst intill obrukbar.