06 Dagbok från Helvetet juni 2014

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö AFA, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Alliansen, Anders Andersson, Anna Dahlberg, Annika STrandhäll, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Borås, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Flickr, Folkbladet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Granskning, Gärde Wesslau, Helvetet, Herrljunga, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, KVP, Kaliber, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kristersson, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Landstingstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, Moderaterna, Moelven, NT, Norrköping, Norrköpings Tidningar, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Polisen, Politiker, Politikerförakt, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SR, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Svenljunga, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Swarm, Södermanlands Nyheter, Sörmland, Tidaholm, Tomas Ekström, Tumblr, Ulricehamn, Västergötland, Växjö Lokaltidning, arbetsmiljö, kommuner, kontorsmöbler, landstinget sörmland, naturaförmån, p4sjuharad, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 

 Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 
 
 
Så här ser ett nyopererat knä ut.
 
Tack för den här arbetsskadan Kinnarp AB (felkonstruerad stol) och landstinget Sörmland (dåligt fungerande arbetsmiljöarbete).
 
Båda kunde ha varnat för de farliga stolarna efter den första olyckan 12 mars 2010, båda kände till stolskraschen och Kinnarp hade t o m en servicekille på plats och landstinget fick en anmälan om kraschen till Synergi, men Personalenheten tog inte om hand larmet.
 
 
 
Så här ser varningen ut som jag tvingade Kinnarps ta fram efter min olycka 12 oktober 2010, det var för sent för mig, men det hittades ytterligare felkonstruerade stolar.
 
Därför kunde min olycka inträffa 3 månader senare, 12 oktober 2010 och ingen anser sig ha någort ansvar för något varken Kinnarp eller landstinget Sörmland.
 
 

1 juni 2014

 

Jag har suttit i trädgården hela dagen och ägnat mig åt återhämtning. Blev det bättre? Svullnaden gick ner, men nacken, ländryggen och axeln armen är för eländig.

 

2 juni 2014

 

Klockan är sex och jag har gått upp efter en orolig natt med lite sömn, som vanligt med andra ord. Jag skall på bassängträning idag och röntgen av knät idag, det innebär två saker, jag måste gå ett par hundra meter totalt och att jag kommer vara utslagen resten av dagen.

 

Det blev som jag trodde när jag kom hem från Vrinnevi så blev jag sittande och liggande resten av dagen

 

3 juni 2014

 

Jag blev skjutsad till sjukgymnastiken idag och resten av dagen har jag vilade mig efter gårdagens och dagens ansträngning.

 

4 juni 2014

 

Det var en vidrig natt och en vidrig morgon, jag har så ont i ländrygg, nacke och axelmått jag är spyfärdig. Jag vet inte hur jag skall bete nig försatt få lindring. Jag är intill döden trött, månen kan inte sova förvjag kan inte vila nacken på något, en del av natten har jag hängt i en fåtölj.

 

Nu är jag hemma efter att ha blivit skjutsad tillsammans med min syster som är psykiskt sjuk till Nyköpings psykiatri. Det var nödvändigt att jag följde med min syster och min mor. Min syster hade avvikit från tvångsvård. Nu när jag är hemma så får jag "betala" med smärta i ländrygg, knän, nacke och axel, för nu kunde vi inte stanna så jag fick vila utan det var bara att ta eländet när det kom efter bara tjugo minuters bilåkning.

 

Klockan är 19.50 och jag mår fruktansvärt dåligt och jag sitter i fåtöljen och kan inte gå.

 

5 - 7 juni 2014

 

Margareta skjutsade mamma och mig till Östansjö och sedan åkte hon tillbaka till Norrköping för att arbeta. Det var mer än man kan begära, mycket vänligt. Här har jag suttit och tittat på när min åttiofyra mor arbetat, ibland står jag och ibland sitter jag, värken är min ständiga tvilling och djävul, nåväl det är skönt att vara här och få se något annat än lägenhetens fyra väggar.

 

8 - 9 juni 2014

 

Christer fyller sextio år idag och Margareta som nu är tillbaka till Östansjö har gratulerat honom på telefon. Det är fint väder och jag sitter med benet i högläge och smärtan i nacke, ländrygg och axel är uthärdlig men inte mer. Visst jag kan inte gå mer än några meter innan jag måste vila, men det är skönt att kunna ta sig för egen maskin ut i trädgården och slippa trapporna som vi har hemma. Det är fina dagar och dessutom som grädde på moset så kom Oskar och Maria med tåget och hälsade på.

 

10 juni 2014

 

Vi kom hem idag från Östansjö och på mailen väntade ett brev med överklagan om livränta från Försäkringskassan. Jag blir spyfärdig bara jag tänker på Kinnarp, politiker, myndigheter och försäkringsbolag, allt det där med skyddsnät och socialt ansvarstagande är borta om det nu överhuvudtaget har funnits. Dessa instanser i samhället tar bort livslusten.

 

På eftermiddagen ringde HS och vi talade vidare om min nackoperation. Det är inget lätt beslut att ta, vinsterna i form av smärtfrihet är låga, två, tre år kanske och riskerna betydande. Kroppen skriker nej när jag funderar på att ta en tredje operation inom loppet av ett år, jag vet inte, jag tror inte jag orkar med det, jag är i för dåligt skick. Operationen kan jag beställa när jag är redo, jag skall fundera på det över sommaren.

 

11 juni 2014

 

Klockan är halvfyra och ländryggen väcker mig, jag tar mig till fåtöljen på egen fot, jag vill inte väcka Margareta och be om hjälp, det får räcka med att hon skall assistera mig med rakning och annat.

 

Margareta har hämtat Oskar och Maria, det är ett trevligt avbrott i ett annars händelselöst liv.

 

12 juni 2014 

 

Jag har problem med sömnen och vaknar ideligen av värk från ländrygg, nacke och axel och på dagen så är det även knät som är ett stort problem, det svullnar och jag får problem med böjningen och gången, sedan några veckor tillbaka så har jag mycket värk längs utsidan av vänsterfoten. Margareta tror att det beror  att man ändrade lodlinjen när knäprotesen sattes in.

 

Äntligen börjar VM i fotboll och jag har anledning att vara vaken sent och därmed bli tröttare och kunna sova bättre.

 

 13 juni 2014

 

Jag har återgått till min speciella nackkudde och jag tror det gör mig gott.

 

14 - 15 juni 2014

 

Jag har mycket svårt att gå och det värker i det svulna knät. Jag gör min sjukgymnastik hemma med hjälp av Margareta och då ökar rörligheten i leden och det sitter i, i kanske en timma, sedan styvnar skiten till igen och benet blir som en oformlig stock.

 

16 juni 2014

 

Nackkudden fungerar hyfsat, men övriga tider på dygnet så är nacken axeln, ländryggen en enda stor värk. Klockan är fyra och det värker och värker så jag kan inte tänka på något annat.

 

17 juni 2014

 

Klockan är sju och natten har varit dräglig med som längst kanske två timmars sammanhängande  sömn och sedan fragmentarisk sömn.

 

Jag är lite förkyld och nyser och det värker i nacke och axel när jag nyser, så jag håller på att tuppa av, jag får lägga mig ner när jag nyser, för jag riskerar svimma, när jag nyser så kommer de i serier om fem till tio.

 

18 juni 2013

 

Jag vaknade tidigt, klockan fem, med värk i nacke och ländrygg, tog smärtstillande och lyckades få någon timmes sömn till. Jag fick besked om knäröntgen att allt såg bra ut och att protesen låg på plats.

 

19 juni 2014 

 

Klockan är sju och jag har varit vaken mer eller mindre ett par timmar. Det värker på de skadade kroppsdelarna, allt är med andra ord precis som det brukar vara, jag undrar hur det är att inte ha ont, att få en minut utan smärtor?!

 

 20 juni 2014

 

Jag kan inte sova på grund av värk och vad gör man då?! Jo man funderar om framtiden skall jag operera nacken eller inte. Ja, inte blev det bättre av att jag läser om en misslyckad nackoperation i Skåne som lett till total förlamning. Jag pratade med Margareta om det här och hon avråder från operation. Visst det. Bästa vore att skippa operation och testa annat, men om inte det fungerar, vad gör jag då. Jag kan ju inte ha nacksmärtor ovanpå all annan värk, en nackvärk som näst intill paralyserar mig mer eller mindre var dag.

 

21 - 24 juni 2014

 

Jag har mått mycket dåligt dessa dagar, visserligen har jag varit med barnen och deras familjer mycket och det är värt något, när jag då och då kan tänka bort smärtan i knän, ländrygg, nacke och axlar med hjälp av smärtstillande och sprit. Det är inte bra för mig det vet jag, men vad fan skall jag göra, jag ju inte göra något, jag kan inte gå, ingenting.

 

25 juni 2014 

 

Jag är i chock, jag har fått anslag på min omprövning av arbetsskada hos AFA, de säger att jag inte skadat mig vid arbetsplatsolyckan utan mina skador beror på andra orsaker. Låt det vara en mardröm som jag vaknar upp ifrån eller att jag aldrig mer kommer drömma varse sig det är mardrömmar eller andra drömmar. Det här gör att man tappar lusten att leva, det finns inget kvar mer än en liten värld fylld med smärta. Det här är lika dumt som att säga att du kan inte bryta armen en gång till, för du har redan brutit den en gång. 

 

De här charlatanerna till "förtroendeläkare" har aldrig träffat mig överhuvudtaget.

 

Så här säger mina arbetskamrater om arbetsplatsolyckan (länk)

 

26 juni - 6 juli 2014

 

Jag har varit oförmögen att skriva dagbok. Jag är fortfarande i chock efter att AFA har vägrat mig sanningen. Jag har tappat tron på allt och då främst tron på att det finns någon form av rättvisa, något högre väsen som rättar till det som är fel. Nej något sådant finns inte, det finns bara köpta förtroendeläkare och försäkringsbolag som enbart vill bygga förmögenheter för sina ägare och anställda och att putsa på den fasad, den bild av oförvitligt företag som man vill att omvärlden skall uppleva och tro existera. Jag kan inte gå ordentligt, det värker i de skador som jag fick av det där förbannade landstinget Sörmland och Kinnarps, måtte fan ta dem och deras ledningar, finns det ett helvete så är det där de ansvariga höra hemma. Jag tänker på det varje natt, varje gång värken blir olidlig, jag vill inte det skall vara så, det blir så, jag kommer inte ur det. Det är som det rum jag lever i som jag inte kan ta mig ur för dörrarna har svetsats igen av de som är ansvariga för min situation och väggarna kryper närmare och närmare och kommer krossa mig. Jag försöker ta mig ur min ömklighet inte så mycket för mig utan för Margareta, mina kära barn och barnbarn, att jag inte skall lämna skuggor i deras liv och svarta fula spår i deras minnen av mig. Det som är svårt är att jag deformeras av mina skador på i det yttre och det inre, det blir fult, det är fult. Kan det bli bättre? Nej, det finns ingen Gud. Det finns ingen hjälp, bara ett stort svart hål av glömska, som man kan försvinna i. Jag har skrivit till Helena Söderqvist och JE och frågat. Betalar min arbetsgivare patientavgifter och mediciner? Tror ni att de svarat, nej inte ett ljud inte en stavelse.

 
 
 
Så här ser en nyopererad axel ut framifrån