06 Dagbok från Helvetet april 2014

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet, Arbetsmiljö AFA, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Anders Andersson, Annika STrandhäll, Ansvar, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvodesaffären, Borås, Corren, Customer Quality Manager, DN, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Ett gott arbetsliv, Expressen, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Flen, Flickr, Folkbladet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Gärde Wesslau, Helvetet, Hjo, IFK Norrköping, ISO9001, Instagram, Jönköping, KVP, Kaliber, Kinnarp, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Kvalitetschef, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Länsförsäkringar Skaraborg, Moelven, NT, Nacka, Norrbottens Kuriren, Norrköping, Norrköpings Tidningar, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Produktansvar, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SR, SVT, SVT Plus, SVT Öst, SVT1, SVT2, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Stockholm, Tomas Ekström, Tumblr, Utförsäkrad, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, kommuner, kontorsmöbler, media, naturaförmån, p4sjuharad, slarv, sr, sr östergötland, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet
 
 
 
 
 

1 april 2014

 

Klockan är fem och jag väcks definitivt av värk i det opererade benets, det är troligtvis på grund av vattengympan igår och så värker det i axel och i nacke, jag tar smärtstillande.

 

Klockan 20.00 idag har jag varit på sjukgymnastik, det gick hyfsat. För övrigt har jag inte gjort något speciellt. Jag och Margareta fick besök av KW, en tidigare arbetskamrat. Det var kul att träffa henne, vi fikade och hade en trevlig pratstund.

 

2 april 2014 

 

Klockan 16.10 jag gick upp tidigt, mycket tidigt på grund av värk, sedan har jag vilat mest hela dagen, jag försökte sitta ute och fick hjälp med stolen, men det blev inte lång stund för trots solen så blåste det kallt. Nu skall jag strax göra nytt pass med sjukgymnastik.

 

3 april 2014

 

Klockan är över midnatt och jag kan inte sova på grund av värken. Det har varit en jävla dag, först besked från Försäkringskassan att de kastar ut mig den 19 juli och jag skall stå till arbetsmarknadens förfogande, trots att jag inte är arbetslös och trots att jag inte kan arbeta, hur gärna jag än vill och sedan var jag på sjukgymnastik och fick besked om att böjningen på benet fortfarande är bara 90 grader. Jag höll på bryta ihop, det här är mer än man orkar med och jag satt apatisk i en fåtölj, när jag inte stod, resten av dagen och kvällen med värken. Vad är det för jävla samhälle, institutioner och människor vi skapat? Just nu känner jag hat och skulle vilja slå ihjäl en lagstiftande politiker.

 

4 - 5 april 2014

Jag har varit fjättrad ingen fåtölj alltsedan jag kom hem från begravningen i fredags. Jag fick skjuts av brorsan från dörr till dörr och trots att han har en rymlig bil, men det blev ändå för mycket sittande i bil och församlingshem, så nu har plågats av smärtor i ländrygg, nacke, axel och arm i nästan två dygn och smärtstillande fungerar bara marginellt. Vad fan skall jag göra?

 

6 april 2014

 

Klockan 5.10 värk och kramp på halsen på höger sida, upp under hakan uppemot örat och så en  fruktansvärd molande axelvärk.

 

7 april 2014

 

Det har inte varit någon bra dag i bemärkelsen, smärtfri. Jag har varit på vattengympa och alla övningar gick hyfsat utom ett par stycken övningar där nacken är inblandad, bland annat där man skall ha nacken på kanten och sedan vattenfyllda. Resten av dagen kunde jag inte gå mer än några få meter i taget, så det blev fåtöljen och sängen.

 

8 april 2014

 

Klockan är fyra på morgonen och jag har så ont så jag vet inte vart jag skall ta vägen, vanliga smärtstillande Alvedon 1300 gram hjälper inte. Det värker runt nedre delen av vänster knä, det sticker till ilar i vänster underben, det värker, molvärker i ländryggen och ilar ner i högerbenet, det värker på ovansidan av högerhanden och då och då kommer skurar av stickningar i underarmen, det värker i i högeraxeln runt hela axeln och stråk av smärta går upp på högra sidan av halsen, det värker i bakhuvudet, mest nedre delen mot halsen och det ömmar och värker i nacken. Jag har försökt undvika ta mer morfintabletter men nu ger jag mig och tar en.

 

Det är eftermiddag, värken sitter i, men på en hanterbar nivå, jag kan visserligen inte gå mer än något total meter och då med vila då och då, men morfinet skar bort det värsta.

 

9 april 2014 

 

Klockan är 5 och ännu en vidrig natt genomlids inte lika jävlig som gårdagen, men inte långt ifrån. Fruktansvärd värk i hals, nacke, axel och ner i högerarmen.

 

Klockan är 8 och jag har suttit i en fåtölj i över tre timmar och försökt komma i ett skick så att Margareta kan skjutsa mig till sjukgymnastik.

 

10 april 2014 

 

Margareta och jag gick utanför huset, men det blev inte bra, så nu har jag suttit inne och vilat hela dagen. Jag var bjuden till en kompis, men jag var tvungen tacka nej för jag klarar inte av att gå.

 

11 april 2014 

 

Jag har sovit dåligt och jag har värk i alla skadade delar, men just nu är det värst i nacke, axel och högerarm.

 

Det är eftermiddag, jag har varit på sjukgymnastik, mest cykling och nu sitter jag här och har stora svårigheter med att gå, det svider på vänster yttersidan nedom knäskålen och värker ner i vaden.

 

12 april 2014

 

Klockan är fem på morgonen och underbenet värker, nacke, axel, ländrygg och arm värker.

 

Klockan är åtta och jag skall försöka gå ut i trädgården efter att först mjukat upp knät med sjukgymnastik.

 

Jag har gjort sjukgymnastik och med hjälp har jag tagit mig ner i trädgården och tittat påsvärsonens nyutbyggda växthus. Jag försökte gå i trädgården men det fungerade inte och nu är jag tillbaka i fåtöljen, morgontoaletten får vänta tills Margareta kommer hem.

 

Var axel och knäoperationen värt det pris jag hittills betalat? Jag är jävligt tveksam visst i båda fallen, men främst knät så har smärtan försvunnit, men jag har ju fått utbredda smärtor på närliggande områden och jag kan inte använda högerarmen säkert och smärtfritt och jag kan inte böja knät längre som innan. Hur är jag om ett år? Lever jag, eller rättare sagt är det här ett människovärdigt liv?

 

13 april 2014

 

Klockan är tre på natten och jag skall snart göra ett nytt försök att sova, bara smärtorna dämpas lite. Jag har bara fått några minuters sömn och för övrigt suttit uppe i en fåtölj.

 

Klockan är sju och smärtorna väcker mig efter att jag sovit tre timmar, jag mår mycket dåligt. Det värker och det tjuter i öronen och jag kan knappt gå till toaletten.

 

14 april 2014

 

Jag har svårt att gå, så medan Margareta och Mats  åker runt och handlar så är jag med och väntar i bilen. Klockan 9.15 är det bassängträning, det är nyttigt, men fruktansvärt jobbigt  upp till ett par dagar efteråt.

 

Träningen är gjord och Margareta, Wiliiam och jag åker till min mors land. Det blir en trevlig kväll där, jag har mycket värk, men måste lägga band på mig själv för att inte bli outhärdlig för omgivningen. 

 

15 april 2014

 

Det har varit en fruktansvärd natt, jag kunde inte gå till nedervåningen från den plats där jag sov, på grund av värk, så jag fick använda hink. Nacke, axel och högerarm väcker mig och knän och rygg gör att jag inte kan gå mer är några meter. Jag har tagit en morfin tablett på morgonen för att kunna uthärda dagen. Solen skiner, Margareta och William arbetar i trädgården och jag sitter och tittar på. Det är jobbigt, så jobbigt att det går inte att förklara för en person som inte gått i mina skor, man känner sig totalt värdelös. När kvällen kom och vi åkte hem då hade leden i vänster ben "försvunnit" och ersatts med en oduglig svullen klubba, så förutom trassel med nacken och axeln och ryggen när jag sitter i bilen så har jag nu ett jävla ben som inte böjer sig.

 

16 april 2014

 

Natten har varit hyfsad, det blev nog en fyra, fem timmar totalt. Klockan är sex och jag väntar på att smärtstillande skall börja fungera, just nu är det nacke och axel som är värst, när jag ligger ned.

 

Klockan är 23.30 och jag har gjort sjukgymnastik idag och egentligen har bara en positiv sak hänt idag och det att böjningen av knät ökat med fyra - fem grader.

 

Det här blir en lång olidlig natt.

 

17 april 2014

 

Tyvärr fick jag rätt, det blev en dålig natt, med många vakna stunder, ryggen, nacken och axeln väcker mig när jag försöker byta sovställning.

 

Klockan är åtta, jag har ätit frukost och förbereder mig för sjukgymnastik.

 

Klockan är 17.35 och jag är som paralyserad, jag halkade i trappan från övervåningen och vek ihop vänsterknät och fick en smärtchock så jag tuppade av, men jag hann sätta mi i trappan först och där satt jag över en halvtimma innan Margareta kom hem och jag fick hjälp och nu sitter jag här med ett värkande knä liggande på köksbordet.

 

18 april 2014 den där vurpan i trappan har jag fått betala fr både i natt och idag, jag kan inte gå och har suttit hela dagen i en fåtölj och fyllt mig med Panacod. Jag vet inte om jag måste kontakta ortopeden för knät som redan innan halkolyckan i trappan var missfärgat är nu ännu mer missfärgat, men vad kan dom göra?

 

Klockan 23.30 Margareta är magsjuk, oerhört magsjuk, för att undvika det så försöker jag vila/sova i en fåtölj, jag skulle få stora problem om jag får sjukan, jag kan inte sköta mig själv utan Margaretas hjälp, jag kan knappt gå och det endast ytterst långsamt.

 

19 april 2014 klockan 4.40 jag halvligger i fåtöljen, svår en stund och är vaken en stund, så där håller det på, jag hör Margareta vandra mellan toaletten och sängen en våning under och jag kan inte hjälpa henne. Det ljusnar ute, men inte inom mig, för varje dag som går så blir jag mörkare och mörkare till sinnes, glädjen är borta, den glädje som gör en nyfiken på allt möjligt, den är borta och har ersatts med grå likgiltighet och ointresse.

 

Klockan 9.30 och det svider i insidan svårt vänster knäled! Det kan väl för fan inte svida i en protes?

 

Klockan är 22.30 och jag kan inte böja knät mer än kanske 60 grader, var skall det sluta?!

 

20 april 2014

 

Jag har suttit stilla hela dagen för att få svullnaden att gå ned och förhoppningsvis värken också.

 

Klockan är ett på natten och det är värk på alla skadade delarna av kroppen, värst just nu är nacken med kramp på sidan av halsen och axeln ända ut i i tummen, pekfinger och långfinger, det sticker i underarmen. Vi skall till Östansjö i morgon, hur skall det bli?

 

21 april 2014

 

Klockan är 20.00 och vi har kommit hem för ett par timmar sedan, jag är helt utslagen, jag kan inte gå och knät är svullet till oigenkännlighet. Jag har inte kunnat gjort något, jag har suttit på en stol eller stått och tittat på när alla andra arbetar i solen, Margareta, Christer, mamma, Chris, William och Filip, men trots det så svullnar benet och det värker i skadorna. Jag är mycket låg och deprimerad, det finns inga glädjeämnen kvar utan den enda känsla jag har är dåliga tankar om arbetsgivare, Kinnarps, Försäkringskassa och försäkringsbolag, vad mig anbelangar så önskar jag dem ner i helvetet om det finns där nere, för nu har jag det hos mig. Det här är inget liv.

 

22 april 2014

 

Margareta hjälper mig på toaletten, som hon brukar. Det känns fruktansvärt att inte längre kunna sköta sig själv, så som man alltid gjort och att i stället förvandlas till ett kolli, allt beroende på slarv av arbetsgivaren och Kinnarps.

 

Klockan är 10.50 och jag har med hjälp tagit mig ner i trädgården. Margareta tror jag har vatten i knät, ja, kanske det, jag skall till vårdcentralen i morgon. Idag skulle jag vara på Neurologisk kirurgi i Linköping, men de ställde in det förra veckan.

 

Jag skall försöka sitta med foten i högläge hela dagen och ge fan i allt vad träning heter, så får jag se om det blir bättre. Hittills har den här knäoperationen gett mig mer minus än plus, fortsätter det så här så gjorde jag ett misstag med att göra operationen.

 

23 april 2014

 

Jag har sovit maximalt fyra timmar osammanhängande i natt, jag gick upp vid fem-tiden. Vid 11 så var jag hos vårdcentralen i Åby och träffade läkare MK han förlängde min sjukskrivning, till vilken nytta vet jag inte för jag blir utkastad ur försäkringssystemet i juli och skall stå till arbetsmarknadens förfogande. Både läkaren och jag anser att den utveckling som präglar sjukas och arbetsskadade är absurd. Läkaren skall skicka mig till röntgen för att se om allt ligger rätt i knät, läkaren tycker också att knät är fult och svullet. Han tycker jag skall vila från träning en vecka. Jag fick kodein utskrivet för att hantera smärtan inte bara i knän utan även i ländryggen, nacken, axeln och armen. Vid två-tiden så var jag på sjukgymnastik och undersökning, även sjukgymnasten rekommenderar vila, han har aldrig sett ett så fult knä, men tror det skall bli bättre.

Fy fan vilket skitliv, jag önskar de som orsakat min skada insikt om vad de har gjort mig och konsekvenserna.

 

24 april 2014

 

Klockan är sju på morgonen och jag har varit uppe ett par timmar, det värker i rygg och nacke och jag skall strax ta 1,3 gram alvedon och kodein. Det är mycket fint väder och jag kan inte gå ut, kanske går det om en stund.

 

Klockan är midnatt och jag har suttit mest hela dagen, stått upp då och då, lutat mig mot väggar och suttit på test cykeln och vickat på tramporna framåt och bakåt, men ingen träning i övrigt, allt efter rekommendation av läkare och sjukgymnast. Visst har svullnaden gått ner, men till priset av nackvärken och ryggvärk av allt sittande. 

 

25 april 2014

 

Klockan är fyra och ländryggen och nacken värker. Det sägs att man kan se ljuset komma, men det gör inte jag.

 

Klockan är nio på förmiddagen jag har suttit fyra timmar, jag sitter och jag kommer sitta åtta timmar till.

Klockan är snart midnatt, jag har tagit kodein, så de värsta smärtan har kapats bort, men till priset av noll procent hjärnaktivitet.

 

26 april 2014

 

Vänner har hälsat på och det gör att livet är lite lättare, vi tippade och jag drog ner på värktabletterna och drack lite öl och någon GT slank ner.

 

27 april 2014

 

Det är förmiddag och jag har på något sätt med hjälp tagit mig ner i trädgården. Knät är extremt fult och svullet, det är tydligt nu när kortbyxorna kommit på för första gången, smärtorna är svåra så jag har tagit kodein. Strax skall vi fira min äldsta dotters födelsedag, hoppas jag orkar sitta med hela tiden.

 

28 april 2014

 

Klockan är 3.22 och det värker, från ländrygg ner i högerbenet och det värker i nacke och ner i högerhanden, mest ovansidan, det sticker i båda underarmarna men mest i höger, jag har tagit smärtstillande och kan bara hoppas.

 

Klockan är 11 och jag har suttit och sitter i en stol och kan inte mer än hoppas att kodeinet hjälper.

 

29 april 2014

 

Klockan är sex och jag har plågats av nackvärk och värk på utsidan av höger överarm hela natten, nu har jag kunnat ta smärtstillande igen utan risk för överdosering.

 

Jag förstår inte var Margareta får kraft ifrån, att varje morgon hjälpa mig i badrummet, högerarmen är oduglig.

 

Klockan är 15.45 och jag har suttit, legat lutat mig mest hela dagen, bara för att få igång det där jävla knät.

 

30 april 2014 

 

Dåligt med sömn i natt igen, jag har varit på sjukgymnastik efter ett träningsuppehåll på en vecka, träningen gick hyfsat bra, men beskedet från sjukgymnasten var deprimerande, böjningen på knät är fortfarande bara 95 grader. Han uppmanade mig att gå utan kryckor framöver och jag skall försöka. Just nu har jag tagit smärtstillande mot värk i nacke, arm, axel och rygg och sitter med benen högt för att få ner svullnaden.