Svar till Tomas Ekström Kinnarps uttalande på SVT Öst 11 juni 2015

Publicerat i: 01 Allmänt, 19 Arbetsmiljöverket, 50 Kinnarps AB, 60 Demonstration mot Kinnarps, Arbetsmiljö AFA, AMV, Anna Dahlberg, Arbetarskydd, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, C, Centern, Centerpartiet, Corren, Customer Quality Manager, DN, Dagbok, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Eskilstuna, Eskilstuna Kuriren, Expressen, FP, Facebook, Falköping, Filial, Folkbladet, Folket, Folkpartiet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Gärde Wesslau, KD, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Kristdemokraterna, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Landstingstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, M, MP, Miljöpartiet, Moderaterna, NT, Norrköpings Tidningar, Nya moderaterna, Nyköping, Okunnighet, Politik, Politiker, Riksdagen, Rolf Johansson, S, SD, SR, SVT, SVT Öst, Socialdemokraterna, Sossar, Sverigedemokraterna, Sveriges Radio, Södermanlands Nyheter, Sörmland, Tomas Ekström, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet

Kommentar/svar till Tomas Ekström Kinnarps uttalande på SVT Öst 11 juni 2015

 

 

 

Länk till SVT Öst artikel (länk)

 


Från SVT Öst:s hemsida 

Kinnarps: ”Det är jätteolyckligt”

 

Kontorsmöbelföretaget Kinnarps har erkänt att ett fabrikationsfel orsakade den stolskrasch som Kenth Lampa råkade ut för. Men hans skador orsakades inte av olyckan, anser man.

 

–     Det är jätteolyckligt för personen ifråga. Det som skedde då var att personen fick ersättning från Kinnarps försäkringsbolag, säger Tomas Ekström, kvalitetsansvarig på Kinnarps.

 

–    Här är ett "kul" uttalande av Tomas Ekström "EN KEDJA AV ANSVAR, EN KEDJA ATT LITA PÅ" (länk).

 

–    Kinnarps försäkringsbolags läkare har slagit fast att skadorna efter olyckan skulle varit läkta på cirka tre veckor och Kenth ersattes med 2212 kronor.

 

–     De kunde lika gärna behållit de pengarna. De behövde ju inte förolämpa mig också, säger Kenth Lampa.

 

–     Försäkringbolaget, precis som TFA och AFA, har bedömt        att dom problem som personen lider av idag inte kan härledas till incidenten (sic) med Kinnarpsstolen under 2010, säger Tomas Ekström.


 

Tomas Ekström har aldrig träffat mig, aldrig talat med mig. Den enda kontakt centralt på Kinnarps genom åren har varit Rolf Johansson (Customer Quality Manager). Han uppmanade mig tidigare i år att skicka in mina ersättningsanspråk och när jag gjort det och ställt frågor om en identisk stolskrasch på landstinget 12 mars 2010, så vägrar han tala med mig och hänvisar till företagets advokat Staffan Lindblad (Gärde & Wesslau), som jag samtalat med. Här är länken till ”Staffan Lindblad undviker sanningen”.


Notera Kinnarps förolämpningar.

 

Förolämpning 1

 

”..skadorna efter olyckan skulle varit läkta på cirka tre veckor..”.

 

Vad vet, av försäkringsbolag ”köpta/avlönade” s k förtroendeläkare om detta?!

 

Ingen undersökning utförd, man använder standardavslag, utifrån vad som står patientjournaler och det som står där vänds alltid, jag skriver alltid till den arbetsskadades nackdel. En förtroendeläkare "biter" inte den hand som föder denne.

 

Läkarintyg från andra läkare och som grundar sig på patientjournaler och fysiska undersökningar av den arbetsskadade och som talar till de skadades fördel avfärdas.

 

Lyssna gärna på programmet Konflikt om Whiplashskador (länk).

 

Arbetsskadade är rättslösa och det är ”pengarna som styr besluten” i försäkringsbolagen inte sanningen.

 


 

Förolämpning 2

 

”….problem som personen lider av idag inte kan härledas till incidenten med Kinnarpsstolen problem som personen lider av idag inte kan härledas till incidenten med Kinnarpsstolen…”

 

Detta är inte bara oförskämt av Tomas Ekström, det är ren lögn och förb… dikt.

 

Jag hänvisar här till personliga brev som jag fått av den politiska ledningen i landstinget Sörmland, tjänstemannaledningen i landstinget och arbetskamrater.

 

Dessa brev beskriver min kroppsliga och själsliga status innan haveriet med Kinnarps stol och efter haveriet. Det är människor, där en del känt mig i många år och där vi träffats dagligen.

 

Länk till brev från de, som känner till fakta, till skillnad mot Tomas Ekström.

 

Sammanfattningsvis så visar breven på att Kenth Lampa innan kraschen med Kinnarps stol var en frisk och aktiv människa utan några synbarliga skavanker och efter olyckan en ”bruten människa” med svåra smärtor, rörelsehinder och svårigheter att hantera såväl arbete som privatliv.

 

Jag hoppas med detta klarläggande att Kinnarps slutar sprida oförskämdheter och snarast tar sitt ansvar (ersätta mig för de kostnader jag har/har haft p.g.a. kontorsstolshaveriet) för de skador de tillfogat mig.


Den här felkonstruerade kontorsstolen som ni tillverkade skadade mig.

Tomas, titta på bilden och tänk!

 
Här är en bild på en av skadorna som er felkonstruerade orsakade mig.
 
Tomas, titta på bilden och tänk!