Demonstration mot Kinnarps i Norrköping 30 JUNI 2015 kl. 10.00

Publicerat i: 60 Demonstration mot Kinnarps, Arbetsmiljö AFA, AMV, Advokat, Aftonbladet, Arbetarskydd, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvodesaffären, C, Centern, Centerpartiet, Corren, Customer Quality Manager, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Eskilstuna Kuriren, Ett gott arbetsliv, FP, Facebook, Falköping, Felkonstruktion, Filial, Folkbladet, Folket, Folkpartiet, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Gärde Wesslau, KD, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Kristdemokraterna, Kvalitet, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, M, MP, Miljöpartiet, Moderaterna, NT, Norrköpings Tidningar, Nya moderaterna, Nyköping, Politik, Politiker, Produktsäkerhet, Reinfeldt, Riksdagen, Rolf Johansson, S, SD, SR, SVT, SVT Öst, Socialdemokraterna, Sossar, Sverigedemokraterna, Sveriges Radio, Södermanlands Nyheter, Sörmland, Tomas Ekström, Twitter, V, Vänsterpartiet, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador
Klockan är fyra och jag sitter på sängkanten eller omväxlande står i rummet och väntar på att smärtstillande skall börja verka. Jag lyssnar på en Podcast, den här gången från ”kvalitetstidningen” Expressen.

 

Klockan är åtta och det är snart dags för demonstration, det är grått väder och jag har svårt att gå, får ta en minut i taget.

 

En och halv timma klarade jag demonstrera innan rygg och nacke krackelerade, det får räcka för idag.

 

Det var ganska skönt väder och de som klippte gräset runt omkring mig var hänsynsfulla och körde inte nära mig utan väntade tills jag åkt hem.

 

Det var glada miner och åtbörder idag med och det muntrar upp. Det är många bilar med barn i baksätet och de är nyfikna på vad jag håller upp för skylt. Jag vinkar till dem och nästan alla gånger så kommer det upp en liten hand med en försiktig vinkning, sedan ser man ett piggt ögonpar och ett leende. Det får en att tänka, att måtte de aldrig utsättas för skador och elände, livet är för kort för det. 

 

Det var någon som skrev så här på 1600-talet. 

 

Barn är det dyrbaraste 

vi har, dock är de

sköra som glas

och kan tillfogas

obotlig skada.

 

Var diktaren från Prag, jag kommer inte riktigt ihåg?!

 

Han arbetade med utbildning för Axel Oxenstierna tror jag, nå det får vara hur det vill med det, men klok var han.

 

Läs om Kinnarps och sanningen (länk)