06 Dagbok från Helvetet april 2012

Publicerat i: 06 Dagbok från Helvetet AFA, AMV, Aftonbladet, Arbetarskydd, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Corren, Customer Quality Manager, Dagbok, Demonstration, Dålig arbetsmiljö, Expressen, Facebook, Felkonstruktion, Filial, Folkbladet, Förtroendeläkare, Helvetet, Kaliber, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Konflikt, Kontorsstol, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Länsförsäkringar Skaraborg, Norrköpings Tidningar, Politiker, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Öst, Socialdemokraterna, Sveriges Radio, Sörmland, Tomas Ekström, Twitter, Utförsäkrad

Länk till "Brevet till regeringen, politiker och massmedia".

 
Dagbok om mitt privata helvete, som landstinget Sörmlands olika politikerledningar, Kinnarps AB, förtroendeläkare hos AFA, förtroendeläkare hos Försäkringskassan, förtroendeläkare hos Länsförsäkringar Skaraborg, Vårdcentralen Kungsgatan och Alliansen med Reinfeldt i spetsen, har gett mig.

Kinnarps AB levererade felkonstruerade stolar till Landstinget Sörmland i ung. år 2002 och när man upptäckte det så varnade Kinnarps AB och Landstinget Sörmland inte de anställda!
 
Den 12 oktober 2010 så gick en felkontruerad stol sönder under mig och jag skadade knän, ländrygg, nacke, höger axel och fick tinnitus på höger öra.
 
Läs mer under länken högst upp.
 
Kinnarps AB genom Rolf Johansson (Customer Quality Manager) har lagt locket och återförsäljaren kan inte uttala sig för ansvaret enligt denne ligger helt på Kinnarps (tillverkaren).
 
 
Rolf Johansson som tidigare varit en person som man kunnat samtala med om min situation är numera mycket tystlåten man och svarar knappt på tilltal. Han och företaget styr nu över allt till sitt försäkringsbolag och framför allt till advokatbyrå Gärde Wesslau.
 
Varför agerar Kinnarps/Rolf Johansson så?
 
Jo, det handlar om pengar, anspråk som jag har för alla utgifter jag har haft, har och kommer ha i framtiden. 
Kinnarps och landstinget Sörmland har genom sin underlåtenhet att varna och leta upp felaktiga stolar för att förhindra personskada på arbetet, gett mig skador och hittills två operationer och ytterligare minst två operationer till, väntar i framtiden. 
De har gett mig sjukskrivningar och utförsäkring. Jag har aldrig varit smärtfri sedan 12 oktober 2010, alla fritidssysselsättningar och livsinnehåll har de två företagen tagit ifrån mig, jag kan knappt gå, ofta inte alls och nätterna är ett levande helvete. Tack Kinnarps AB och landstinget Sörmland för det!
 
Kinnarps tvingar mig till extraordinära åtgärder, trots att det är de som har fulla ansvaret för de skador de gett mig med sina undermåliga produkter.
 
Kinnarps AB är ett oansvarigt företag, som inte tar ansvar för det de producerar och konsekvenserna av sina skadliga produkter och det är viktigt att alla som har kontakt med detta företag får veta det.

1 mars 2012

 Det har varit en bedrövlig dag. Jag gick upp tidigt och har sedan dess inte orkat göra någonting. Jag sitter och läser en stund, går upp och går och sträcker på mig, skriver lite på datorn, byter ställning, byter stol, byter rum och för söker låta bli att tänka på min värk och situation i allmänhet. Det är ett under att Margareta står ut med mig, jag har inte orkat prata med henne mer än några ord idag. 

 

Jag har inte blivit lurad idag fast det är första april, men jag känner mig lurad alltsedan olyckan den 12:e oktober 2010, lurade av mig själ som trodde att det skadan snabbt skulle gå över och allt skulle bli som vanligt, där lurade jag mig i över ett år och tre månader. Jag känner mig lurad av min arbetsgivares försäkringsbolag AFA, av stolsfabrikantens försäkringsbolag länsförsäkringar Skaraborg av mitt eget försäkringsbolag och även av en del människor som jag är bekant med, så jag är inte besviken på att jag inte blev lurad just idag, det har jag blivit tillräckligt länge ändå.

 

Jag orkar inte göra Qi gong.

 

Jo en sak till, jag har skrivit en ansökan om arbetsskada till Försäkringskassan. Det var X på jobbet som tipsade mig om detta.

 

Nu skall jag vaka in natten.

 

2 april 2012

 

Det har varit en besvärlig natt, jag somnade först vi tretiden trots sömnpiller. Det är ryggen och nacken och alla tankar som håller mig vaken.

 

Jag gick upp strax för sex på morgonen med värk i ländryggen, stelhet i nacken och värk från nacke ner i höger axel, ont i magen och illamående.

 

Jag skall göra i ordning mig inför besöket på vårdcentralen och se om jag kan få i mig något i magen.

 

Jag pratade med X och han förklarade för mig hur stämplingarna fungerade. Jag jobbade ju ofta inte hela dagar utan åkte hem på eftermiddagen för att vila och sedan arbeta hemifrån senare på kvällen. Det här var en uppgörelse jag hade med landstingsdirektören.

 

Jag gjorde en lista av symptom som jag hade i morse och nu vid niotiden, annars kommer jag inte ihåg det när jag är hos doktorn.

 

Symptom

Klockan 6

Klockan 9

Tinnitus, båda öronen

Ja

Ja

Yrsel

Nej

Nej

Illamående

Ja

Ja

Nackvärk

Svag värk och känns som en åtdragen slips

Ökande, på väg att bli huvudvärk också

Huvudvärk

Nej

På väg upp i bakhuvudet, men främst över ögonen och tinningarna

Höger axel ont

Svagt

Ja

Ländryggen ont

Ja

Ja, kör ner då och då ner i höger ben

Höger knä ont

Svagt

Lite

Vänster knä ont

Svagt

Svagt

”Kramp” under knäskålarna

Nej, men igår kramp under vänster knäskål i samband med bilkörning

Nej

Hjärtat ”hoppar”

Nej

Nej

Stickningar i hjärtat

Nej

Nej

Nedstämdhet

Ja

Ja

Humörsvängningar

Vet inte

Ja, varierar kraftigt under dagen

Glömska

Vet inte

Särskilt det som ligger i nutiden typ; köp mjölk

 

Koncentrationsproblem

Vet inte

Vet inte

Skrivproblem

Vet inte

Ja, kastar om och ”tappar” bokstäver.

Magproblem

Ja, svag molande

Ja, svag molande

Domningar i tåspetsarna

Ja, mer på höger än vänster

Ja, mer på höger än vänster

 

Nu är det dags att åka.

 

Jag hade ett långt samtal med läkaren bland annat om fortsatt sjukskrivning. Jag tror inte han riktigt förstår hur det är att gå med ständig värk eller också är det så att han som läkare känner sig trängd från försäkringskassa att friskskriva patienter så snabbt det överhuvudtaget går. Nåja nu är jag sjukskriven till siste april och sedan får jag se hur det blir. Hur fan tror han att jag skall kunna arbeta när jag inte kan köra bil till Nyköping utan att det sätter igång ökande smärtor i nacke och rygg. Dessutom så finns det ju inget jobb att gå tillbaka till, där finns ju bara ett tomt skrivbord och en dator.

 

När jag kommer hem så byter jag kläder och tar en kort promenad och jag leder cykeln  bredvid mig för jag har ingen i familjen som jag kan ringa till och bli upphämtad av om jag inte orkar gå. Jag går varv efter varv i hemmets närhet och det känns för djävligt i ländryggen, det är som en spik som är inslagen, men tack och log ligger det inte på hela tiden utan jag stannar och hänger över sadeln en stund och sträcker försiktigt på mig så försvinner det värsta och då är bara att sträcka ut benet, ett ben i taget och tvinga fram nästa steg. Det underlättar och i den kylga vinden att lyssna på Peter Englunds ”Ofredsår”.

 

Jag tittade på fotboll när jag kom hem, IFK mot HIF och IFK vann mot fjolårets segrare i Allsvenskan. Det gör livet lättare att leva.

 

Nu skall jag vaka in natten med något skitprogram på TV.

 

3 april 2012

 

Jag somnade vid ettiden i natt och vaknade halvsex och tog smärtstillande, sedan varj vaken stund och somnade in ytterligare en timme innan jag gick upp.

 

Nu har vi ätit frukost Margareta och jag, det ser ut att bli fint väder så vi beslutar att åka till mors lantställe för att dra ner lite på extravärmen.

 

Vi är nu hemma igen, Margareta körde både dit och hem och jag halvlåg i passagerarsätet och trots det så var det en pärs. Vi stannade på några ställen bland annat vid Lithells charkuterifabrik och handlade lite.

 

Jag fick ett samtal igår från en gammal arbetskamrat, han ville ha lite råd inför val av bokföringsprogram, när hans fru nu skall starta aktiebolag och han skall hjälpa till med bokföring. Vi pratade om gamla och nya tider och kom överens om att träffas.

 

När jag kom hem kontaktade jag försäkringskassan angående min anmälan om arbetsskada.

Jag kontaktade X angående arbetsskadan och hon rådde mig att skicka allt material angående arbetsskadan till henne för vidarebefordran till e på försäkringskassan som arbetar med arbetsskada. 

Jag tog cykeln och promenerade ut på en slinga runt området där vi bor. Jag hade glömt telefonen och det fick jag fan för, när jag gått hälften kanske åttahundra meter så började ryggen krångla, men jag stretade på, sedan kom nacken och knäna igång också. Jag gick femton minuter och så hängde jag på cykeln en stund. Jag prövade att cykla men det gick absolut inte, det gjorde för ont i ryggen och nacken att hänga framåt. Det var då jag skulle ringa till Margareta och be henne hämta mig som jag upptäckte att telefonen inte var med. Jag gick långsammare och långsammare och stoppen blev tätare och tätare och jag trodde jag skulle få lifta hem. Det som normalt innan olyckan tar mig max 30 minuter att gå tog idag nästan två timmar.

 

Nu har jag tagit värktabletter och skall vaka in natten

 

4 april 2012

 

Vi har ätit frukost och jag har varit på benen i sedan sjutiden på morgonen. Dt var mycket svårt att somna in igår kväll eller rättare sagt i natt. Jag gissar att klockan var efter ett när jag somnade. Efter promenaden igår så har ryggen och nacken varit en konstant pina, så även i natt och på morgonen. Jag har tagit smärtstillande och det har börjat ge med sig. Jag skall åka till biblioteket och titta efter en del böcker som jag behöver läsa.

 

X från arbetet ringde och önskade mig Glad Påsk och vi talade om lite av varje. Det var ett trevligt samtal.

 

Nu skall jag se om jag kan göra mitt Qigong pass.

 

Det gick ganska bra att göra övningarna utom att halvvägs in i programmet så fick jag krampkänningar under höger knäskål. Det släppte efter kanske en halv minut.

 

X läkare på Smärt och rehabcentrum ringde mig för att kolla hur läget är. Vi talades väl vid 30 minuter om bland annat att sömnmedlet inte ”biter” ordentligt på mig och hon föreslår att jag skall öka dosen till 5 tabeltter. Vi talar om proven jag skall ta.

 

Jag var på biblioteket på eftermiddagen och försökte läsa lite facklitteratur, men det gick inte att vara där mer än ett par timmar, det är för stökigt och högljutt.

 

Vi stannade på apoteket och köpte Omeprazol för min magbesvär.

 

Margareta och jag åt middag tillsammans och vi hjälpte ett barnbarn med en hemuppgift, det handlade om franska revolutionen, amerikanska inbördeskriget, Napoleon och lite annat.

 

Jag tog cykeln och med tanke på gårdagen så tog jag med telefonen och så promenerade jag och ledde cykeln och bara efter några hundra meter så kände jag hur rygg och nackvärken började öka i intensitet och knän. När jag gått kanske fem hundra meter till, för cykla det kunde jag inte, så kärvade kroppen ihop totalt och jag kunde inte ta ett steg till. Jag fick bita i det sura äpplet och be Margareta komma med bilen och hämta mig. Det känns rent ut sagt för djävligt att det skall bli så här. Nu har jag tagit smärtstillande och skall vaka in natten.

 

5 april 2012

 

Jag vaknar efter ungefär sex timmars sömn, det verkar som om ökningen av dosen sömnmedel ha fungerat på mig. Jag har väl vaknat ett par, tre gånger i natt för rygg och nackproblem.

 

Margareta skjutsar mig till vårdcentralen i Åby för provtagning. Jag har svårt att köra bil idag. Man tog några blodprov, men inte EKG och andningsprov? Det kände man inte till utan de hör av sig om detta.

 

Vi åkte hem och åt frukost och då ringde man från vårdcentralen och meddelade att jag kan komma tillbaka till vårdcentralen nästa vecka för EKG och att det skall komma särskilt remiss för test av andning/lungor.

 

Margareta och jag åkte och handlade och köpte även lite penséer för det är ju dags för dom nu att sätta i lådor utanför entrén.

 

När vi kom hem satte jag mig att läsa och tog emot en mängd samtal från arbetskamrater, nja så många var det nog inte och tänker jag efter noga så var det bara X som ringde. Nå, hursomhelst så var det trevligt att höra hans röst. Vi talades vid en stund och önskade varandra en Glad Påsk.

 

Senare så ringde Torbjörn Ekholm, men jag kunde inte ta samtalet för jag var inne hos Mats för behandling med någon ny sorts maskin.

 

Margareta och jag åt kvällsmat med Mats, Chris och Filip, det blev färsk potatis och varm matjessill till de vuxna och kycklingspett med jordnötssås till barnen.

 

Jag vakade in natten tillsammans med en fransk film.

 

6 april 2012

 

Jag somnade in sent igår och vaknade tidigt idag och fick väl totalt ungefär fem timmars sömn för jag hade glömt ta sömntabletterna.

 

Jag tittar ut över en regnig och kall Kvillingeslätt, det är tänkt att vi skall till Lasse och Irene och bada i tunna, vi får väl se hur det blir med det, det ser ut att kunna börja snöa när som

helst.

 

Klockan är 14 och jag har varit ute i snöstormen och gått, läkarna säger att fast det gör ont så är det varken skadligt eller kan på något sättskada mig, men det vete fan om de vet vad de pratar om, de sista hundra metrarna så fick jag ideligen stanna och när jag gick så var jag som en märla kutryggig i motvinden och med en fruktansvärd värk i ländryggen.

 

Margareta och jag åker först till Stadium för att handla badbyxor till mig för vi hittade inte mina och när vi såg att de hade 25% rabatt på allt så köpte jag även träningsoverall och Margareta köpte ett par träningsbyxor sedan körde vi till släktträffen i Katrineholm. Vi badade i tunna och det kändes skönt, riktigt skönt samtidigt som snön dalade ner över oss. Vi åt en gemensam Påskmiddag som smakade bra och framåt åtta-tiden så åkte vi hemåt på väldigt hala vägar.

 

Ryggen och knäna har värkt lite så där lagom, det har varit uthärdligt. När vi kom hem så tittade jag lite på TV och somnade strax efter midnatt.

 

7 april 2012

 

I natt fick jag sju timmars sömn, halleluja nu börjar sömntabletterna att börjar verka. Det måste vara det längsta jag har sovit sedan olyckan i oktober 2010. Det var inte helt ostört för jag vaknade några gånger under natten.

 

Det har varit rådjursbesök i trädgården i natt, penséerna var avbetade. Märklikt sade ju på blomsterhandeln att gula penséer bryr sig inte rådjur om, men vad vet jag rådjuren kanske inte känner till att det är så eller så såg dom inte färgen i nattmörkret.

 

Vi åt stor brunch med barn och barnbarn och sedan lånade jag Mats apparat för behandling av ryggen. Jag har vilat mycket i dag för vi skall bort på middag i kväll.

 

Det blev ingen Qigong idag utan jag tar en promenad i stället.

 

Jag har varit ut och gått i först solsken men sedan något som mest kan liknas vid en snöstorm. Det gick ganska bra att gå, men sista hundra metrarna fick jag cykla för då bar inte benen längre.

 

Natten vakar jag in i vanlig ordning med någon dålig film.

 

8 april 2012

 

Jag vaknade vid åtta och känner mig rätt så bra i kroppen, det molvärker lite i nacke och ryggslut.

 

Jag har vilat nästan hela dagen På eftermiddagen så åkte Margareta, jag och barnbarnen till Hults bruk och geocachade. Det var lagom långt att gå på fina skogsstigar. Nu är vi hemma igen efter två timmars letande.

 

Jag skall fortsätt med att förbereda dokumentationen inför läkarbesöket i Stockholm på tisdag.

 

9 april 2012

 

Jag vaknade första gången vid sextiden och låg då och läste ett tag innan jag somnade om ett par timmar till.

 

Jag somnade sent och har haft en orolig sömn, kanske beroende på att jag under madrassen har haft den där apparaten som avger elektroniska vågor. Den har stått på hela natten.

 

Ryggen känns ganska bra. Ryggen ger lite molvärk och nacken känns lite stel och jag har en antydan till huvudvärk, men det kanske är sömnmedlet som ger det. Läkare som skrev ut sömnmedlet sade ju att det kan kännas lite som dagen efter, alltså ”baksmälla”.

 

Nu skall jag försöka göra mitt Qigong pass.

 

Jag klarade passet bra och nu skall vi åka och handla lite dagligvaror. Vädret är hyfsat och jag känner mig ganska väl till mods, utom på en punkt och det är när vi har handlat klart och går till bilen, jag tomhänt och Margareta nedlastad. Min nacke klarar inte att jag bär kassar, som är ganska tunga, då får jag een helvetes värk i nacke och huvud.

 

När vi kom hem var det dags att se IFK Göteborg mot IFK Norrköping och så satsade vi lite på Oddset. Jag förlorade, men Margareta vann med sitt tips 1 – 2, en liten summa.

 

Nu skall jag försöka gå ut en promenad för jag har varvat korta stunder med att förbereda material inför läkarbesöket i Stockholm i morgon.

 

Promenaden avverkades under hård vin och snöblandat regn och under svåra rygg och knäsmärtor, men som läkarna säger ”det är inte farligt om det gör ont det är bra med motion”. Det är lätt att säga när man själv inte är drabbad, jag fick stanna otaliga gånger för att vila hängande över cykeln. Cykeln hade jag med utifall jag inte klarade att gå och klarade jag inte av att gå eller cykla då hade jag telefonen att ringa efter hjälp med.

 

Nu är klockan 22 och nattvaket börjar.

 

10 april 2012

 

Nog fan blev det nattvak, inga tabletter i världen kunde få mig att somna. Jag har varit vaken hela natten och vänt och vridit på mig. Ryggen värken, nacken värker, magen värker,det finns inte en kroppsdel som inte värker. Kan någon förstå hur det är att hela kroppen skriker av smärta och att det inte går att koppla av och sova?! Nu har jag gett upp och försöker inte sova, klockan är fem och jag har gått upp.

 

Margareta skjutsar mig till tåget som går kl 7.15 sedan följer en rejäl pers för ryggen i ett
SJ-tåg med söndersuttna säten, jag får resa mig då och då för att sträcka ut nacke och rygg som värker något förskräckligt.

 

När jag är framme så tar jag taxi till Kungsgatan 37 där läkare Xhåller till. Jag får vänta några minuter innan jag får träffa honom. Jag får ett gott intryck av honom och förstår nu efter mötet att jag har agerat fel med att inte enbart hålla mig till huvudsymptomen, som är knän, ländrygg och nacke. Han menar på att i och med att jag blandat in tinnitus, sömnsvårigheter och annat så har tilltron försämrats. Det som också behöver stärkas är sambandet mellan olyckan och de omedelbara skadorna. Vårt möte varade lite mer än en timma och vi skall ses i morgon också. Tomas är väl en sådan läkare som här har hittat en nisch med patienter som jag som får nobben av försäkringsbolag. Jag hoppas verkligen att han kan hjälpa mig för besöket idag kostade 1500 kronor och mötet i morgon kostar 6500 kronor, men jag måste ju försöka, jag tycker jag har drabbats av en sådan fruktansvärd orättvis behandling. Jag tyckte även att jag fick en indikation på att det här är något som kommer att ta lång tid.

 

Resan hem var lika eländig som resan upp till Stockholm och inte hade jag någon som kunde hämta mig så jag fick ta bussen. Jag proppade i mig värktabletter och så ”bet jag” ihop och gick från Herstaberg. Jag klarade det men till priset av fruktansvärd huvudvärk och ryggvärk.

 

Jag vilar hela kvällen och försöker hålla mig vaken så länge det går.

 

11 april 2012

 

Jag vaknar av ryggvärken klockan sex ungefär efter fem timmars sömn och det är väl OK för jag skall ändå upp tidigt och åka till Åby VC för att lämna ett EKG.

 

Vi tar bilen till Åby och de tar ett EKG som skall skickas till överläkare X på smärt och rehabcentrum. När jag kommer ut från vårdcentralen så träffar jag på en gammal arbetskamrat från tiden på Fiberväven, HL. Jag köper med kaffebröd från bageriet i Åby och sedan följer han med till Loddby där vi fikar tillsammans med Margareta. Ja, det var kul att träffa honom.  Vid tiotiden skjutsar han in mig till järnvägsstationen för jag skall åka till TT i Stockholm och gå genom materialet för ett läkarutlåtande från honom. Den här resan blir lika besvärlig som den igår, jag hamnar i en vagn och en sittplats som är helt nedsutten och det drar igång en eländig värk i knä, nacke och rygg, från stationen i Stockholm tar jag taxi för jag kan inte gå längre sträckor trots att jag har käpp med mig. När jag kommer till läkarmottagningen så får jag vänta en stund och prata med damen i receptionen som tillika är TTs fru P. Vi hade ett trevligt samtal innan T tog emot mig. Vi gick noggrant genom allt material som jag hade med mig och T läste in utlåtandet på band. Han gjorde även en noggrann medicinsk undersökning av mig (den mest noggranna någon läkare hittills gjort) och det var kanske en lämplig dag, för just idag var jag mycket ofärdig. Jag satt en stund och jag stod upp en stund och jag låg på hans patientbrits. Märkligt no så hade han inte värktabletter på sin mottagning och jag hade glömt ta med mig några så det var bara att lida tills jag kom hem. Vi startade genomgången vid 13-tiden och var klara vid 15.30-tiden. Planen är att han gör ett utkast som jag skall läsa genom och ta bort eventuella missuppfattningar och faktafel, sedan utformar han det slutliga utlåtandet. Ja, sedan får jag väl se hur väl detta utlåtande håller vid överklaganden.

 

Jag gick sedan i mycket sakta mak från mottagningen ungefär vid Kungstornen förbi Hötorget där jag handlade via sparris, sedan fortsatte jag till Stockholms Central med ideliga stopp för att vila. Tåget ner till Norrköping var i mycket bättre skick än det jag åkte med tidigare på dagen. När jag kom till Norrköping så tog jag spårvagnen upp Matteusskolan där Margareta kom ut med bilnycklar från sitt möte och jag tog bilen hemåt. Margareta fick skjuts av en väninna senare och det var tur det för jag var nästan helt utslagen av dagens övningar. Det väntade mig en trevlig överraskning i form av ett brev från Länsförsäkringar Skaraborg där de skriver tror jag, att de kommer att betala mina ombudskostnader, alltså kostnaden för min advokat, men jag får också reda på att de inte betalar min konsultation ho läkare TT som har kostat mig totalt 8000 kronor. Nåja det var i varje fall en halv seger, men exakt vad brevet betyder skall US, advokaten, få berätta för mig. 

 

12 april 2012

 

Jag vaknade vid sjutiden med en för jävlig nackverk som måste vara sviterna från gårdagens tågresande. Det blir några piller igen och hoppas att de hjälper snabbt. När jag känner mig lite bättre så ringer jag min nya handläggare för arbetsskada på Försäkringskassan och eftersom hon inte hunnit sätta sig in i mitt ärende så får jag dra hela historien från arbetsplatsolyckan 12 oktober 2010 fram till idag. Jag skall, när hon har skickat mig sin emailadress skicka henne lite material. Nu är klockan 10 och jag har avslutat med att maila advokaten för ett samtal.

 

Jag har suttit och läste lite, jag har stått upp och läst lite och jag har legat och läst lite allt för att få tiden och gå och värktabletterna att göra verkan.

 

Framåt lunch gav jag mig ut på en promenad och bara efter något hundratal meter så börjag knä, rygg och nacke att krångla och det blev värre och värre. Jag fick sätta mig och vila i solskenet då och då, men till slut så fick jag ge upp och jag cyklade hem.

 

Jag ringde advokaten, men han hade fastnat i en tingsrättsförhandling så jag får pröva i morgon.

 

Jag, Mats och två av barnbarnen tittar på fotbollsmatch mellan Elfsborg och IFK. ”Peking” förlorade med två mål mot noll. Det bär mig emot att skriva det, men det var en välförtjänt vinst för boråsarna, ”Snoka” hade inget att sätta emot.

 

Jag vakar in natten med något skitprogram på TV, trots att jag tar sömnmedel så tycker jag att det int fungerar fullt ut. Visst jag sover att par timmar längre, men då och då så blir det bat tre till fyra timmars sömn och ibland knappt någon sömn allas.

 

13 april 2012

 

Jag vaknar vid sex och ligger i sängen och vänder och vrider mig och kan inte somna in igen så jag går upp vid sjutiden. Kroppen känns rätt så bra med undantag för nacken och att jag har huvudvärk. Jag gör mina morgonbestyr och konstaterar att det är grått och lite regnigt ute. Jag pratar med min mellanbror som är någonstans vid Dorotea. Han är på hemväg från ett servicejobb han har utfört där. Sedan ringde jag till advokaten och samtalade om ett antal saker. Brevet från länsförsäkringar Skaraborg som vi båda uppfattade som positivt med undantag av att försäkringsbolag säger sig inte betala de utlägg jag har för konsultation hos X AB. Jag informerade U som advokaten heter om mina möten med
TT och han lovade att när utlåtandet från T kommer så skall advokaten också titta på innehållet och lägga sina synpunkter på det. Vidare så talade vi om det saknade utlåtandet från JE och vi beslutade att låta detta bero tills nästa vecka. Jag informerade om den ofullständiga journalnoteringen från mitt besök hos HMA i december 2010, där det saknas ett avsnitt som hon meddelade mig muntligen, men som nu saknas i journalen. Jag har kontaktat ortopedmottagningen och bett dem framöra till HMA att jag önskar att hon kompletterar journalen med detta. Jag informerade vidare om att jag gjort en arbetsskadeanmälan till Försäkringskassan och att jag från landstinget Sörmland erbjudits särskild avtalspension. U och jag kom överens om att ”spåren” med Försäkringskassan, AFA och Länsförsäkringar skall köras parallellt och sedan avsluta med förhandling med Kinnarps och eventuellt särskild avtalspension, lite beroende på utfallet av de första uppgörelserna.

 

Lärdom! Kontrollera alltid patientjournalen, det är ofta fel och/eller inte komplett.

 

Nu skall jag skriva ut recept på vit sparris till Margareta.

 

Jag har svåra smärtor i ryggen och i nacken och huvudvärken drar igång. Ryggen är så eländig resten av dagen, så jag kan inte gå upprätt utan här krum i ryggen och inte hjälper värktabletter, jag får kontakta vårdcentralen nästa vecka för att höra om det finns kraftigare medicin.

 

Jag håller mig vaken till efter midnatt och lyckas sedan med sömnmedel att somna in.

 

 

14 april 2012

 

Jag går upp vid sju-tiden efter att ha varit vaken någon timma. Ryggen känns bättre än igår. Barnbarnen vill ha hjälp med att få sina cyklar i ordning och det vore väl inte något större problem att olja upp dem och att pumpa däcken, men det känns som en oöverkomlig uppgift med den här jävla kroppen jag har att släpa på. Jag får se om det är bättre senare idag och att jag kan hjälpa dem, kanske det går om någon lyfter upp och lägger cykeln på något trädgårdsbord eller liknande.

 

På eftermiddagen så tittade jag på en match från Championship. Det var matchen West Ham mot Brighton. Det blev en målrik match, där West Ham vann med sex mål mot noll. Egentligen gjorde Brighton ett mål också, men det var ett självmål. Det blev en elva och en tia på stryktipset som jag lämnat in, men det blev inga stora pengar för det saknades några riktiga överraskningar på kupongen, den här gången.

 

På kvällen så åt vi middag tillsammans med vår äldsta dotter och hennes två barn.

 

15 april 2012

 

Jag somnade inte förrän vid tvåtiden i natt och det berodde dels på att jag glömt ta sömnmedel, men också att jag hade ryggproblem i vanlig ordning. Nu är klockan halvåtta och det är dags att gå upp, sömnen blev tros allt bra i natt. Det ser soligt ut, men det verkar som om det varit frost i natt.

 

Det är inte mycket jag har gjort idag för ju längre dagen led desto större problem med ländryggen, främst fick jag. Mats och barnbarnen brände gräs ut med tomten och det enda bidrag jag ko med var att jag åkte och köpte en ogräsbrännare. Det var tänkt att jag också skulle kratta och så, men det blev bara några drag med räfsan, sedan gick det inte längre, så det blev mest att stå och titta på och berätta för grabbarna hur de skall göra så inte elden sprider sig okontrollerat. Idag var en perfekt dag att elda gammalt gräs, det blåste nästan ingenting och det var inte alltför torrt i den underliggande vegetationen och sedan när området var färdig bränt så kom det lite regn och satte punkt för eldandet som då var klart.

 

Från klockan 14.00 till 20.00 så har jag suttit och halvlegat och tittat på TV, ibland har jag rest på mig några minuter, jag har varit helt utslagen och har inte kunnat göra Qigongpasset och inte heller vågat mig ut på promenad. Efter flera timmar så började äntligen värktabletterna fungera och värken har tryckts ner under ytan.

 

Jag kan inte läsa något under inflytande av medicinen, så det blir till att titta mer på tv-rogram som inte intresserar mig och vaka så sent det går.

 

16 april 2012

 

Den här natten har varit riktigt dålig, det värker i ryggslutet, axel och i nacken och jag har och jag är illamående. Jag har nog bara haft tre till fyra timmas osammanhängande sömn. När klockan hade blivit åtta så ringde jag till vårdcentralen, jag behöver få en tid där, dels för att få starkare medicin och dels om de kan röntga ryggen igen, den är en ständig plåga. Jag försökte göra mitt Qigong-pass, men fick avbryta det efter några övningar, jag fick liksom kramp i ryggen.

 

Jag åkte till VC Hageby och träffade en sjukgymnast som jag skall träna hos från och med onsdag, det var tur att träningen inte började idag för det hade jag inte klarat av.

 

Jag har idag också kontaktat Åby VC för att se om det finns värktabletter som är bättre än de jag tar nu och jag vill även höra mig för om det är möjligt att på något sätt diagnostisera min ländrygg, som plågar mig något så fruktansvärt. Det kom med brev ett provsvar från AK på Smärt och rehabcentrum, det gällde blodprover. Svaret säger mig inte ett jote, det är bara ett medicinskt mumbo, jumbo. Varför skickar de resultatet i provsvaret när man inte kan förstå innehållet? Jag får ta upp det med henne i nästa telefonsamtal.

 

Jag har i övrigt inte gjort något idag för jag har så ont att det ”äter upp mig” och tar all energi, som eventuellt finns. Klockan är nu fem på eftermiddagen och jag skall försöka gå en bit med cykeln.

 

Nej, det gick inte att promenera, ryggen och nacken höll inte. Jag bokar i stället fotbollsmatchen IFK mot Sundsvall.

 

Matchen slutade två mål mot två och var mycket spännande då kvitteringen för IFK ko precis i slutet.

 

Jag vakar in natten med Road Wars.

 

17 april 2012

 

Jag vaknar vid halvsjutiden efter en bedrövlig natt, jag somnade in kanske vid tvåtiden och har sovit mycket oroligt.

 

Jag tog en promenad på förmiddagen och det gick rätt så bra. Jag satte mig i diket och vilade då och då och fortsatte jag när jag kände mig bättre.

 

När jag kom hem så åt jag frukost, vilade mig och så skriv jag ett par inlagor till Försäkringskassan. Nuförtiden tar det lite längre tid eftersom jag inte kan sitta mer än några minuter i taget vid datorn, så det blir till att varva skrivandet med annat.

 

Det är ett ganska ensamt liv att gå hemma och vara sjukskriven, när det är fint väder som det var på förmiddagen så går det väl an, men på eftermiddagen så snöade det och regnade, då är det värre.

 

Framåt kvällen åkte jag till apoteket och köpte smärtstillande.

 

18 april 2012

 

Den här natten har varit hyfsat bra, bara några få avbrott, de blir oftast när jag vänder mig i sängen.

 

Klockan är sju och jag skall äta frukost innan jag åker till sjukgymnastiken på Hageby VC.

 

Träningen gick inget vidare, den gav mig mer ont i ryggen och en helvetes nacj och huvudvärk Jag fick med mig en korsett att använda, den skall hjälpa mig att inte sjunka ihop.

 

Margareta hade fått i presentkort på restaurangskolan, så vi var dör och ut en tre rätters middag, där träffade jag BD som är lärare på skolan. Vi arbetade ihop på Agroetanol. Hon hade verkligen lärt eleverna mycket, maten var mycket bra.

 

Jag har vilat hela eftermiddagen och kvällen för jag har haft nackvärk och huvudvärk. Jag hjälpte ena barnbarnet, eller hjälpte är kanske fel ord, jag förhörde honom på sin matteläxa, till hans stora irritation, han ville hellre spela dataspel, nu när han var klar med sin läxa.

 

Det blev inget Qigong idag, jag klarar inte det.

 

Nu kryper mörkret på och natten är nästan här och jag skall vaka in natten.

 

19 april 2012

 

Vaknar upp efter en hyfsad natt, av att fasantuppen skorrande läte smyger sig in igenom det halvöppna fönstret. Klockan är sju och det blir nog en fin dag. Det ser inte ut som om det varit nattfrost.

 

Jag skall nog gå ut och motionera min cykel.

 

Nu är jag hemma igen med en kraftig ryggvärk och en inte mindre sådan i nacke och i huvud. Jag bar korsetten idag, som sjukgymnasten gav mig för att jag skall stödja ryggen och gå mer upprätt. Gick jag då mer rak i ryggen än tidigare, ja ,kanske det, men jag vet inte om jag satte den på rätt sätt. Det kanske blev fel när jag inte kan dra banden och spänna dem tillräckligt hårt.

 

Det blir frukost nu och sedan vila, för att senare idag pröva att gå igen.

 

Det blev en kort promenad i omgivningen och jag åkte med Margareta och handlade innan det var dags att Mats skulle skjutsa mig till logen. Jag har lovat att jobba som ämbetsman i logen i kväll i stället för en broder som är sjuk.

Så har det hänt igen, att jag fått åka hem tidigare från logen för att ryggen och nacken inte håller trots att jag tagit smärtstillande. Det var knappt att jag klarade mig genom ceremonierna, när de var avklarade med stor möda så var jag tvungen att lämna mötet, innan den gemensamma måltiden, som jag hade betalat för och sett fram emot. Jag tror det är fjärde eller femte gången som det händer det senaste ett och ett halvt åren. Det är så jävla deprimerande att få gå ifrån på det här sättet.

 

Nu är klockan elva och jag skall vaka in natten.

 

20 april 2012

 

Jag vaknade klockan sex av att nacken värkte och att jag hade svår huvudvärk. Jag var tvungen att stoppa i mig en rejäl dos smärtstillande i samband med frukost, sedan satt/stod jag och väntade på att klockan skulle bli halvnio så jag kunde åka till sjukgymnastiken på VC Hageby.

 

Jag genomförde mitt pass där som består i att gå i en gångmaskin som är satt på intervall i mycket låg fart, stretchövningar och övning för att tänja ut ländryggen (ligga med magen på en stor boll), den där sista övningen är svårast, den är synnerligen smärtsam.

 

Jag tränade väl totalt 30 minuter och det är så mycket som jag klarar. Den här dosen träning skall sedan ökas på var vecka. Träningen gick si så där, trots smärtstillande så har jag duktigt ont i nacken och en känns stel.

 

Det är eftermiddag och jag känner att jag tränade för mycket idag, jag har ont i nacken och i huvudet.

 

Jag ringer till TTs mottagning och diskuterar några punkter i hans utlåtande, men det föranleder ingen förändring i skrivningen. Tidigare idag fick jag besked av advokaten att han hade läst utlåtandet och enligt honom så är det ett starkt utlåtande.

 

Jag hade samtal med Försäkringskassan, dels Torstensson om anmälan om arbetsskada. Jag skickade utlåtandet från TT till henne, får se hur det går med bedömningen, det skall bli intressant. Jag har inga större förhoppningar att jag skall få ett positivt besked, alltså att det bedöms som arbetsskada och att jag skall få livränta. Jag ringer även till Höglund på Försäkringskassan. Hon informerar mig om ersättningsnivåer om man får en arbetsskada godkänt. Jag fick också reda på att sjukpenning kan man få 1 år tror jag det var, sedan kan man få sjukersättning, det som tidigare kallades för förtidspension. Jag förstod inte allt hon sade, men det verkar som om det krävs någon form av samordning mellan detta och om man får ersättning från AFA.

 

Margareta och jag lagade middag tillsammans. Det blev tomatsoppa med köttbullar och svarta oliver till förrätt och till huvudrätt blev det wokad biff med cashewnötter och ris och till efterrätt färska frukter med mandelgele. Jodå det smakade bra, men jag känner mig inte väl till mods, kroppen värker.

 

Jag lägger mig sent och har fortfarande ont i nacken och i huvudet.

 

21 april 2012

 

Jag har sovit mycket oroligt i natt, trots att jag var uppe i natt och tog värktabletter så har jag ont i nacke, huvud och i ländryggen.

 

Jag gör mitt Qigong pass. Det går men det är nätt och jämt att jag orkar det.

 

Den här förmiddagen har jag varit ute och gått en liten bit, det känns stelt och ont i nacken, trots att jag har tagit smärtstillande. Margareta och jag åkte till en handelsträdgård för att titta på buskar till mors lantställe. Det fanns en hel del sorter att välja på havtorn, aronia, schersmin med mera. Nog skall vi hitta buskar som pryder och som är vinddämpande, men var får man tag på någon som kan gräva, nu när jag inte kan göra det. Det är ändå en 30 till 30 meter som skall grävas. Från handelsträdgården åker vi till ett köpcentrum för att köpa ett presentkort till vår äldsta dotter som fyller år i morgon. När vi kommer hem så ser jag att dotterns ena katt, Zingo, håller på och lurpassar på småfåglarna, det är märkligt vilken jaktinstinkt hus katter har tros att de har varit domesticerade i tusentals år. Oftast drar Zingo nitlott i jakten, men då och då fångar han säkert något exemplar.

 

På kvällen så tog vi bilen in till Norrköping, hämtade ett par vänner och åkte vidare till Brasseriet, som är en ganska nyöppnad trevlig krog nere vi Strömmen i anslutning till Swartzens valv. Maten, mitt fall fisk och skaldjursgryta, var mycket smaklig och priset en trevlig överraskning. Vi kom hem ganska tidigt på kvällen och jag hoppas verkligen att jag skall sova bättre i natt än de senaste två nätterna.

 

Värken i nacken ligger där hela tiden och pulserar tillsammans med huvudvärk, det går att uthärda, men inte mer.

 

Jag har inget sömnmedel kvar så jag måste se till att hålla mig vaken så länge som det är möjligt, annars blir det en orolig natt igen.

 

22 april 2012

 

Det är grått ute, när jag går upp för, ja jag vet inte vilken gång i ordningen. Klockan är strax före sju och jag har haft en orolig natt, axeln och nacken värker och i natt har framsidan av högerlåret börja värka. Jag har haft det på känn några dagar nu och det verkar bli värre och värre. Jag måste ta upp det med läkaren som jag skall träffa i veckan. Jag ligger och läser en liten stund, lägger boken åt sidan och försöker sova, men det går inte, då försöker jag läsa en stund igen, ja så där håller det på.

 

Margareta och jag gick in till äldsta dottern och gratulerade henne på hennes födelsedag som är idag.

 

Hela familjen med barn och barnbarn var ute och geocachade en stund mitt på dagen då det var uppehållsväder. Vi valde cachar som låg nära bilvägar så att jag inte behövde gå mer än något hundratal meter och kortare än så. Det var trevligt och vi hittade fyra utav fem, på den femte cachen så var det dålig mottagning och GPS:n fick spatt. Det var värt all värk som jag fick efter den här övningen, det viktigaste är att komma ut och röra på sig. Jag har oerhört ont i ryggen och ner på sidan av höger lår.

 

På eftermiddagen så tittade ena svärsonen och ett par barnbarn på den sorgliga tillställningen GAIS mot IFK. Det blev två mål mot noll och det är inget att säga om det, GAIS var klart bättre.

 

Nu är det kväll och jag skall vaka in natten så sent det över huvudtaget går, jag har slut på sömnmedel och jag sover så oerhört dåligt utan dem.

 

23 april 2012

 

Jag har knappt sovit något i natt, det värker i nacke och i ländrygg och jag är illamående, har jag sovit två timmar så är det inte mer. Nu är klockan sju och jag sitter vid datorn och skall titta lite på nyheterna. Jag ser ut över gärdena och ser att solen är försiktigt framme.

 

Nu är jag tillbaka från VC Hageby och träningen där. Det frestar på kroppen oerhört trots att jag bara går korta stunder och långsamt på gångbandet, jag gör två pass på gångbandet á tio minuter, sedan bryter jag av med ett par stretchingövningar. Sedan finns en verklig ”självmordsövning” och det är att lägga sig på mage på en stor bol och låta ryggraden liksom följa bollens böjning, den övningen är knappt jag uthärdar, men det skall ju vara nyttigt….!

 

Det är vila som gäller nu sedan skall jag prova Qigong, det som inte gick att göra igår.

 

Jag började med Qigong, men fick avbryta efter några minuter. Det är för jobbigt för nacken och länd ryggen.

 

Jag vilar resten av dagen och håller mig vaken till långt in på natten med hjälp av några TV-program.

 

24 april 2012

 

Jag vaknar ideligen och har nacksmärtor och hela tiden en molande huvudvärk, svårt att sova och tänder lyset ett antal gånger och läser tills nästa ”sömntåg” avgår.

 

Jag går upp vid sex-tiden efter att ha vridit och vänt mig hela natten och nu på morgonen har nackvärken utvecklats till huvudvärk också.

 

Jag äter en lätt frukost och gör Qigong, men det går inget vidare, men jag gör övningen i varje fall, sedan tar jag en kort promenad.

 

Hela dagen i övrigt består av vila, sittande stående eller lutande mot en vägg och på eftermiddagen tar jag ytterligare en promenad, som tur är med cykeln, för benen och ryggen kärvar ihop och jag får cykla sista biten hem.

 

 

På kvällen tittar jag på reprisen på El Classico, Barcelona mot Real Madrid, trots att det var en repris (jag såg inte matchen i direktsändning), så var det en riktigt rolig match, som slutade med vinst för Real med ett mål mot två. Det här var väl egentligen den enda höjdpunkten på den här dagen.

 

Jag vakar in natten så sent som det går för jag har slut på sömnmedlet och läkaren har inte skrivit ut recept på något mera.

 

25 april 2012

 

Jag vaknar vid femtiden efter att ha legat som i dvala, varken vaken eller sovande, i tre till fyra timmar. Det har varit en vidrig natt.

 

Framåt halvnio så åker jag till sjukgymnastiken i VC Hageby och sedan sätter jag mig i bilen och åker hem. När jag kommit halvvägs så ringer läkare AK från Smärt och rehabcentrum. Hon förklarar för mig resultatet av blodprov som tagits och det fanns egentligen bara en varningssignal och det var något försämrade levervärden, inget alarmerande, men hon trodde att det främst berodde på övervikt och för dålig kondition. Jag berättade om mina alkoholvanor, men hon trodde inte att det var det primära, men visst, det bidrar ju, helst skall man ju avstå från alkohol. Vi talade om mina sömnproblem och det slutade med att hon skriver ut recept på detta för avhämtning senare idag. Jag berättar om min träning dels på vårdcentralen och dels i form av promenader och det ser hon positivt på, jag skall fortsätta som jag gör och ägna mig åt det viktigaste att gå ner i vikt och att sova ut ordentligt, minst 8 timmar var natt.

 

Jag och övriga ledningsgruppen får ett mail från H där hon berättar att hon avböjer att söka tjänsten som landstingsdirektör. Hon kan inte förena arbete med familjelivet och det förstår jag, men det finns ytterligare minst en dimension som hon inte skriver om och det är att vilken landstingsdirektör det än blir så kommer denne inte att kunna arbeta med den här politiska ledningen av det enkla skälet att det går inte att arbeta med dem. De är helt enkelt för okunniga och oerfarna.

 

När jag kommer hem från träningen så prövar jag med Qigong men får ge upp. Jag vilar resten av dagen, läser lite och tittar lite på TV.

 

Et blir dåligt väder, så någon längre promenad blev det inte utan Margareta och jag åker till apoteket och hämtar sömnmedel och sedan så köper vi en låda för trädgårdsmöblerna och så är det den gamla vanliga visan, Margareta får bära och jag får gå bredvid och skämmas och möta alla sneda blickar.

 

I kväll är vi bjudna på födelsedagskalas till äldsta dottern.

 

Jag tar sömnmedel vid åttatiden och tittar på TV.

 

26 april 2012

 

Klockan är halvsju och jag går upp, jag blev väckt , inte av väckarklockan utan av fasantuppen, som håller på och stilar för hönan.

 

Hur fungerade det med sömnmedel i natt efter att ha varit utan sömnmedel i fem dygn? Det fungerade inte alls bra, det dröjde till framåt tvåtiden i natt innan jag somnade. Det var mycket svårt att somna, kroppen var spänd och nacken och högeraxeln värkte, jag tittade på TV en stund, släckte och försökte sova, men det gick inte då tände jag igen och läste en stund, men det gick inte så då tittade jag på TV igen, ja så där höll det på i flera timmar.

 

Nu är jag uppe i varje fall och jag skall till vårdcentralen i Åby för att träffa läkare.

 

Jag hade ett långt möte med läkaren DM. Vi talade om smärtstillande, idag tar jag  Panodil, men tycker inte att de fungerar fullt ut och ibland inte alls. Vi talade om detta och kom fram till att jag måste ta tabletterna vid fasta tidpunkter oaktat om jag har mycket eller lite värk, detta skall jag prova under en tid framöver innan vi överväger att ta något annat smärtstillande.

Vi hade också ett samtal om min ländrygg kunde opereras och att det skulle bli bättre. Ds åsikt var ungefär som beskedet från AK igår, att så länge man inte med säkerhet vet var felet i ryggen är och att det är helt fastslaget var skadan sitter, så är riskerna med operation större än eventulla vinster, så detta med operation skrinläggs in i framtiden.

 

Vi talade även om mina handlingsalternativ i framtiden, där bland annat övergång till ”förtidspension” är en sådant alternativ, möjligheten till detta kräver läkarintyg att man inte har arbetsförmåga minst ett år framåt i tiden och ett sådant intyg tycker D är för tidigt att utfärda, alla alternativa behandlingar är inte uttömda enligt honom.

 

Vi talade även om min anmälan om arbetsskada som jag skickat in till Försäkringskassan.

 

Vi diskuterade min fortsatta sjukskrivning och han gjorde en kroppslig undersökning av mig. Läkaren förlängde sjukskrivningen till 22 juli.

 

Slutligen så informerade han mig om något som jag inte kände till och det var att det senaste EKG:et som tagits visade på svagt förhöjt blodtryck, så nu skall jag åka till vårdcentralen tre olika dagar och göra mätningar av blodtrycket.

 

När jag kom hem så åt Margareta och jag lunch tillsammans, sedan vilade jag under eftermiddagen.

 

27 april 2012

 

Jag sov ganska bra i natt, det blev nog sex timmars sömn i narr, tack vare sömnmedlet. Det ser ut att bli en fin dag. Senare idag skall vi åka till min mors lantställe, men nu på förmiddagen skall jag först åka till VC Hageby och göra sjukgymnastik.

 

Nu har jag gjort sjukgymnastiken och mitt Qigongpass. Margareta har kommit hem och nu åker vi till Östansjö, men först skall vi hämta upp mamma och Maria. När vi kommer till Östansjö är det fint väder, mycket fint väder och solen skiner och det är varmt i luften, men bara på några minuter så ändrar det sig på den korta stunden det tar mig att åka ner till handelsträdgården med mamma och Maria. Maria får bära jordsäckar och mamma penseer.. När vi är tillbaka så är det halvstorm och det spöregnar, men efter en timma så har ovädret dragit förbi och Maria kan grilla kvällsmaten åt oss.

 

Vi spelar spel, jag vet inte riktigt vad det heter, men man skall sätta in stora händelser så rätt i tiden som möjligt. Det var ett kul spel för mamma och jag vann varsin match. Det är bra när man inte har TV, för då gör man annat, spelar sällskapsspel till exempel.

 

28 april 2012

 

Jag hade glömt sömnmedlet hemma så jag vaknade flera gånger under natten, när jag vred på mig och smärtorna gjorde sig påminda och jag kom ut ur sömnen, Det var ingen vits med att försöka sova så jag gick upp tidigt och gjorde i ordning frukost till alla och sedan skjutsade jag Margareta till hennes kurs som hon skulle hålla för döva inne i Örebro.

 

Under dagen försökte Maria och jag laga växthuset. Om jag då hade vetet hur illa det tog på min kropp, så hade jag avhållit mig från det, jag fick fruktansvärda smärtor i rygg och nacke trots värktabletter.

 

När vi kom hen så kunde jag inte gå upprätt resten av dagen, j, jag kunde knappt gå överhuvudtaget, jag var som en krökt spik.

 

Jag doserade sömnmedel rejält inom tillåtna gränser och så somnade jag vid midnatt.

 

29 april 2012

 

Jag har sovit som klubbad i natt, med hjälp av sömnmedel. Det blev ungefär sex timmars sömn.

 

Margareta och jag geocachade idag utefter gamla Stockholmsvägen, som går utmed Bråvikens norra strand. Det var nära till gömmorna och ett soligt väder. Vi passade på att äta lunch vid restaurangen i Oscarshällsbacken.

 

Somnade in vid midnatt.

 

30 april 2012

 

Jag vaknade vid sextiden och gick upp och tog värktabletter. Sömnen har varit hyfsad med hjälp av medicin.

 

Jag var på vårdcentralen och gjorde mitt träningspass och när jag kom hem så har jag pysslat lite med hemsidan och vilat om vartannat. Margareta är och handlar med yngsta dottern, det skall visst bli grillning här i eftermiddag.

 

På eftermiddagen grillade vi tillsammans med döttrar, svärsöner och barnbarn. Ena svärsonen hjälpte till med att sätta upp paviljongen, då jag själv inte mäktar med att göra det. När brasan tänds, så stannar jag hemma för jag orkar inte gå dit, jag har problem med både nacke och rygg.

 

Jag vakar in natten och somnar vid midnatt.