06 Dagbok från Helvetet augusti 2012

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, AMV, Advokat, Arbetarskydd, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsskada, Arbetsskador, Centerpartiet, Customer Quality Manager, Dålig arbetsmiljö, Felkonstruktion, Gärde Wesslau, Kaliber, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Kontorsstol, Kvalitet, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Länsförsäkringar Skaraborg, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Öst, Sörmland, Tomas Ekström, arbetsskada, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador

 

Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk)

 

 

 

Stolskraschen förstörde Kenths liv (länk SVT Öst)

 

 

 

"Det är olyckligt" Kinnarps förolämpar vidare (länk SVT Öst)

 

 
Kenths svar på Kinnarps förolämpningar (länk)

 

1 augusti 2012

 

Jag gick upp tidigt efter en natt där jag sovit ganska bra.

 

Vid åttatiden så åkte Willian, Chris och Filip till Forssjö och hämtade Stefan sedan for vi vidare till Hardemo några kilometer från Östansjö, där hämtade vi böcker hos en familj som hade köpt ett stort, äldre hus som man skall renovera. Det var kanske 600 böcker som skulle lastas på släpkärran som jag och Margareta hämtade hos Christer igår. Jag kunde själv inte bära böcker utan jag ägnade mesta tiden åt att prata med ägaren till huset.

Lastningen gick bra, mycket tack vare Chris och William, de var mycket flitiga, Chris bar trots att han har lite besvär med revbenen i bröstkorgen efter en skada han fått i innebandyn. William satt inne i den täckta släpkärran och packade böcker så att alla skulle få plats.

 

På hemvägen så stannade vi id McDonald’s vid trafikplatsen vid Geråsen, så att grabbarna fick något att äta.

 

På kvällen vilade jag och tittade lite på film och vårdade min nacke med smärtstillande salva.

 

2 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och jag känner av värk i nacken så det går inte att sova mera, så jag går upp och gör i ordning mig för besök på vårdcentralen i Hageby.

 

Vi åker till Östansjö, dit B och K också är bjudna, de kommer framåt fyra-tiden på eftermiddagen.

 

3 augusti 2012

 

B och K åker hem på eftermiddagen.

 

4 augusti 2012

 

Grunden till växthuset gjuts och jag tittar på.

 

Margareta och jag åker hem på eftermiddagen.

 

5 augusti 2012

 

Vi vilar idag och gör ingenting.

 

6 augusti 2012

 

Jag går på sjukgymnastik och får en särskild undersökning av nacken och några särskilda nackövningar. Det känns ganska bra direkt eter träningen, men det blir värre och värr med värk i nacken och huvuden ju längre dagen framlider.

 

  

7 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt med kraftiga smärtor i nacken och med huvudvärk, jag vet direkt ad det beror på , det är ju den särskilda undersökningen av nacken igår.

 

Jag går ut och går med cykeln och överraskas av häftigt regn och blåst.

 

Maria fyller år idag och  jag ringer och gratulerar henne, i morgon skall vi åka och hälsa på henne.

 

Jag fick reda på av Margareta att Å dog i förrgår. Det var tråkigt att höra, men det var inte oväntat, senast vi träffades var vid midsommar och han var mycket dålig då. Jag har haft många trevliga samtal och resor med Å och hans fru genom åren. Han är saknad, men ihågkommen.

 

På kvällen tittar jag på OS.

 

8 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och jag har haft en natt där jag har legat vaken långa stunder och det beror nog på nackvärk, men också att jag har trappat ner på sömnmedelsdosen från 70 mg till 20 mg. Det har jag gjort för att jag har så svåra mardrömmar, en del nätter har jag legat och skrikit rakt ut.

 

Jag går på träningen idag och det känns ganska bra efter träningen. När jag kommer hem så tar jag en dikloflynaktablett och det hjälper främst mot värken i höger axel och det är gott nog.

 

Efter träningen så hämtar jag Maria efter hennes löpass på en mil. Hon är med i någon tävling av något slag som heter ”Fitnessfighten”.

 

Barnen och barnbarnen var hos oss på middag på eftermiddagen och Margareta hade ordnat en mycket god sådan. Det var en gryta med fläskfile och goda korvar.

 

Framåt klockan sex så åker Margareta och jag in till Maria och Christian, de har fyllt år och vi skall ditt på smörgåstårta. Christian fyllde år i början på juni och Maria fyllde år igår. Anna var på konsert, Kapten Röd, vilket var bestämt sedan länge, men Mats och ungarna var där. F, E, Es syster, T (Christians bror) och Ts fästmö var också med. 

9 augusti 2012

 

Jag vaknar upp till ännu en grå och regnig dag och som vanligt med nackvärk och ryggvärk, med andra ord en helt vanlig dag.

 

Vad jag skall göra idag vet jag inte, inget finns planerat. Det blir nog en kort promenad ute ganska omedelbart och att kryssa sig fram mellan regndropparna.

 

Det blev inte någon promenad, utan vi fick åka in till stan, K-Rauta närmare bestämt och köpa ett nytt vattenlås till avtappningen av tvättmaskinen William och Filip följde med och vi stannade och åt Wok-buffe på Maxi.

 

Jag somnade först vid tvåtiden i natt.

 

10 augusti 2012

 

Jag sov mycket dåligt i natt, kanske högst tre till fyra timmars sömn och då en ytlig sådan. Jag vet bara att nacken krånglade och att det höll mig vaken, kroppen var också så oerhört spänd.

 

När jag kom till sjukgymnastiken, så kände jag mig ganska eländig, men när jag var klar så mådde jag betydligt bättre, värken hade inte minskat, men jag kände mig psykiskt bättre till mods.

 

Jag tittade på filmen ”Döda Poeters Sällskap”. Jag har sett den tidigare, men den håller än. Skulle jag upprätta en lista över de bästa 20 filmerna, så skulle den finnas med.

 

Idag bestämde Margareta och jag att vi skall ta med barnbarnen till Göteborg och Lisseberg på onsdag nästa vecka, sedan åker vi hem på fredag.

 

Den var en bra kväll ikväll, bara lite värk i rygg och nacke och sedan vinst i handbollen mot Ungern. Det var en spännande match.

 

Klockan nio ikväll så åker William, Filip och jag och hämtar Margareta i stan och så fortsätter vi till Östansjö.

 

 15 augusti 2012

 

Vi åker tidigt med Chris, William och Filip till Göteborg, där vi bor på ett bra vandrarhem vid Stigbergsgatan, som ligger tio minuters gångväg från Danmarksfärjan som vi skall åka med i morgon.

 

När vi kommer till Göteborgs så packar vi ur och åker sedan till Liseberg, där vi spenderade några timmar. Jag gjorde misstaget att åka berg och dalbana med barnen och det fick jag lida för i flera dagar.

 

16 augusti 2012

 

Vi går upp tidigt och tar båten till Fredrikshamn och går till hotellet Scandic och deras badlandskap ”The Reef”. Det var populärt hos barnen, de badade oavbrutet i fem timmar. Det var tur vi åt en rejäl frukost på båten och på kvällen hade vi förbeställt buffe. Klockan var midnatt när vi var hemma vid vandrarhemmet.

 

17 augusti 2012

 

Vi lämnar vandrarhemmet vid tiotiden och åker vägen över Skövde och Askersund. Jag kör en liten stund sedan kör Margareta resten av vägen för jag klarade inte av det.

 

18 augusti 2012

 

A och T har ordnat familjefest vid A och Ks sommarstuga. Det är familjerna H, L och G som träffas med barn och barnbarn. Gs har inte med barn och barnbarn förutom G.

 

Vi har gråmulet, men det regnar inte och det är ganska varmt. På kvällen har vi kräftskiva efter en dag med lekar och att åka på ring efter motorbåt. Det är oerhört jobbigt att inte kunna delta.

 

 

19 augusti 2012

 

Vi åker hem med Maria och Christian från Djulö.

 

 20 augusti 2012

 

Vaknar med nackont och huvudvärk och det håller i sig även efter sjukgymnastiken.

Nu åker Margareta och jag till Östansjö.

Margareta kör för jag har problem med nacken.

I Östansjö hjälper Margareta Krister med att hämta isolerskivor och hyra av en markvibrator.

Det är en jävla plåga att inte konna hjälpa till med bygget av växthuset.

Mamma och Krister åker hem på kvällen.

 

21 augusti 2012

 

Jag sover bättre på nätterna, nu när jag gått ökat dosen till 50 mg. 

 

Margareta och jag är kvar i Östansjö till klockan 17 utifall någon bokköpare kommer.

 

Margareta kör och jag vilar nacken och ländryggen.

 

22 augusti 2012

 

Jag åker på sjukgymnastik och klarar för första gången 3 repetitioner på varje övning i gymmet, men jag vågar inte lägga på några vikter att tala om.

När jag kommer hem så ger jag mig ut och cyklar, det går hyfsat även om jag får stanna och ”vika mig” över cykeln för att värk i nacke och ryggslut är för mycket.

 

Väl hemkommen så vilar jag, sitter och läser och sträcker på mig ibland.

 

23 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och gör inget särskilt på förmiddagen, när jag på eftermiddagen tänker ge mig ut och cykla så startar ett oväder med höga vindhastigheter och regn.

 

Vädret blir inte mycket bättre, regnskurarna kommer och går. 

 

Jag tar sömnmedel och försöker vara vaken så länge det går och jag tror jag somnar vid midnatt.

 

24 augusti 1012

 

Jag vaknar vid åttatiden, med nackvärk och ryggvärk och illamående. I natt så vaknade jag vid tretiden och var vaken kanske två timmar då jag värktablett och bara låg och snurrade.

 

Det här kommer att bli en jobbig dag, inte bara för att det är Å som skall begravas idag utan för att jag mår skit i kroppen.

 

Klockan är nästan tolv och vi skall åka till begravningen som är klockan ett. Jag har tagit smärtstillande och det känns något bättre än i natt och i morse.

 

Begravningen var värdig och finstämd. Den skedde vid skogskapellet i Katrineholm. Å skall sedan kremeras och askan skall spridas ut i minneslunden. Därefter var den förplägnad med smörgåstårta på Djulö värdshus, sedan åkte vi till Katrineholm och köpte något att grilla. Margareta och jag åkte sedan ner till A och Ks sommarstuga på Djulönäset och där stannade vi kvar över natten. Jag hade en fruktansvärd natt med kraftiga nacksmärtor som inte ens värktabletter och sömnmedel kunde rå på, sov jag två timmar den här natten så var det inte mer. Det blir mycket tid på nattten och tänka på det där jävla landstinget som jag är anställd hos och deras dåliga arbetsmiljöarbete, det finns även tid att förbanna Kinnarps med sina farliga felkonstruerade produkter.

 

25 augusti 2012

 

Värken i nacken bestod ända in på kvällen idag, inte lika kraftigt som igår men inte långt ifrån och nu har även ryggen börjat krångla mer än vanligt.

 

I kväll ser vi till William och Filip för Mats och Anna är på ett bröllop i Söderköping.

 

Jag lägger mig tidigt, vid tiotiden, för att jag är utslagen av värktabletter.

 

26 augusti 2012

 

Jag går upp tidigt efter en hyfsad natt. Klockan är strax sju och vi inklusive William skall åka och hämta bokhyllor. William och Margareta bär hyllor och jag tittar på i vanlig ordning, när vi kommer tillbaka till Östansjö så hjälper Nicola och Stefan till med att lasta ur, sedan åker vi hemåt och stannar vid Hjortkvarn och köper glass.

 

27 augusti 2012

 

Jag har haft en natt med knappt någon sömn, ryggen värker, knäna värker och krampar och jag mår lite illa mest hela dagen, trots det så åker jag och tränar. Det är tungt, men det går. Jag somnar sent med en ökad dos av sömnmedel.

 

28 augusti 2012

 

Jag har ytterligare en natt med dålig och lite sömn. Det verkar som om jag vaknar vid halvtvå tiden, tidigare så vaknade jag nästan alltid vid tre tiden. Jag vet att det dels beror på värken, för när jag då tagit smärtstillande så tar det någon timma eller två innan jag somnar och under tiden sitter jag på sängkanten eller går upp och går lite.

 

Jag ringer till I på kvällen för jag fick höra att R var på sjukhuset och opererades, bypass. Operationen hade gått bra och han var på bättringsvägen.

 

Idag cyklade jag och det gick hyfsat, men helvete vilken smärta jag har i nacke och rygg.

 

Jag lägger mig ännu senare kanske halv ett, men inte fan hjälper det, jag vaknar vid halv två tiden med smärtor och är vaken någon timma till innan jag lyckas somna.

 

29 augusti 2012

 

Jag vaknade tidigt och mår rätt bra, det är inte värkfritt, men vad fan det har jag ju aldrig haft det sedan olyckan. Jag kunde inte åka på sjukgymnastik för jag har en stor självspricka på högra hälen och har ännu svårare att gå än vanligt.

 

Jag går ut och undersöker däcket på cykeln och måste då böja mig lite framåt, sedan lagar jag cykeln och försöker ha den i en position så jag inte behöver böja mig ned. Jag lagar punkteringen och går in och vilar mig och tar smärtstillande, för det satte igång smärta i rygg och nacke. Det var nog den sista punktering jag lagar, priset är för högt.

 

 

30 augusti 2012

 

Margareta och jag är på kräftskiva i logen. Pallas har ordnat detta för bröder och deras damer. Anna skjutsar och hämtar Vi åker även till Lindö och hämtar och lämnar JP. Jag jobbar som vikarierande MÄ i logen och läser en dikt av Robert Burns. Det blir inte speciellt sent, dels för att jag har så jävla ont i nacke och rygg, så jag kan inte sitta ordentligt utan måste bryta kräftmiddagen och gå en sväng i korridoren, men vi skall även upp hyfsat tidigt och åka och hämta mamma och sedan åka till Östansjö.

 

31 augusti 2012

 

Vi hämtar mamma och åker vägen över Sköllersta och köper lite charkuterier. På kvällen kommer Krister och Margareta och han monterar stommen till växthuset. Det är kallt och regnet hänger i luften.