06 Dagbok från Helvetet oktober 2012

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, Ansvar, Arbetarskydd, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvodesaffären, Arvodesskandalen, County Sormland, Customer Quality Manager, Dagbok, Dålig arbetsmiljö, Eskilstuna, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Helvetet, Kaliber, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Länsförsäkringar Skaraborg, Nyköping, Rolf Johansson, SVT Öst, Sveriges Radio, Tomas Ekström, arbetsmiljö

 

 

 

 
 
Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se
 

1 oktober 2012

 

Det har varit en dag som alla andra, grå och med en värk som varierar från uthärdlig till outhärdlig. Det enda roliga idag var att IFK slog GAIS med se mål mot två.

 

2 oktober 2012

 

Jag vaknade tidigt som vanligt och med den gamla vanliga välkända värken. Jag har mest varit inne, det är dåligt väder och regnar, men jag gick ut en stund och cyklade. Det kändes inget vidare efteråt, men vad fan.., det är ju nyttigt säger läkaren. Margareta är hemma idag, hon har dragit på sig någon magåkomma nere i Cypern, så hon har magbesvär och feber.

 

3 oktober 2012

 

Mycket dåligt med sömn i natt. Jag somnade vid ett-tiden och vaknade upp vi halvfem, sedan var det omöjligt att sova, så jag gick upp och läste lite och stirrade ut i mörkret i väntan på att det skulle ljusna så man kanske såg några rådjur, som det är gott om här. Halv nio så åkte jag på sjukgymnastik och träffade sjukgymnasten. Jag uppmanades att försiktigt lägga på vikt där jag känner att det går och pröva med det en tid för att sedan gå tillbaka till nuvarande vikter och så lägga på igen. När jag frågade henne om min cykling, att jag blir utslagen av att cykla så jag blir andfådd så tyckte hon att jag skulle vara försiktig och hellre köra på testcykel än ute, så det blir väl så mer träning på testcykel än att cykla ute.

 

Jag lägger mig sent och hoppas att jag skall få sova hyfsat, jag har ju haft så dålig sömn en tid, så jag borde väl någon gång kunna somna av ren utmattning. 

 

 4 oktober 2012

 

Jag har sovit hyfsat i natt och det är på tiden att jag åtminsone får fem timmars sömn. Det har inte hänt på säkert minst en månad, men jag var väl så utmattad så att det gjorde att jag sov hyfsat. Det är grått väder idag och jag skall gå ut och gå en lite bit. Nacken känns hyfsad efter smärtstillande, det som plågar mig just nu är ländryggen, jag har svårt att gå upprätt.

 

Jag skall försöka sova så sent det går, men jag känner på mig att det blir en dålig natt.

 

5 oktober 2012

 

Det blev som jag trodde. Jag somnade vid ettiden i natt och sov kanske en timma, sedan väckte ryggen mig och jag var vaken tre timmar då jag satt och glodde rakt ut eller läste, efter någon timma så blev det lite omväxling för då började magen värka så in i helvete och det tog nog en halvtimme innan det gav med sig. Jag tror magen håller på och bli förstörd på grund av alla värktabletter. Jag somnade om tidigt på morgonen och vaknade vid halvsju, precis lagom för att ringa återbud till sjukgymnastiken, jag kan inte åka dit, när jag knappt kan gå upprätt.

 

Jag gjorde ingenting i dag på grund av all värk och att jag inte kan sova på nätterna, ja det enda jag gjorde var att få se IFK få stryk med 2 mot 0mot Malmö FF, och det blev man ju inte gladare av.

 

6 oktober 2012

 

Den här natten blev det lite bättre sömn, totalt blev det nog fyra till fem timmar. Margareta har flyttat ner en våning för att få sömn, jag är ju uppe varje natt och stör. Idag åkte Margareta tidigt ner till Skeppsgården och jobbade med en Röda Kors krets och jag fick skjuts av Anna till Cromwell där vi träffades några kompisar, på vägen dit hämtade vi upp H, men innan vi åkte så tog jag en kort cykeltur.

 

Margareta hämtade mig på hemvägen vid tre och vi åkte hem och tittade på matchen mellan Åtvidaberg och IFK Göteborg. Åtvidaberg förlorade tyvärr den matchen. Senare på kvällen var vi och gratulerade Mats på hans födelsedag och vi åt middag där, så det blev lite vin också. Det är så att alkohol fungerar bättre än värktabletter, varför vet jag inte, men så är det.

 

7 oktober 2012

 

Med alkohol i kroppen och sömnmedel och värktabletter så har jag sovit rätt bra. När jag går upp så känner jag att ryggen är kaputt, jag borde fortsätta ligga till sängs, men det går ju inte, jag måste träna lite på cykeln.

 

Så hände det då igen, Margareta fick hämta mig och min cykel vid gamla E4 några hundra meter hemifrån. Jag ”kroknade” i värk och kunde varken gå eller cykla, varken stå upprätt eller sitta på bänken vid busshållplatsen. Jag är hemma nu och mår uruselt, det värker i knän, i ländryggen och i nacken och bakhuvudet och jag har skitit på mig för jag kan inte hålla emot eller tycka på när värken sätter in, jag blir liksom förlamad i arslet. Det är inte första gången i år jag blir hämtad, det har hänt flera gånger i år och det är lika förödmjukande varje gång det händer, nå nu skall jag försöka hitta ett sittande läge som är minst smärtsamt, sedan skall jag inte röra på förrän jag lägger mig i kväll.

 

8 oktober 2012

 

Jag har sovit hyfsat i natt, totalt blev det nog fyra till fem timmar, jag gick upp samtidigt som Margareta som skulle iväg och jobba på morgonen. Vid halvnio så åkte jag till VC Hageby för sjukgymnastik, sedan hem och vila och sedan så blev det en kort kort cykeltur på eftermiddagen. Det gick ganska bra, men jag fick stanna flera gånger och vila för idag hade jag ingen som kunde komma och hämta mig och det gick åt helvete med cyklingen.

 

Nu är det kväll och jag skall titta lite på TV och be till gud att jag får sova i natt.

 

9 oktober 2012

 

Det är inget speciellt idag mer än en väntan på resan i morgon. Det värker på de gamla vanliga ställena. Jo det är något speciellt för jag var på ett möte på vårdcentralen. Det var ett möte påkallat av Försäkringskassan. De deltagande var ju jag förstås och så MH från FK JE från min arbetsgivare och så DM, den läkare jag går hos på vårdcentralen Åby. Det som skulle diskuteras var möjligheten för mig att återgå till arbete. Jag tror nog att alla efter mötet var införstådda att jag inte inom det närmsta året kan arbeta. Det känns så djävla förödmjukande att vara med om ett sådant möte då jag utan egen skuld har hamnat i denna sits och med denna skada på grund av Kinnarps och arbetsgivaren. Här sitter man och skall försöka förklara något som alla med undantag av läkaren inte begriper. Hur det är att ha ont och hur det är att få göra avkall på allt som är kul, golf simning, ja allt som jag håll på med innan, jag kan inte ens sätta mig och läsa en halvtimme utan att behöva bryta och resa på mig. Jag kan inte säga att deltagarna var hårda, oförskämda eller saknar empati, men de kan inte tillfullo gå i ”mina skor” och förstå hur jag har det. På fredag är det två år sedan den förbannade stolen brast under mig.

 

10 oktober 2012

 

Jag går upp tidigt efter en natt med hyfsad sömn och vilar under dagen. På eftermiddagen blir jag hämtad av DF, H, DF och G (Ds pappa kör), sedan hämtar vi A i Kolmården. U, C och P åker med U direkt till Skavsta. Resan går bra till Edinburg och vi anländer sent, A följer inte med oss till Crail utan skall först på affärsmöte i London, dit han flyger från Edinburg. När vi kommer fram efter midnatt så väntar oss goda sandwich, öl och whiskey.

 

11 oktober 2012

 

Jag har sovit hyfsat i natt och efter frukosten så bär det iväg till Balcovinni golfbana (osäker på stavningen). Jag går med en liten sträcka ute på banan, men det är med avundsjuka jag ser på när de andra spelar och jag själv inte kan. Det är en fin linksbana. Jag förbannar Kinnarps och landstinget Sörmland minst tusen gånger på den lilla stund jag var på banan. På kvällen kommer A från London där han varit på affärsmöte. Vi äter middag på Puben där vi bor i Crail. De har bra mat.

 

12 oktober 2012

 

Frukost på hotellet och sedan får vi besked att det är översvämmningar så de kan inte spela på Ladybanks golfbana, så det blir Balcovinni igen. Det går att spela, ett par hål är avstängda på grund av vatten på banan. Till banan kunde vi inte åka taxi utan DF fixade skjuts med en hantverkare. Jag kunde inte gå med på banan, min kropp klarar inte av det så jag sitter och står i klubbhuset och tittar ut på golfarna och havet. På kvällen är det fotboll i pubens tv mellan Wales och Skottland. Skottland förlorar matchen. Jag lägger mig före de andra för jag klarar inte av att vara upp längre.

 

13 oktober 2012

 

Jag vaknar efter en fullständigt vidrig natt med värk, spändhet och sömnlöshet som följd.

 

Vi äter frukost och åker sedan till Edinburg. Vi tittar lite på centrum och slottet och promenerar på ”the royal mile” som jag tror den heter och så blev det lite fish and chips och en pilsner.

 

Vi bor centralt på ett hotell, som heter Apex. Det är hyfsat hotell och är centralt beläget så jag har tur och behöver inte gå speciellt mycket. På eftermiddagen blir det en pubrunda, jag tror det blev fem stycken alla belägna mittemot vårt hotell. På kvällen åt vi på en italiensk restaurang och det var inget vidare. De andra grabbarna fortsatte med pubrunda igen, men min nacke och rygg sade ifrån trots smärtstillande så jag var tvungen att bryta upp tidigt. Jag börjar tyvärr vänja mig med att jag måste gå ifrån, därför att jag inte pallar mer.

 

14 oktober 2012

 

Jag har knappt sovit något i natt, jag hade värk i hela kroppen och är spänd som en stålfjäder. Det blev nog inte mer än maximalt tre timmars sömn.

 

Vi äter frukost på hotellet, sedan bär det av till flygplatsen. Resan gick ganska bra trots att det är knappt med benutrymme, men det grejade sig på så sätt att platsen mellan H och mig är ledig så man kan sträcka ut lite grann.

 

Det var skönt att komma hem, men det var väldigt skönt att ha varit ute på den här resan med vänner, för jag har undvikit sociala kontakter och blivit en enströring, jag hoppas jag kan ändra på det.

 

Jag åt en god måltid när jag kom hem, som Margareta hade gjort i ordning.

 

15 oktober 2012

 

Jag sov hyfsat i natt och anledningen till det är att sömnen var så bedrövlig på hotellet i Edinburg.

 

Jag åker på sjukgymnastik som går ganska bra, sedan hem och umgås med Margareta, försöka läsa lite och röra på mig lite ute, om vädret blev bättre.

 

Vädret blev inte bättre så jag var inomhus och satt mest och stirrade ut, när jag inte stod i fönstret och stirrade ut.

 

 

16 oktober 2012

 

Jag sov oerhört dåligt i natt, vaknade med jämna mellanrum av ryggvärk. Den här natten fungerade inte sömnmedlet.

 

Jag gick upp klockan fem för jag kunde ändå nte sova, sedan körde Margareta och jag och lämnade bilen på reparation. Jag försökte sova när vi kom hem men det blev mest som en dvala.

 

På eftermiddagen tog jag en kort cykeltur och kom hem med ännu mer värk. Nu skall jag sätta mig ner och inte röra mig mer än nödvändigt innan fotbollen, Tyskland mot Sverige går av stapeln.

 

17 oktober 2012

 

Jag har haft ännu en natt med ytterst lite sömn. Det värker på de vanliga ställena och jag har en spändhet i kroppen som inte ens Qigongen kan ta bort. Jag var på sjukgymnastik och det gick ganska bra. Sedan var jag mest inne hela dagen utom på eftermiddagen för då tog jag cykeln på en tur i grannskapet. Det gick rätt bra det också om man bortser från nack och huvudvärken som ökade i styrka. Jag tror att jag har en liten förkylning på gång, på kvällen blev jag mer och mer snorig. Jag somnade vid ettiden med hjälp av lite mer sömnmedel än rekommenderat.

 

18 oktober 2012

 

Jag vaknar tidigt med nackvärk och nästäppa. Natten har varit hyfsat, men inte mer än så, efter en stund när jag varit upp och gjort morgonbestyren, så sätter ryggvärken igång och jag har svårt att gå upprätt, med rak rygg.

 

19 oktober 2012

 

Jag har en riktigt dålig natt och jag orkar inte åka till sjukgymnastiken. Jag är ganska medtagen av värken och förstärks med förkylningen jag har i kroppen. Jag sitter mest och hänger hela dagen, totalt orkeslös.

 

 

20 oktober 2012

 

Jag har dåligt med sömn som vanligt natten till idag. På kvällen blir vi hämtar F och E, Margareta och mig och vi åker till K och B i Söderköping på middag. Det var trevlig och det var rikligt med god mat, tyvärr tog jag nog lite för mycket öl, vin och sprit än nödvändigt. B var med hela tiden till efter midnatt då vi åkte hem. Han var piggare och med i samtalet på ett sätt som jag sällan sett tidigare och det gladde mig.

 

21 oktober 2012

 

Det har varit en skitdag, mycket beroende på baksmälla från igår. Magen krånglar, men den här gången är nog värktabletterna oskyldiga, det är nog det hemmagjorda vinet som är orsaken. Jag sitter och står mest hela dagen och avslutar dagen med att titta matchen IFK mot Elfsborg, matchen som IFK vann med två mål mot ett. Den var mycket bra, en av de bättre IFK har spelat.

 

Jag bestämmer mig för tre saker: lägga mig regelbundet mellan klockan 22 och 23, att inte ligga och titta på TV och att gå upp klockan 7 varje morgon.

 

22 oktober 2012

 

Jag går upp vid sju enligt mitt nya sätt att tackla dålig sömn, cyklar en kort bit och åker på sjukgymnastik, sedan till vårdcentralen och träffar DM. Vi pratar om min framtid och jag får intrycket av att han mer tycker jag har ett hjärnspöke och fixering vid min arbetsgivare som skurk och orsak till arbetsskadan och att det belastar mig mer än de faktiska kroppsliga åkommorna, inte att han inte tror på mina fysiska skador och värken utan mer att det psykiska belastar mig mer än något annat. Han säger att han inte kan göra mer och att jag bör söka terapeutisk behandling någon form av samtalsterapi. Vi kommer fram till att han skall sjukskriva mig vidare och han skall tala med FK på FK och att han skall skriva ut kodein som komplement i en månad för att jag skall känna om det fungerar bättre. Jag åker och hämtar ut tabletterna och hälsar sedan på CH, som förra veckan på tisdagen fick en ny knäled inopererad. Han var på benen med krycka, men han hade mycket ont. Vi sade att vi skulle höras av på onsdag eftermiddag efter hans första sjukgymnastikpass. De nya tabletterna gör mig lite lummig i huvudet, men jag får väl tåla det och se effekten på en månads sikt. Jag lägger mig vid tiotiden och hoppas kunna sova.

 

23 oktober 2012

 

 

Vilken jävla natt, jag blev väckt av Margareta vid två-tiden, då hade jag nog sovit en timma, hon väckte mig för att jag låg och skrek och när jag vaknat så var jag medveten om vilka mardrömmar och vilken värk jag haft, sedan tog det ett par timmar innan jag somnade igen. Klockan ringde vid sju och jag gick upp allt i enlighet med att jag med mitt nya försöka att sova bättre, skall gå till sängs mellan klockan tio och elva och att gå upp prick klockan sju på morgonen oavsett hur natten och kroppen har varit. Jag skriver en stund och tar en cykeltur, sedan äter Margareta och jag frukost. FK från FK ringer och berättar att hon samtalat med DM och hon säger att man skall ta ett förnyat omtag i min ansökan om livränta (arbetsskada) och att ett beslut kan väntas om en månad, alltså runt 20 november. Jag vet inte vad jag skall tro, men allt lutar åt att beslutet blir negativt för mig, därför att äldre män inte kan arbetsskadas, äldre män har alltid degenerativa förändringar, som förklaring, så jag får ställa in mig på ett negativt besked. Nu skall jag läsa en stund om det går med min nya medicin, kodein, det är svårt nog utan värktabletter i kroppen att läsa.

 

24 oktober 2012

 

Jag är på sjukgymnastik idag och på kvällen är jag på tipsmöte hos Hans Jansson. Det har varit en hyfsad dag.

 

25 oktober 2012

 

Dålig natt, mycket dålig natt! Jag vilar mig genom dagen och orkar inte göra något.

 

26 oktober 2012

Jag har haft hyfsad sömn i natt kanske totalt fem timmar. Jag cyklar lite vid sjutiden på morgonen och åker till sjukgymnastik klockan nio.

 

27 oktober 2012

 

Det är en solig dag men det är kallt. Margareta åkte med sin bil och hade med Maria, Filip och Chris. Christer kom framåt lunch, men då var det för sent att gjuta så det får bli nästa gång. Grabbarna eldade skräp och krattade lite. Margareta och mamma och Maria skyddade växter, planterade växter och gjorde i ordning sparrisbädden. Vi måste åka tillbaka nästa helg för vi hann inte färdigt. Vi äter kvällsmat hos Anna och Mats och tittar på den lilla valp de har köpt tidigare idag.

 

28 oktober 2012

 

Jag vilar idag, jag stod alldeles för mycket igår och natten till idag var ett helvete och agen inte mycket bättre. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om kodeinet. Hur väl fungerar det egentligen? Panodilen vet jag ju hur det blir, det tar bort värk (utom i ryggen) ett par timmar, men i stället så blir jag utslagen och trött så förbannat.

 

 

29 oktober 2012

 

Jag är uppe tidigt med de gamla vanliga värken på de gamla vanliga ställena.. Jag åker till mötet med sjukgymnast Lena Eriksson. Hon gör lite tillägg i mitt program och vi kommer överens om att jag köper motionskort på sex månader och har månatliga träffar med henne framöver. Hon tror att vattengympa kan vara bra för mig, så hon skall skicka remiss. Jag vilar mig genom dagen och tittar på allsvenska matchen Elfsborg mot Gävle. Hyfsad match som gav Elfsborg segern med två mål mot noll. Jag fortsätter med mina nya rutiner inför sovandet, innan och efter. Till sängs mellan 22 och 23, inget tittande på TV från sängen och upp varje morgon klockan 7. Margareta och jag får skjuts till och från R och I på eftermiddagen. Vi fick en utmärkt fisksoppa, tyvärr drack jag whiskey till kaffet och min mage trasslade hela natten till måndagen. Jag kan inte dricka sprit rent när jag tar dessa mediciner, panodil och kodein.

 

30 oktober 2012

 

Jag har som vanligt haft dålig sömn. Det verkar som om kroppen är programmerad på att vakna på varje smärtsignal och då särskilt klockan två och klockan 4 på natten. Det går åt ungefär 3 st Panodil 1 mg vid tre olika tillfällen varje natt. Klockan åtta så cyklade jag en liten sväng och det gick ganska bra. Vid 10 så åkte jag till Christer Hammarbäck och fikade. Ann var hemma också från jobbet på grund av halsfluss. Jag tittade på TV på eftermiddagen och försökte hitta en bra kroppsställning, då och då var jag inne hos Anna och tittade till jycken. Vid fem skjutsade jag William in till stan, han skall gå på bio med Maria och sedan blir det hämtning vid åttatiden. Jag fick tillbaka min anmälan till Socialstyrelsen av VC Kungsgatan och VC Medicinskt Centrum. Man kommer inte att utreda min anmälan utan tycker jag skall ta upp det med Patientnämnden i Östergötland.

 

31 oktober 2012

 

Jag går upp och cyklar vid sjutiden och sedan tillbringar jag dagen i stillhet.

 
Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk) Stolskraschen förstörde Kenths liv (länk SVT Öst) "Det är olyckligt" Kinnarps förolämpar vidare (länk SVT Öst) Kenths svar på Kinnarps förolämpningar (länk) Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se 1 oktober 2012 Det har varit en dag som alla andra, grå och [...]

06 Dagbok från Helvetet september 2012

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, Arbetarskydd, Arbetsmiljö, Arbetsskada, Arbetsskador, County Sormland, Customer Quality Manager, Filial, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Landstinget Sörmland, Rolf Johansson, SVT Öst, Tomas Ekström, arbetsskador

 

 

 

 
 
Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se
 

1 september 2012

 

Vi går upp tidigt, trots att jag haft en svår natt där jag varit vaken långa stunder. Krister och Margareta fortsätter monteringen av växthuset och jag tittar på och läser ritningen. Vid ett-tiden så åker vi hem för vi skall ha kräftskiva ikväll, vilket jag gärna hade avstått ifrån.

Vi har kräftskiva på kvällen, det blir inte så sent, ungefär klockan 11.. Jag sover mycket dåligt och har vär i ryggen och nacken.

 

2 september 2012

 

Margareta och jag åker till Hardemo (ungefär) och hämtar de sista bokhyllorna, till vår bärhjälp har vi Chris. Mamma är och sköter Bokladan. När vi kommer dit med lastad kärra så ser vi att växthuest är färdigmonterat. Mamma och Krister höll på med monteringen till klockan fyra på söndagmorgonen. Växthuset blev finare än vad jag hade trott. Jag har problem med nacken och ryggen, så Margareta får köra hem

 

3 september 2012

 

Jag är uppe tidigt efter en hyfsad natt, men efter att varit uppe en stund så ökar värken i nacken, ryggslutet och knäna, nåja jag skall åka på sjukgymnastik och hoppas på det bästa.

 

Jag cyklar en liten bit och det går ganska bra, det ger mig nackvärk och huvudvärk, men jag får betala det priset.

 

Det har varit en hyfsad dag. Värktabletterna ”trycker” ner värken till en uthärdlig nivå, det är bara det att jag får oftare och oftare problem med magvärk och halsbränna och att hjärnan blir utslagen av tabletterna.

 

4 september 2012

 

Jag vaknar tidigt efter en orolig natt med dåligt med sömn, det verkar som om sömntabletterna börjar avta i effekt.

 

Jag är inne mestadels av dagen. Det är dåligt väder och jag känner mig mycket illa till mods, både kroppsligt och fysiskt.

 

Jag har mycket svårt att somna in, först vid två tiden på natten infann sig sömnen.

 

5 september 2012

 

Jag går upp tidigt, trots att jag sovit uselt jag äter frukost och åker till sjukgymnastiken i Hageby.

 

Jag mår sisådär, just nu är det knän och ländrygg som jävlas.

 

Precis när jag kom innanför dörren så ringer man från Försäkringskassan (MH). De vill ha ett avstämningsmöte med mig och arbetsgivaren inom en snar framtid, så jag ger henne JEs namn

Jag hälsar på RJ på eftermiddagen som ligger på Vrinnevi efter en operation för hjärtinfarkt. Det har gått en tio dagar sedan operationen och jag tycker det ser ut som om han har hämtat sig bra.

 

Jag försöker vara vaken så länge det går och somnar vid halvtre tiden, tros sömnmedel.

 

 

6 september 2012

 

Jag går upp vid sjutiden efter en orolig natt. Jag vaknar med nackvärk och huvudvärk, som håller i sig hela dagen, framåt kvällen lättar det med hjälp av mer smärtstillande, men till priset av att jag är dödligt trött.

 

Jag tar en liten cykeltur runt området för jag klarar inte av att gå.

 

Nu är det kväll och jag skall se landskampen i fotboll mot Kina om jag lyckas hålla mig vaken och klarar av att sitta.

 

Jag somnade in vid midnat och sov kanske tio minuter, sedan vaknade jag av värken i nacken och ryggen och låg sedan och läste ett par timmar innan jag somnade igen.

 

7 september 2012

 

Jag gick upp vid halvsju efter en natt med orolig sömn och skall nu strax åka till vårdcentralen.

 

Jag gjorde inte speciellt mycket idag för jag orkade inte, det värker alltid i någon del av kroppen och det sliter hårt på psyket.

 

 

8 september 2012

 

Jag åker ganska tidigt till Östansjö, tyvärr kan inte Margareta följa med, så jag får köra själv, vilket innebär att jag får stanna flerar gånger och gå ut och sträcka på mig. Innan jag åkte så fick jag massage av Mats, utan den hade jag inte klarat av att köra. I Östansjö så hjälpte Stefan till att plantera en vinranka som jag hade köpt. Min syster hade åkt med mamma och Stefan. 

 

När jag kom hem till Loddby efter allt bilåkande så var jag totalt utslagen.

 

9 september 2012

 

Jag har som vanligt höll jag på att säga, sovit dåligt i natt, jag har nog vaknat minst en gång i timmen. Det är nacken som krånglar mest. Hela dagen har jag haft ont i nacken. Margareta och jag cyklade lite under dagen när solen sken. Vi hälsade på vänner i stan. Det gick rätt hyfsat att cykla, men priset blev ännu värre i nacken, det känns som om någon slagit mig med ett karateslag i nacken.

 

På kvällen så läste jag och försökte hålla ut så länge det gick innan jag gick till sängs.

 

10 september 2012

 

Jag går upp tidigt efter en hyfsat lugn natt, lite illamående, torr i munnen och med yrsel, som släpper efter några sekunder.

 

Sjukgymnastiken var en prövning, nacke och rygg gjorde det till en plåga.

 

När jag kom hem så tog jag smärtstillande och vilade tills eftermiddagen då jag cyklade en sväng. Det gick hyfsat, men jag hade som vanligt telefonen med mig ut i fall jag behövde ringa efter skjuts, det behövde jag inte, men jag fick stanna och vila då och då. Det var ingen lång tur, men med läkarens ord ringande i öronen så plågade jag mig till den gräns att jag blev andfådd och smärtorna blev för stora, då stannade jag.

 

Nu är det kväll och jag skall försöka vara vaken så länge det går.

 

11 september 2012

 

Jag vaknar tidigt och går upp, äter frukost och gör QiQong. Det känns bra, men ändå inte, jag får ont i knän, ländrygg och nacke, sedan utvecklar det sig till blixtrande huvudvärk. Dn här dagen kan jag seddan stryka ur almanackan för jag gör ingenting, jag sitter, jag står jag ligger och hoppas jag skall må bättre och det gör jag väl i viss mån med hjälp av smärtstillande, men det är en konstlad lättnad fysiskt, men psykiskt mår jag skit.

 

Jag somnar framåt midnatt och sover maximalt en halvtimme, sedan är den natten körd, jag domnar bort då och då men är mest vaken. Jag ligger och läser jag sitter och tittar ut i mörkret genom sängkammarfönstret. Jag försöker sova men inte ens 70 mg sömnmedel hjälper och jag vågar inte ta mer. Fy fan vilken vidrig natt, de är inte många i månaden, men det kommer med regelbundenhet. Sömn som jag innan olyckan tog för givet och aldrig hade problem med är nu en bristvara av någon anledning.

 

12 september 2012

 

Jag går upp klockan halvsju efter en natt med nästintill obefintlig sömn och ringer klockan sju och avbokar min sjukgymnastik, jag orkar inte ens tänka på den.

 

Efter frukost så vilar jag och lyckas sova en knapp timme. Jag läser och går omkring i lägenheten i min ensamhet och känner mig eländig till mods.

 

På eftermiddagen tar jag mig samman och tar en cykeltur i omgivningen, det gör ont vartenda tramptag, men jag måste ju tvinga mig för att inte mitt blodtrycksproblem skall bli värre, när jag är tillbaka vid huset så orkar jag först inte gå uppför trapporna till vår lägenhet som ligger på andra våningen utan jag får sitta utanför och vila upp mig och när jag väl kommit in i lägenheten så blir jag sittande i en vikbar fåtölj i tre timmar bara avbrutet för en dusch. Jag är precis slut i kroppen

 

Nu är klockan åtta på kvällen och jag ser med fasa fram emot nästa djävla natt, men den här natten skall Margareta ligga på golvet i ett rum en trappa ner för att jag inte skall störa henne.

 

13 september 2012

 

Jag går upp vid sjutiden för att ringa återbud till sjukgymnastiken, jag har knappt sovit något i natt på grund av värk, sömnmedlet hjälpte inte och värktabletterna kunde inte ta bort värken. Det var en lång natt, där jag låg och läste jag gick upp, jag satt på sängkanten, jag satt i en fåtölj, jag läste jag tittade på TV, men sömnen ville inte infinna sig. Under dagen gjorde jag ingenting, jag prövade ligga på spikmatta och då kunde jag slumra in en liten stund. Runt lunch gick jag ut och tittade på Mats och Anna och barnbarnen, när de plockade ihop trädgårdsmöblerna för vintern.

 

Det värker i hela kroppen, men främst i nacken.

 

Jag skrev ett par frågor till advokaten med anledning av att Försäkringskassan kallat till avstämningsmöte på Åby VC den 9 oktober.

 

På kvällen åkte jag till logen och där gjorde jag ett stort misstag, jag trodde jag kunde klara ett kort Druidmöte och ett Eubatmöte, men det gick inte bra. Jag fick så ont i ryggen att jag fick skippa efterlogen med middag, som jag betalat. Det är inte första gången det här händer, det känns bittert att inte kunna delta i middagen och umgås med vänner. Det är nacken som krånglar mest och jag får huvudvärk och är lite illamående från och till,

 

Jag åkte hem och tittade lite på TV och tyckte synd om mig själv. Jag somnade vid 23-tiden men vaknade efter ett par timmar och låg och vred mig i sängen minst tre fyra timmar innan jag kunde somna om igen och det blev bara en ytlig sömn.

 

14 september 2012

 

Jag går upp vid halvåtta efter ytterligare en natt med usel sömn, det värker i rygg och nacke, men jag skall försöka åka till sjukgymnastiken ändå.

 

Jag har varit på sjukgymnastiken, men för att klara den så var jag tvungen att gå ner från tre repetitioner till två. Jag besvärades på bilresan dit och hem av kramp nedanför knäskålarna och under träningen så ökade värken i nacke och ryggslut.

 

Nu skall Margareta och jag åka till Östansjö, det är Vibydagen i morgon.

 

15 september 2012

 

Det är en fin dag. Vi har verkligen tur med vädret. Det är buffé, med anledning av taklagsfesten för nya växthuset. Det kom mellan 20 och 30 människor till buffén. Andrea stannade kvar hos Margareta, Anna och mig och vi skall skjutsa hem henne i morgon. Trots att jag försökte variera med att stå gå och sitta så när kvällen ko så hade jag präktigt on i kroppen.

 

16 september 2012

 

Vi är kvar i Östansjö och M och A är kvar till lunch innan de åker hem. Mamma och Margareta och Anna gör i ordning efter gårdagens taklagsfest, som var lyckad. Jag försöker köra hem men det går inte så efter ett tag så får Margareta ta över bilkörningen. Jag har svårt att gå och har som vanligt ont, det släpper aldrig utan ligger på hela tiden. Mats, mamma och pappa hälsade på i Östansjö, de hade vägarna förbi när de besökte Nora och Grythyttan. Det var kul, de har aldrig varit i Östansjö.

 

 

17 september 2012

 

Jag går upp vid sjutiden efter en natt med dålig sömn och jag åker och tränar, det går fruktansvärt tungt, men det går. När jag kommer hem så är det vial som gäller, sedan på eftermiddagen tvingar jag mig upp på cykeln för att få upp flåset. Det var mycket jobbigt och jag fick stanna flera gånger och vila och när jag kom hem så kom jag knappt upp för trapporna utan jag fick stanna i trappan och vila. Det värker i hela kroppen och jag undrar om det är värt att cykla och må så här dåligt. Resten av eftermiddagen och kvällen vilar jag och jag somnar in vid ettiden.

 

 

 

18 september 2012

 

Jag vaknade tidigt i morse efter en natt med hyfsad sömn och det beror nog på att jag ökat dosen sömnmedel. Det gav mig fruktansvärda mardrömmar, men det är ett litet pris för att få sova cirka fem timmar ostört.

 

Jag gjorde Qigong med vissa besvär (nacken), men det kändes ändå bra på det hela taget. Jag var i kontakt med MH på Försäkringskassan (FK)och fick information om skillnaden mellan sjukpenning och sjukersättning. Sjukersättning är vad som kallades förtidspension förr i tiden. Jag talade även med FK om min ansökan om livränta och det var väl tur det för det visade sig att hon saknade sidan sex i läkarintyget från TT och det är en av de viktigaste sidorna för i prognosen för min del om framtiden så skriver han att jag troligen inte kommer att bli bättre kroppsligt sett utan att jag kommer att få ha det så här i framtiden. Dystert, men det är så det verkar bli i varje fall så här långt.

 

Jag talade även med advokaten om mina valmöjligheter och vad jag bör göra. Han tyckte att jag skulle skicka in en kopia på mitt överklagande till AFA (som han har skrivit) som bilaga till min ansökan om livränta, vidare att jag skulle be om skriftlig försäkran från FK att om jag väljer särskild förtidspension att detta inte påverkar min möjlighet att söka livränta från FK. Han tyckte också jag skulle kontakta Daniel Nilsson och få hans syn på min möjlighet att återgå till arbetet inom det närmaste året.

 

Nu är det kväll och jag har utvecklat halsont, det är förkylning på gång förutom nack och rygg problem.

 

19 september 2012

 

Förkylningen bröt ut ed full kraft under natten, vilket betyder att jag knappt har sovit något alls, nu är det inte bara ryggvärk och nackvärk, nu är det ont i halsen också och genomsnorig. Jag dåsade väl bort någon timma då och då i anslutning till att jag tar smärtstillande, sömnmedlet gjorde varken till eller från, i varje fall kändes det så. Jag låg och läste mest hela natten. Under dagen har jag suttit, stått och legat för att hitta en position som inte värker, men det tycks hopplöst. Jag har så djävla ont i kroppen så det känns som om det inte är värt att finnas. Nu blir det väl lite bättre när förkylningen släpper taget, men är det så här jag skall ha det med eller utan förkylning. Margareta försöker muntra upp mig, men det finns inget över huvudtaget inget som gläder mig en dag som den här, det bara att försöka överleva från minut till minut. Jag överdriver inte, det är så det känns. Nu måste jag hålla mig vaken trots medicin som gör mig sömnig,men inte så sömnig så att jag sover flera timmar, den ger mig sömn kanske en halvtimma och sedan är det tusen reser värre att somna igen och jag vill fan i mig inte sitt vaken en natt till på sängkanten, med eller utan den här förkylningen så sover jag så uselt att jaag tror aldrig jag skall kunna sova oavbrutet mer än maximalt fyra till fem timmar. Jag förbannar min arbetsgivare och Kinnarps som har satt mig i den här situationen. Den som inte varit med om något liknande vet inte vad jag pratar om. Det här är inget liv, det är något djävla vegeterande utan hopp om förbättring.

 

20 september 2012

 

Det har varit en dålig, mycket dålig natt, jag tror jag somnade in vid halvfemtiden, jag plågades av förkylningen, men mest av nackont. Jag gick up tidigt jag vaknade efter ett par, tre timmars sömn. Det är ju förbannat märkligt att inte ens sömnmedlet ”biter”, jag tog ändå 80 mg lite mer än den rekommenderade dosen. Under dagen har jag inte gjort något mer än stoppat i mig värktabletter, som inte verkar fungera fullt ut, det dämpar bara lite grann. Idag har det inte varit så mycket förkylningen som varit jobbigt utan min nackvärk och huvudvärk och från och till mina knän och ryggslut. På eftermiddagen lade jag mig på golvet på en ”spikmatta”, det brukar vara skönt och det var det också, jag slumrade till en stund, men när jag skulle komma upp så vägrade kroppen lyda, det tog mig säkert tio minuter att komma upp från liggande, et värkte i hela kroppen så jag trodde jag skulle bli tokig.

 

Nu är det kväll och jag skall försöka hålla mig vaken framför TVn så länge det går.

 

21 september 2012

 

Det blev ytterligare en natt med dålig sömn. Jag somnade vid två-tiden, men vaknade då och då av nackvärken, på morgonen vid sjutiden så hade det utvecklat sig till att jag nu också fick huvudvärk. Inget smärtstillande hjälper på huvudvärken och nackvärken. Nu är klockan ett på dagen och det värker, värker och värker, jag vet inte vad jag skall ta mig till, har det inte lindrats till klockan fem så kontaktar jag sjukvården.

 

Framåt 18-tiden så började huvudvärken släppa, så nu är det ”som vanligt” nacken, ryggen och knäna värker lite grann.

 

Jag skall försöka vara vaken så länge det går.

 

22 september 2012

 

Den här natten har varit för djävlig, jag har sovit max tre timmar totalt. Varken sömnmedel eller värktabletter fungerar som de skall. Det är nacken som är värst. Jag skall dricka lite sprit till fotbollen, för spriten fungerar alltid, den tar bort smärtan bättre än annat. Vi äter middag pepparrotskött tillsammans med barn och barnbarn, tyvärr kunde inte Maria och Christian komma, men i träffade dem över en kopp kaffe på stan. Margareta körde för jag klarar inte av att köra idag.

 

Till maten tog jag ett par pilsner och det gjorde att värken dämpades mer och jag känner mig mer rörlig. Visst jag fick ”sur mage”, men hellre det än värk.

 

23 september 2012

 

Jag har ännu en natt med dålig sömn. Det är de vanliga ställena som värker och jag får nog inte mer sömn än fyra timmar i natt. Jag gör inte mycket idag. Tack och lov så har förkylningen börjat ge vika och jag kan med mycket möda ta en kort cykeltur där jag bor. När jag kommer tillbaka från cyklingen så är mina ben precis stumma och nacken värker så jag får sitta på muren utanför och vila en stund för att överhuvudtaget orka gå upp för trapporna.

 

Mats och två barnbarn åker in till stan för att se IFK spela mot AIK. Det känns mycket ledsamt att jag inte längre kan gå på fotboll, jag klarar inte av att sitta så länge, så jag fick titta på matchen på TV. Det var en underhållande match som slutade 2 – 2.

 

Jag håller mig vaken till klockan ett, för då slutade en rätt hyfsad film med Al Pacino.

 

24 september 2012

 

Jag har sovit dåligt i natt med. Jag somnade efter filmen, men vaknade efter en timma av smärta i ländryggen och var vaken tre timmar innan sömnen återvände och sedan sov jag oroligt till klockan sju. Vad gör man när man inte kan sova? Jo,jag går då och då och dricker vatten för jag blir torr i munnen av sömntabletterna (som fungerar dåligt, i natt tog jag 70 mg), jag går om kring i sovrummet, står och tittar ut på ljuset från Holmen, jag sitter och läser, jag står och läser och jag ligger och läser. Läser du mycket? Ja, totalt settt så läser jag mycket, men jag får läsa om hela tiden för jag kan inte koncentrera mig och tappar då meningen med det jag läser och då får jag backa tillbaka och läsa på nytt.

 

Nu kom dottern in med posten, så jag skall se efter om det är något intressant. Helst vill jag inte ha någon post för det är oftast dåliga brev från AFA, Försäkringskassan eller något djävla landsting.

 

Jag håller mig vaken så länge det går.

 

25 september 2012

 

Jag somnar strax efter midnatt, men vaknar efter någon timme med en fruktansvärd nackvärk och huvudvärk och som det inte var nog så värker ryggen så jag inte kan ligga ner. Jag överväger om jag skall ropa och väcka Margareta och ta mig till sjukhuset, men jag avstår för hon har redan fått sin sömn störd från och till i nästan två år, men nu mer än någonsin och nu har hon ett nytt jobb som sliter på henne och gör att hon behöver sin sömn, så jag halvligger med fötterna på golvet eller står upp eller sitter på sängkanten, hur länge jag gör det vet jag inte. Jag tror jag somnar till då och då och på morgonen så är det inte fullt lika jävligt som på natten. När jag går upp känner jag mig bara eländig och det värker på de vanliga ställena, men inte mer än att jag står ut, man börjar vänja sig med smärta. Värktbletterna fungerar någorlunda men tar inte bort allt. Jag gör bara en sak idag och det är att följa med Margareta in till Stan och fika, hon kör till ett parkeringshus och sedan skall vi gå ett par hundra meter till Coffee House. Jag kan knappt gå och hon får  vänta på mig flera gånger. Mitt humör är på en verklig bottennivå. När jag kommer hem tittar jag bara på TV och försöker hitta ställningar som inte gör att det värker så förbannat. Nu är det kväll och så börjar den förbannade natten.

 

26 september 2012

 

Vilken eländig natt Jag har nog inte sovit mer än tre till fyra timmar, om det nu var sömn jag hade, jag vaknar ideligen av nackvärken och ryggvärken, jag trodde inte det kunde bli vöärre än det var igår och gårdagsnatten, men det kunde det, jag mår illa från och till.

 

På dagen gjorde jag ingenting eller rättare sagt att läsa är att göra ingenting, men jag läste i varje fall då och då, men hela iden så är det nacken, den förbannade nacken, jag kan inte komma ihåg när jag senast hade, bara lite nackvärk. Nå på kvällen så tittade Mats, Chris och jag på IFK när de vann med ett noll borta hos Örebro i en riktig skitmatch, men OK de vann och det var viktigast. Jag tog ett par öl till fotbollen, för alkoholen brukar lindra, men det gjorde den inte den här gången i varje fall. Natten kom, midnatt kom och jag satt med min djävla värk och glodde på skitprogram på TV. Klockan blev ett innan jag slumrade till bara för att vakna vid tvåtiden och sedan var det omöjligt att somna igen, så jag var vaken till klockan halvfyra då Margareta skulle stiga upp och åka bort på en kortresa med sina väninnor. Vi sade adjö till varandra och jag lade mig och försökte sova och lyckades sova kanske tre timmar med en orolig sömn.

 

Nu är jag uppe och det värker och värker och värker. Hur länge skall jag stå ut med det här och vad gör jag när jag inte står ut längre? Nå hursomhelst skall jag äta frukost nu.

 

Jag har cyklat och vilar nu rån cyklingen, som i sig inte bara slår ut mig utan utsätter mig för livsfara på Braviksvägen och alla lastbilar som inte håller hastighetsgränsen 50 km/h utan också kör på tog för nära cyklister. Jag har nyss talat med läkare DM på telefon om min situation och med tanke på intyg och samtal med försäkringskassan den 9 oktober. Vi talade även om det finns alternativ till mitt sömnmedel och de smärtstillande som jag tar. Han skulle fundera på det tills vi ses den 18 oktober.

 

Jag har fått ett svar på mina frågor om det går att kombinera särskild avtalspension med livränta. Jag förstår inte svaret fullt ut så jag skall skicka vidare till min advokat och få hjälp med tolkningen.

 

27 september 2012

 

Margareta åker till Skavsta tidigt vid halvfyra tiden, hon skall med väninnor till Cypern. Jag är vaken och kan säga på återseende när hon åker för jag har knappt sovit något i natt. Jag gör ingenting på dagen utan har siktet inställt på att orka med logen i kväll. Jag tar bilen och hoppas jag skall orka hela mötet, och det gör jag, men jag klarar inte av att sitta med på middagen efteråt. Det är ytterst deprimerande och det blir inte bättre av att alla frågar hur det står till med hälsan, jag förstår ju att de vill väl, men jag vill inte höra denna jävla fråga mer, jag är mer än en skada, jag är en person med en annan identitet än den skadades, i varje fall ett tag till.

 

28 september 2012

 

Jag gör ingenting för jag har haft en eländig natt. Jag läser lite och jag tittar lite på TV och jag åker och tränar på sjukgymnastik. Jag klarar programmet som jag har, men nätt och jämt, det verkar som om jag blivit sämre om jag tittar på mina anteckningar från juni exempelvis.

 

29 september 2012

 

Jag åker tidigt och hämtar mamma i Katrineholm och vi åker vidare till Östansjö, det är knappt jag klarar av att köra, skam till sägandes har jag stoppat i mig rejält med smärtstillande och jag stannar då och då och vilar. I Östansjö är det som vanligt mamma tar hand om Bokladan, plockar upp potatis och lök och tusen andra saker och jag orkar inte göra något, men visst vi får tillfälle att samtala om allt möjligt. Jag har otroligt ont i nacken och bakhuvudet.

 

30 september 2012

 

Jag är i Östansjö med mamma. Hon arbetar och jag sitter eller står bredvid och tittar på och samtalar, det är väl det enda goda som mina krämpor och sjukskrivning fört med sig och det är att jag får utveckla samtalet i stället för att bli knäpp i skallen. Natten till idag var lång, jävligt lång, bara ligga på kammaren och stirra ut i mörkret och inte kunna sova på grund av… ja ni vet vad.

 
Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk) Stolskraschen förstörde Kenths liv (länk SVT Öst) "Det är olyckligt" Kinnarps förolämpar vidare (länk SVT Öst) Kenths svar på Kinnarps förolämpningar (länk) Mail till huvudkontoret: info@kinnarpsinterior.se 1 september 2012 Vi går upp tidigt, trots att jag haft en [...]

06 Dagbok från Helvetet augusti 2012

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, AMV, Advokat, Arbetarskydd, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsskada, Arbetsskador, Centerpartiet, Customer Quality Manager, Dålig arbetsmiljö, Felkonstruktion, Gärde Wesslau, Kaliber, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Ltd, Kontorsstol, Kvalitet, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Länsförsäkringar Skaraborg, Produktsäkerhet, Rolf Johansson, SVT, SVT Öst, Sörmland, Tomas Ekström, arbetsskada, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 augusti 2012

 

Jag gick upp tidigt efter en natt där jag sovit ganska bra.

 

Vid åttatiden så åkte Willian, Chris och Filip till Forssjö och hämtade Stefan sedan for vi vidare till Hardemo några kilometer från Östansjö, där hämtade vi böcker hos en familj som hade köpt ett stort, äldre hus som man skall renovera. Det var kanske 600 böcker som skulle lastas på släpkärran som jag och Margareta hämtade hos Christer igår. Jag kunde själv inte bära böcker utan jag ägnade mesta tiden åt att prata med ägaren till huset.

Lastningen gick bra, mycket tack vare Chris och William, de var mycket flitiga, Chris bar trots att han har lite besvär med revbenen i bröstkorgen efter en skada han fått i innebandyn. William satt inne i den täckta släpkärran och packade böcker så att alla skulle få plats.

 

På hemvägen så stannade vi id McDonald’s vid trafikplatsen vid Geråsen, så att grabbarna fick något att äta.

 

På kvällen vilade jag och tittade lite på film och vårdade min nacke med smärtstillande salva.

 

2 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och jag känner av värk i nacken så det går inte att sova mera, så jag går upp och gör i ordning mig för besök på vårdcentralen i Hageby.

 

Vi åker till Östansjö, dit B och K också är bjudna, de kommer framåt fyra-tiden på eftermiddagen.

 

3 augusti 2012

 

B och K åker hem på eftermiddagen.

 

4 augusti 2012

 

Grunden till växthuset gjuts och jag tittar på.

 

Margareta och jag åker hem på eftermiddagen.

 

5 augusti 2012

 

Vi vilar idag och gör ingenting.

 

6 augusti 2012

 

Jag går på sjukgymnastik och får en särskild undersökning av nacken och några särskilda nackövningar. Det känns ganska bra direkt eter träningen, men det blir värre och värr med värk i nacken och huvuden ju längre dagen framlider.

 

  

7 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt med kraftiga smärtor i nacken och med huvudvärk, jag vet direkt ad det beror på , det är ju den särskilda undersökningen av nacken igår.

 

Jag går ut och går med cykeln och överraskas av häftigt regn och blåst.

 

Maria fyller år idag och  jag ringer och gratulerar henne, i morgon skall vi åka och hälsa på henne.

 

Jag fick reda på av Margareta att Å dog i förrgår. Det var tråkigt att höra, men det var inte oväntat, senast vi träffades var vid midsommar och han var mycket dålig då. Jag har haft många trevliga samtal och resor med Å och hans fru genom åren. Han är saknad, men ihågkommen.

 

På kvällen tittar jag på OS.

 

8 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och jag har haft en natt där jag har legat vaken långa stunder och det beror nog på nackvärk, men också att jag har trappat ner på sömnmedelsdosen från 70 mg till 20 mg. Det har jag gjort för att jag har så svåra mardrömmar, en del nätter har jag legat och skrikit rakt ut.

 

Jag går på träningen idag och det känns ganska bra efter träningen. När jag kommer hem så tar jag en dikloflynaktablett och det hjälper främst mot värken i höger axel och det är gott nog.

 

Efter träningen så hämtar jag Maria efter hennes löpass på en mil. Hon är med i någon tävling av något slag som heter ”Fitnessfighten”.

 

Barnen och barnbarnen var hos oss på middag på eftermiddagen och Margareta hade ordnat en mycket god sådan. Det var en gryta med fläskfile och goda korvar.

 

Framåt klockan sex så åker Margareta och jag in till Maria och Christian, de har fyllt år och vi skall ditt på smörgåstårta. Christian fyllde år i början på juni och Maria fyllde år igår. Anna var på konsert, Kapten Röd, vilket var bestämt sedan länge, men Mats och ungarna var där. F, E, Es syster, T (Christians bror) och Ts fästmö var också med. 

9 augusti 2012

 

Jag vaknar upp till ännu en grå och regnig dag och som vanligt med nackvärk och ryggvärk, med andra ord en helt vanlig dag.

 

Vad jag skall göra idag vet jag inte, inget finns planerat. Det blir nog en kort promenad ute ganska omedelbart och att kryssa sig fram mellan regndropparna.

 

Det blev inte någon promenad, utan vi fick åka in till stan, K-Rauta närmare bestämt och köpa ett nytt vattenlås till avtappningen av tvättmaskinen William och Filip följde med och vi stannade och åt Wok-buffe på Maxi.

 

Jag somnade först vid tvåtiden i natt.

 

10 augusti 2012

 

Jag sov mycket dåligt i natt, kanske högst tre till fyra timmars sömn och då en ytlig sådan. Jag vet bara att nacken krånglade och att det höll mig vaken, kroppen var också så oerhört spänd.

 

När jag kom till sjukgymnastiken, så kände jag mig ganska eländig, men när jag var klar så mådde jag betydligt bättre, värken hade inte minskat, men jag kände mig psykiskt bättre till mods.

 

Jag tittade på filmen ”Döda Poeters Sällskap”. Jag har sett den tidigare, men den håller än. Skulle jag upprätta en lista över de bästa 20 filmerna, så skulle den finnas med.

 

Idag bestämde Margareta och jag att vi skall ta med barnbarnen till Göteborg och Lisseberg på onsdag nästa vecka, sedan åker vi hem på fredag.

 

Den var en bra kväll ikväll, bara lite värk i rygg och nacke och sedan vinst i handbollen mot Ungern. Det var en spännande match.

 

Klockan nio ikväll så åker William, Filip och jag och hämtar Margareta i stan och så fortsätter vi till Östansjö.

 

 15 augusti 2012

 

Vi åker tidigt med Chris, William och Filip till Göteborg, där vi bor på ett bra vandrarhem vid Stigbergsgatan, som ligger tio minuters gångväg från Danmarksfärjan som vi skall åka med i morgon.

 

När vi kommer till Göteborgs så packar vi ur och åker sedan till Liseberg, där vi spenderade några timmar. Jag gjorde misstaget att åka berg och dalbana med barnen och det fick jag lida för i flera dagar.

 

16 augusti 2012

 

Vi går upp tidigt och tar båten till Fredrikshamn och går till hotellet Scandic och deras badlandskap ”The Reef”. Det var populärt hos barnen, de badade oavbrutet i fem timmar. Det var tur vi åt en rejäl frukost på båten och på kvällen hade vi förbeställt buffe. Klockan var midnatt när vi var hemma vid vandrarhemmet.

 

17 augusti 2012

 

Vi lämnar vandrarhemmet vid tiotiden och åker vägen över Skövde och Askersund. Jag kör en liten stund sedan kör Margareta resten av vägen för jag klarade inte av det.

 

18 augusti 2012

 

A och T har ordnat familjefest vid A och Ks sommarstuga. Det är familjerna H, L och G som träffas med barn och barnbarn. Gs har inte med barn och barnbarn förutom G.

 

Vi har gråmulet, men det regnar inte och det är ganska varmt. På kvällen har vi kräftskiva efter en dag med lekar och att åka på ring efter motorbåt. Det är oerhört jobbigt att inte kunna delta.

 

 

19 augusti 2012

 

Vi åker hem med Maria och Christian från Djulö.

 

 20 augusti 2012

 

Vaknar med nackont och huvudvärk och det håller i sig även efter sjukgymnastiken.

Nu åker Margareta och jag till Östansjö.

Margareta kör för jag har problem med nacken.

I Östansjö hjälper Margareta Krister med att hämta isolerskivor och hyra av en markvibrator.

Det är en jävla plåga att inte konna hjälpa till med bygget av växthuset.

Mamma och Krister åker hem på kvällen.

 

21 augusti 2012

 

Jag sover bättre på nätterna, nu när jag gått ökat dosen till 50 mg. 

 

Margareta och jag är kvar i Östansjö till klockan 17 utifall någon bokköpare kommer.

 

Margareta kör och jag vilar nacken och ländryggen.

 

22 augusti 2012

 

Jag åker på sjukgymnastik och klarar för första gången 3 repetitioner på varje övning i gymmet, men jag vågar inte lägga på några vikter att tala om.

När jag kommer hem så ger jag mig ut och cyklar, det går hyfsat även om jag får stanna och ”vika mig” över cykeln för att värk i nacke och ryggslut är för mycket.

 

Väl hemkommen så vilar jag, sitter och läser och sträcker på mig ibland.

 

23 augusti 2012

 

Jag vaknar tidigt och gör inget särskilt på förmiddagen, när jag på eftermiddagen tänker ge mig ut och cykla så startar ett oväder med höga vindhastigheter och regn.

 

Vädret blir inte mycket bättre, regnskurarna kommer och går. 

 

Jag tar sömnmedel och försöker vara vaken så länge det går och jag tror jag somnar vid midnatt.

 

24 augusti 1012

 

Jag vaknar vid åttatiden, med nackvärk och ryggvärk och illamående. I natt så vaknade jag vid tretiden och var vaken kanske två timmar då jag värktablett och bara låg och snurrade.

 

Det här kommer att bli en jobbig dag, inte bara för att det är Å som skall begravas idag utan för att jag mår skit i kroppen.

 

Klockan är nästan tolv och vi skall åka till begravningen som är klockan ett. Jag har tagit smärtstillande och det känns något bättre än i natt och i morse.

 

Begravningen var värdig och finstämd. Den skedde vid skogskapellet i Katrineholm. Å skall sedan kremeras och askan skall spridas ut i minneslunden. Därefter var den förplägnad med smörgåstårta på Djulö värdshus, sedan åkte vi till Katrineholm och köpte något att grilla. Margareta och jag åkte sedan ner till A och Ks sommarstuga på Djulönäset och där stannade vi kvar över natten. Jag hade en fruktansvärd natt med kraftiga nacksmärtor som inte ens värktabletter och sömnmedel kunde rå på, sov jag två timmar den här natten så var det inte mer. Det blir mycket tid på nattten och tänka på det där jävla landstinget som jag är anställd hos och deras dåliga arbetsmiljöarbete, det finns även tid att förbanna Kinnarps med sina farliga felkonstruerade produkter.

 

25 augusti 2012

 

Värken i nacken bestod ända in på kvällen idag, inte lika kraftigt som igår men inte långt ifrån och nu har även ryggen börjat krångla mer än vanligt.

 

I kväll ser vi till William och Filip för Mats och Anna är på ett bröllop i Söderköping.

 

Jag lägger mig tidigt, vid tiotiden, för att jag är utslagen av värktabletter.

 

26 augusti 2012

 

Jag går upp tidigt efter en hyfsad natt. Klockan är strax sju och vi inklusive William skall åka och hämta bokhyllor. William och Margareta bär hyllor och jag tittar på i vanlig ordning, när vi kommer tillbaka till Östansjö så hjälper Nicola och Stefan till med att lasta ur, sedan åker vi hemåt och stannar vid Hjortkvarn och köper glass.

 

27 augusti 2012

 

Jag har haft en natt med knappt någon sömn, ryggen värker, knäna värker och krampar och jag mår lite illa mest hela dagen, trots det så åker jag och tränar. Det är tungt, men det går. Jag somnar sent med en ökad dos av sömnmedel.

 

28 augusti 2012

 

Jag har ytterligare en natt med dålig och lite sömn. Det verkar som om jag vaknar vid halvtvå tiden, tidigare så vaknade jag nästan alltid vid tre tiden. Jag vet att det dels beror på värken, för när jag då tagit smärtstillande så tar det någon timma eller två innan jag somnar och under tiden sitter jag på sängkanten eller går upp och går lite.

 

Jag ringer till I på kvällen för jag fick höra att R var på sjukhuset och opererades, bypass. Operationen hade gått bra och han var på bättringsvägen.

 

Idag cyklade jag och det gick hyfsat, men helvete vilken smärta jag har i nacke och rygg.

 

Jag lägger mig ännu senare kanske halv ett, men inte fan hjälper det, jag vaknar vid halv två tiden med smärtor och är vaken någon timma till innan jag lyckas somna.

 

29 augusti 2012

 

Jag vaknade tidigt och mår rätt bra, det är inte värkfritt, men vad fan det har jag ju aldrig haft det sedan olyckan. Jag kunde inte åka på sjukgymnastik för jag har en stor självspricka på högra hälen och har ännu svårare att gå än vanligt.

 

Jag går ut och undersöker däcket på cykeln och måste då böja mig lite framåt, sedan lagar jag cykeln och försöker ha den i en position så jag inte behöver böja mig ned. Jag lagar punkteringen och går in och vilar mig och tar smärtstillande, för det satte igång smärta i rygg och nacke. Det var nog den sista punktering jag lagar, priset är för högt.

 

 

30 augusti 2012

 

Margareta och jag är på kräftskiva i logen. Pallas har ordnat detta för bröder och deras damer. Anna skjutsar och hämtar Vi åker även till Lindö och hämtar och lämnar JP. Jag jobbar som vikarierande MÄ i logen och läser en dikt av Robert Burns. Det blir inte speciellt sent, dels för att jag har så jävla ont i nacke och rygg, så jag kan inte sitta ordentligt utan måste bryta kräftmiddagen och gå en sväng i korridoren, men vi skall även upp hyfsat tidigt och åka och hämta mamma och sedan åka till Östansjö.

 

31 augusti 2012

 

Vi hämtar mamma och åker vägen över Sköllersta och köper lite charkuterier. På kvällen kommer Krister och Margareta och han monterar stommen till växthuset. Det är kallt och regnet hänger i luften.

 
Kinnarps och deras problem med sanningen om en felkonstruerad kontorsstol.(länk) Stolskraschen förstörde Kenths liv (länk SVT Öst) "Det är olyckligt" Kinnarps förolämpar vidare (länk SVT Öst) Kenths svar på Kinnarps förolämpningar (länk) 1 augusti 2012 Jag gick upp tidigt efter en natt där jag sovit ganska bra. Vid åttatiden så åkte Willian, Chris [...]
Visa fler inlägg