06 Dagbok från Helvetet augusti 2011

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, Alliansen, Arbetsmiljö, Arbetsskada, Centern, Dagbok, FP, Folkpartiet, Försäkringskassan, Helvetet, KD, Kinnarps, Kinnarps AB, Kristdemokraterna, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsstyrelsen, M, MP, Magnus Leivik, Miljöpartiet, Moderaterna, Politiker, Politiska sekreterare, Reinfeldt, S, SD, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Sörmland, V, Vänsterpartiet, arbetsmiljö, landsting, landstinget sörmland, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador

 
Länk till "Brevet till regeringen, politiker och massmedia".

 
Dagbok om mitt privata helvete, som landstinget Sörmlands olika politikerledningar, Kinnarps AB, förtroendeläkare hos AFA, förtroendeläkare hos Försäkringskassan, förtroendeläkare hos Länsförsäkringar Skaraborg, Vårdcentralen Kungsgatan och Alliansen med Reinfeldt i spetsen, har gett mig.
 

1 augusti 2011

Jag har knappt sovit något i natt, kanske tre till 4 timmar och sedan har jag legat vaken från klockan tre på morgonen. Jag startar dagen med en eländig rygg- och nackvärk. När jag kom hem från arbetet så försökte jag mig på en promenad, även om jag vet att jag kommer att må skit och ha ont i hela kroppen efteråt. Jag går runt delar av Ingelsta golfbana och ser med sorg hur de spelar, jag kan ju inte längre spela golf och det gör mig beklämd. Kommer jag någonsin kunna spela golf igen?! När jag hade gått den lilla rundan så hade jag så ont så jag kunna inte böja mig och ta av spännena på sandalerna utan det fick Margareta hjälpa mig med. Sedan blev det värktabletter och sitta i en fåtölj tills det blev dags att lägga sig. Jag försökte vara vaken så länge som möjlig eftersom jag sover så dåligt och det blev lik förbannat vak från klockan halvfyra, kanske till det blev dags att gå upp. Ja gå upp och gå upp! Jag hade så ont i kroppen så att jag övervägde att stanna hemma, men det kunde jag inte göra för jag har ju landstingsdirektörsjobbet den här veckan, så det blev mer värktabletter och så iväg till jobbet, men jag orkade inte stanna kvar hela dagen utan åkte hem strax efter lunch.

2 augusti 2011

Jag sov mycket oroligt i natt tills det blev dags att gå upp.  Ja gå upp och gå upp! Jag hade så ont i kroppen så att jag övervägde att stanna hemma, men det kunde jag inte göra för jag har ju landstingsdirektörsjobbet den här veckan, så det blev mer värktabletter och så iväg till jobbet, men jag orkade inte stanna kvar hela dagen utan åkte hem strax efter lunch. Jag tog en promenad på kvällen och fick som ”straff” värk i ännu större utsträckning än tidigare. Jag kunde gå, men det var fruktansvärt jobbigt.

3 augusti 2011

I natt sov jag bättre än jag någonsin tidigare. Är det en slump eller? Skillnaden är att jag tidigare är att jag tog värktabletter innan jag gick och lade mig och att jag lägger mig sent på kvällen. Jag tror jag sov relativt ostört i fyra till fem timmar. Nu är det förmiddag och jag känner mig hyfsat till mods. Lite ryggvärk. På eftermiddagen var jag till Daniel Nilsson och det framkom väl inget nytt egentligen. Daniel gav mig en lista på kiropraktorer som är godkända av landstinget och som jag skall testa framme i oktober om jag inte är bättre i nacke och rygg.

4 juli 2011

Jag sov oroligt i natt. Var det för att jag ändå inte försökte gå en längre sträcka? Jag skall göra det när jag kommer hem.. Jag promenerade styvt en kilometer på kvällen. Det kändes ganska bra att gå, men jag fick vila då och då. När jag kom fram så var det som vanligt, jag fick be Margareta spänna upp skorna för jag kunde inte böja mig ner och sedan blev det värktabletter. Jag sov hyfsat på natten när jag väl somnade, för innan så värkte ryggen så att Margareta var tvungen att smörja mig med smärtstillande salva.

5 augusti 2011

Jag vaknade mycket tidigt och kunde inte sova, så det blev att gå upp stoppa i sig värktabletter tillsammans med frukosten. Idag skulle jag äta lunch med en arbetskamrat och han kom och hämtade mig med en Volvo. Det var knappt jag kunde ta mig in och ut ur bilen för den är för låg för mig. Om tur var så åkte vi inte så långt. På kvällen tänkte vi cykla in till staden och träffa vänner, men jag klarade inte det utan vi var tvungna att ta bilen.

6 augusti 2001

Vi (Margareta och min mor) åker till Bokladan och det blir som vanligt att jag tittar på medans de arbetar och bör böcker eller vad det nu är. Jag köpte en del plantor och träd i Blomsterhandeln i Östansjö, men jag var tvungen att hämta Margareta för att bära detta till och från släpkärran. Hon fick även gräva och plantera, mitt bidrag blev att vattna.

7 augusti 2011

Jag är inte riktigt van med de enkla sängar vi har i Östansjö, vilket för med sig att jag sover sämre än vanligt. Det regnar idag så det är inte mycket arbete som kan göras, mer än att ta emot en och annan kund. Margareta och jag turas om att köra, för jag klarar inte köra hela vägen till Norrköping. Jag har haft stora problem med ryggen och knäna idag.

8 augusti 2011

Jag har sovit hyfsat i natt, men jag vaknar på morgonen med yrsel och illamående. Dagen förlöpte hyfsat. Jag orkade inte arbeta fram till 17 idag, utan åkte hem med avsikt att ta en längre promenad. Jag förberedde mig noga med toalettbesök och drack ordentligt och hade bra på fötterna och en intressant bok att lyssna på och hade tagit värktablett. Min tanke var att gå en och halv kilometer ungefär, men det gick åt helvete. Jag fick ringa till Margareta och hon kom med bil och hämtade mig. Det var flera orsaker till att jag inte orkade. Jag tog slut i ryggen och knäna och när ryggen tog slut så kunde jag inte gå längre, sen så kom ”stora behovet” som extra börda. När jag kom hem så var det vila som gällde, sedan följde en sömnlös natt och jag var spänt som en stålfjäder med värk och jag kunde inte koppla av. De4t var

9 augusti 2011

Jag sjukskrev mig idag. Jag åt värktabletter och sov lite då och då på förmiddagen och för övrigt orkade jag inte göra något, absolut ingenting, inte ens läsa. Jag kände mig oerhört deprimerad och var på dåligt humör, som i vanlig ordning gjorde mig retlig och gick ut över Margareta. Det är för jävligt.

10 augusti 2011

Jag sov ungefär 4 timmar i natt. Jag lade mig med flit sent, ungefär klockan 11, sedan vaknade jag vi 3-tiden och dåsade fram till 5.30 då det var dags att gå upp. På kvällen så gick jag ut på promenad. Det var verkligen jobbigt med många vilopauser. Jag hade planerat detta mycket noga. Jag var tämligen ”slut” när jag kom hem och hade uppenbara problem med att hålla det ”lilla behovet” i schack, vilket ändå inte gick fullt ut att göra. Tinnitusen störde mig mycket på kvällen.

11 augusti 2011

Jag sov hyfsat i natt. Problem med insomningen, men sedan sov jag nog tämligen ostört tills ryggen väckte mig vi 4-tiden. Detta blev som de flesta andra dagar, lätt värk i kroppen som hoppar hit och dit, men mest i rygg, nacke och knän, sedan blir det värre och värre ju längre dagen lider. På kvällen tog jag en längre promenad, kanske en och halv kilometer. Det gick hyfsat med många vilopauser. En märklig grej uppträdde. Min tår är ju lite bortdomnade som konsekvens av olyckan och nu när jag gick i sandaler (med bra dämpning i sulan), så kom en liten sten in under tårna på höger fot och skavde, men jag märkte inte det förrän jag fick in ytterligare en lite sten under sulan och jag fick ta av mig skon och skaka bort den och då såg jag att den första stenen skavt hål på skinnet och jag blödde utan att jag märkt det.

 12 augusti 2011

Jag sov hyfsat i natt ungefär fyra till fem timmar. Jag hade tagit värktabletter innan jag somnade och det gjorde susen, för när jag sträckte ut mig på sängen så hade jag mycket värk.

Det gick hyfsat att arbeta idag. Visserligen ont i ryggen, men inte mer än vanligt. På kvällen så kom yngsta barnbarnet in och vi satt och pratade och han frågade:

”Morfar, när blir du bra i ryggen?!”

”Nja”, sade jag ”jag kanske blir bättre framåt hösten. Varför undrar du det?”

”Jo, det skulle vara kul att brottas med dig som vi gjorde förut!”

Jag sade; ”Jo, det skulle vara roligt och jag hoppas vi kan göra det ganska snart”.

13 augusti 2011

Vi skall fira Marias och Christians trettioårsdag med kräftskiva i trädgården i eftermiddag. Jag stoppar i mig lite värktabletter då och då under dagen och lyckas hålla den mesta smärtan borta och orka vara trevlig på festen.

 14 augusti 2001

 Det blev sent i natt och jag hade druckit en del sprit och det gjorde att kroppen domnade bort lite, så värken ”slog inte” genom när jag skulle somna, men det blev desto jobbigare när man skulle upp, för då tog värken fart och tinnitusen var skitjobbig.

15 augusti 2011

Jag vaknade tidigt i morse och känner mig rätt hyfsat till mods, visserligen har jag ryggvärk, men tabletterna funkar fram till lunchen och då börjar jag få stora problem med nacken.

16 augusti 2011

Jag har knappt sovit något i natt. Värk i hela ryggen och särskilt i nacken, så att jag varit spänt som en fjäder. Jag åkte till jobbet ändå, men var tvungen att åka hem vid ett-tiden för jag orkade inte längre. När jag kom hem tog jag mer tabletter och sedan sov jag en liten stund. På kvällen försökte jag gå en bit men efter någon kilometer fick jag ringa efter Margareta så hon hämtade mig med bil. Sedan blev jag sittande i en fåtölj resten av kväkken för jag kunde inte gå.

17 augusti 2011

Jag sov oerhört dåligt på natten. Sov jag ett par timmar så var det inte mer, även fast jag tagit Tralodon så gick det inte att koppla av spändheten och värken. Jag åker hem lite tidigare idag igen.

18 augusti 2011

Det känns väl rätt så hyfsat idag, trots dålig sömn. Jag är hos sjukgymnasten på eftermiddagen. Det är sista besöket hos henne, sedan blir det en annan sjukgymnast. L som hon heter skall ha barn i oktober. Det är trist att jag måste byta för L är verkligen duktig.

19 augusti 2011

Jag har främst ont i nacken idag. Kan det bero på att jag har sovit så in i helvete dåligt flera nätter på raken? Alltså att jag spänner mig. Jag får också ont uppåt vänster öra och tinningen förutom att det känns som en spik i nacken.

20 augusti 2011

Sitter stilla hela dagen på grund av ryggvärk. Jag åker inte med på familjefesten (Cs 30-årsfest) i Katrineholm utan jag är hemma. Det är inget kul att åka och lägga sordin på stämningen.

21 augusti 2011

Jag vilar mestadels idag. Jag försöker läsa, men har svårt att koncentrera mig och det är tinnitusen som ställer till det tillsammans med ett lätt illamående. På eftermiddagen försöker jag gå en längre sträcka. Jag förbereder mig mycket noggrant och lyckas med promenaden. Det blir många stopp, men jag klarade det utan att bli upphämtad. Visserligen så blev jag sittande när jag kom hem fram till sängdags, men jag lyckades i varje fall.

22 augusti 2011

Det är förmiddag. Natten har varit hyfsad. Värken inte så påtaglig, men jag är spänd på natten och jag sover inte många timmar. Nu är klockan 11 på förmiddagen och mina knän och nacke värker så in i helvete….., så jag skall ta smärtstillande strax.

23 augusti 2011

Jag sov hyfsat i natt, kanske 4 timmar. Dagen har varit uthärdlig. Jag har suttit och lyssnat på LSAU och behöver inte delta aktivt och då kan jag ta värktabletter på ett annat sätt än om jag skulle behövt hjärnan och delta aktivt.

24 augusti 2011

Möte i FTV som startar kl. 12 på Hedenlunda. Mycket stillasittande blir det, man vet inte riktigt hur man skall vrida och vända för att uthärda. Undrar hur lång den här natten blir?

25 augusti 2011

Tack vare att sängarna var mycket bra så har jag kunnat sova några timmar, men stillasittandet tar kål på min rygg, som tur är så bryts mötet vid 12-tiden och jag kan åka från till nästa möte. Det blir tidigare hem på grund av rygg och nacke och en jävla värk.

26 augusti 2011

Jag har haft en sömnlös natt med allt upptänkligt elände man kan tänka sig. Jag sjukskriver mig inte för jag har för mycket att ta itu med. Jag lyckas få ett par timmars sömn på förmiddagen och sedan arbetar jag med datorn från och till under dagen. Jag gissar att problemen kommer sig av det myckna stillasittandet i två dagar på Hedenlunda. Jag skulle hälsat X på psyket idag, men det går inte, jag får flytta besöket till i morgon.

27 augusti 2011

Jag har haft ännu en orolig natt, men efter att Mats masserade mig på förmiddagen så känns det rätt hyfsat. Jag åker till Nyköping för att hälsa på min syster efter massagen. Magen har krånglat i flera dagar nu och jag får stoppa i mig Omeprazol och Rennies för att hålla magen i någorlunda form.

28 augusti 2011

Jag har sovit ganska bra i natt, det beror på massagen som jag fick igår. Jag kroknar ju längre dagen lider. På eftermiddagen skall vi till IKEA och jag klarar inte av att köra dit och hem och jag klarar inte av att bära de få lätta saker som vi köper utan det får Margareta göra. När vi kom hem var det tänkt att jag skulle titta på William när han spelade fotboll, men det blev inget med det för jag klarar inte av att sitta på en bänk, så det blev värktabletter och en fåtölj i stället. Jag hade tänkt läsa lite, men orkar bara koncentrera mig en liten stund.

29 augusti 2011

Jag har sovit hyfsat i natt och med det menas i det här fallet 4 timmars obruten sömn och 3 timmar vrida sig i sängen med spändhet i kroppen, värk och tjut i öronen. Idag verkar det som om tabletterna inte biter och jag har svårt att räta på mig.

30 augusti 2011

Jag har sovit mycket dåligt och känner mig konstant trött. Det är nacken, axeln, ryggen och knäna som värker om vartannat och med olika intensitet.

31 augusti 2011

 

Problem med illamående och yrsel och nackvärk när jag vaknar åt helvete för tidigt efter tre till fyra timmars sömn. Hade jag inte varit anmäld till utbildning i EDIL så hade jag stannat hemma. Jag har så svårt att sitta vid ett konferens bord och titta snett på den som talar. För att det skall bli drägligt så måste jag sitta mitt emot så jag slipper vrida huvudet.