06 Dagbok från Helvetet juli 2011

Publicerat i: 01 Allmänt, 06 Dagbok från Helvetet AFA, Alliansen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsskada, Arbetsskador, C, Centern, Dagbok, Dålig arbetsmiljö, FP, Facebook, Flen, Folkpartiet, Försäkringskassan, KD, Kinnarps, Kinnarps AB, Kristdemokraterna, Landstinget Sörmland, Landstinget Östergötland, Landstingsfullmäktige, Landstingsrevision, Landstingsstyrelsen, Landstingstyrelsen, Länsförsäkringar Skaraborg, M, MP, Magnus Leivik, Miljöpartiet, Mobbning, Moderaterna, Nya moderaterna, Politiker, Politikerförakt, Reinfeldt, S, SD, Socialdemokraterna, Sossar, Sverigedemokraterna, Sörmland, V, Ylwa G Karlsson, Åsa Kullgren
 
Länk till "Brevet till regeringen, politiker och massmedia".
 
Dagbok om mitt privata helvete, som landstinget Sörmlands olika politikerledningar, Kinnarps AB, förtroendeläkare hos AFA, förtroendeläkare hos Försäkringskassan, förtroendeläkare hos Länsförsäkringar Skaraborg, Vårdcentralen Kungsgatan och Alliansen med Reinfeldt i spetsen, har gett mig.

7 juli 2011

 

Idag har jag bara vilat ryggen och hållit mig  i stillhet efter semestern och jag har inte gått några längresträckor. Ryggen har inte värkt mer än att tabletterna kan hålla det i schack, idag är det mer nacken, tjutet i öronen och knäna som krånglat. När jag gick genom mailen från tiden då vi var hemma på semester så hittade jag ett mail från Kinnarps, där de undrade hur jag mådde och även skickade en semesterhälsning. Det var trevligt att få detta mail. Jag kontaktade min vårdcentral idag för att få recept på värktabletter förnyat. De skulle fixa det till i morgon eftermiddag.

 

8 juli 2011

 

Jag har haft en orolig natt som vanligt, vilket innebär osammanhängande sömn och spändhet i hela kroppen och tinnitus. Jag var tvungen att stoppa i mig värktabletter.

 

9 juli 2011

 

Orolig natt igen inte på grund av värme för vi har luftkonditionering, utan det är mer som en spänning i kroppen som inte släpper, en ständig oro. Jag och Margareta åkte till vänner i Djulö och hade med ett barnbarn. Jag försökte leka och simma lite med honom, men det kan jag glömma. Ryggen och nacken gör att jag kan knappt göra något i vattnet mer än att flyta omkring och hur djävla kul är det?!

 

10 juli 2011

 

 

Jag ar haft ont i nacken hela dagen. Det är som om jag har blivit hängd och det hjälper inte med värktabletter heller. Det här blir nog en lång natt. Nåja hur som helst om jag orkar så skall jag försöka ta en promenad tidigt i morgon bitti. Jag pratade med min mellanbror, han har varit i Bokladan och fixat med lagerutrymme och lagrat kartonger, utan honom så skulle vi vara tvungna att stänga vårt familjeprojekt, han har varit väldigt flitig och duktig.

 

11 juli 2011

 

Idag har jag mått hyfsat, visserligen värker det hela tiden någonstans i kroppen, men på något underligt sätt så vänjer sig koppen och psyket. Margareta och grabbarna följde med mig till Maxi och vi cyklade, så att jag skulle få motion, det går inte fort men det går i varje fall.

 

12 juli 2011

 

Margareta, min dotter Maria, barnbarnen William och Filip följer med till Bokladan. Vi har fint väder, men som vanligt så kan jag inte göra mycket. Det är tur att de är med. Jag står och håller i en vattenslang. Margareta kör röjaren, William klipper gräs och Maria och Filip bär böcker och flyttar hyllor. Det känns för jäkligt att jag är så handikappat så att jag inte kan göra något. Allt trädgårdsarbete görs av andra än mig, till exempel så skall vi köra bort småsten som mamma rensat ut ur landen, det är något som Maria och grabbarna får göra, även att köra sand och fylla ut ojämnheter i gräsmattan. På kvällen har jag så ont att jag knappt kan gå.

 

13 juli 2011

 

Vi är i Bokladan. De andra arbetar och jag sorterar böcker, en bok i taget med vänster hand, mer orkar jag inte. De andra håller på med trädgårdsarbete eller hjälper mig med flytt av boklådor och bokhyllor. Idag är jag tvungen att lägga mig några timmar till sängs för jag klarar inte stå upprätt. Det blir några värktabletter och sedan ligga. När vi åker hemåt, så får Margareta köra.

 

14 juli 2011

 

Klockan är 7.00 och jag har gått upp efter en orolig natts sömn och min nacke och huvud värker så in i helvete. Den här dagen har jag oerhört ont i nacken och jag kan knappt gå upprätt.

 

15 juli 2011

 

Jag har knappt sovit något i natt, först så krånglar magen och värker så att jag måste äta Rennies flera gånger i natt, sedan vid 4-tiden så värker nacken så in i helvete och jag måste gå upp och när jag går upp så tjuter det i öronen, jag är spyfärdig och det snurrar i skallen. Jag undrar hur den här dagen skall bli?

Klockan är 22 och jag har knallhuvudvärk i huvudet strålande upp från nacken. Jag har haft huvudvärk nu i mer än tre dagar. Jag kan knappt göra någonting. Hur skall det sluta?!

 

16 juli 2011

 

Vi åker till Östansjö och Margareta kör för den här dagen så plågar mig nacken och knän mer än annat. Hela dagen har jag gått i någon form av livsleda, jag orkar inget och jag vill inte göra något.

 

17 juli 2011

 

Vi är i Bokladan i Östansjö och får besök av en arbetskamrat till Margareta. Lena heter hon. Hon är en frisk fläkt och får mig att för en stund glömma mina krämpor som för dagen främst är nackvärk, illamående, yrsel och magbesvär. Jag dricker lite sprit och det lindrar fan bättre än något annat.

 

18 juli 2011

 

Jag sov mycket dåligt i natt. Det som plågade mig hela natten är magen. Jag har en sådan jävla halsbränna. Det håller på att haverera på grund av värktabletterna. Jag fick stoppa i mig Rennies och Omeprazol och det höll det i schack ett par timmar och sedan fick jag stoppa i mig mer. Tur att det regnade i Östansjö för då behövde jag inte ha dåligt samvete för att jag inget orkar göra. Margareta får köra bilen tillbaka till Norrköping för det klarar jag inte av.

 

19 juli 2011

 

Jag var ute och gick med Margareta på förmiddagen, jag måste ju göra något för att gå ner i vikt, jag vägde 116,5 kilo i morse. Hjälpte promenaden? Jag förberedde mig väl, eftersom jag har svårt att styra ”stora behovet” så fick jag vänta, jag har svårt både med att hålla emot och att trycka på när det behövs. När detta var avklarat, jag fick vänta någon timmer, så gick vi ut fter att jag tagit värktabletter. Det kändes ganska bra, men ju längre vi gick (vi gick väl drygt en kilometer) desto ondare i rygg och nacke fick jag, sedan var den dagen förstört och med förstörd menar jag att jag fick ställa in cykelturen till AM och P och även den utflykt som jag skulle varit med på till Godgårds porslinsmuseum fick jag skippa och stanna hemma, när Margareta, Anna och barnbarnen åkte iväg. Det var inte muntert att sitta ensam halva dagen.

 

2011-07-20

Jag försöker gå en längre sträcka, kanske en och en halv kilometer. Jag förberedde mig väl genom toalettbesök, vatten och annat och jag försäkrade mig om att välja en väg så att Margareta kan hämta mig med bilen, som hon var tvungen att göra häromdagen. Jag lyckades gå sträckan, men jag blev helt utslagen. Trött alltså och värken i knän, rygg och nacke gjorde att jag var tvungen att lägga mig och försöka slumra i någon form av halvdvala under eftermiddagen.

 

2011-07-21

Margareta, William och jag åker till Skokloster. Det är en ganska lång sträcka och vi delar på uppgiften att köra bilen, för hela sträckan klarar jag inte att köra trots att bilen är bra för mig jämfört med andra bilar, på så sätt att insteget i bilen är bra och jag kan sitta relativt högt och upprätt. Nåväl helt oproblematiskt är det inte att sitta med böjda knän, för efter en timme eller så så har jag tillbaka krampen i knäna, som jag har sluppit några dagar och det är jättejobbigt, för när jag sitter i bilen så kan jag inte räta på benen, när krampen sätter in.

 

2011-07-22

 

Jag fick massage idag av svärsonen Mats och det var på tiden. Han har fullt upp med ombyggnationer och kan inte massera i den utsträckning som jag skulle behöva, så det var ett tag sedan senast. Det kändes bra, för massagen på något sätt löser upp spänning i kroppen och mildrar värken.

 

2011-07-23

 

Jag har promenerat några kortare sträckor utanför huset idag, men annars gjorde jag inget speciellt, för jag orkar inte.

 

2011-07-24

 

Idag blev det inte mycket gjort, jag satt mest och läste och tittade på TV och anledningen till det är att jag inte orkar göra något. Värken invalidiserar mig och ju mindre jag rör mig desto bättre.

 

2011-07-25

 

Det var första arbetsdagen idag efter semestern. Jag sov knappt något natten till idag. Jag var oerhört spänd. Värktabletterna gjorde att värken tonades ned, men tabletterna kan ju inte göra något åt tinnitus, yrsel och illamående. Nåväl på något sätt tog jag mig genom arbetsdagen och hem och det blev en tidig kväll. Man kan ju fråga sig varför jag inte arbetade bara halvdag idag, men nu är det så att de kommande två veckorna skall jag vara landstingsdirektör, när KW har semester, så det är bara att bita ihop. Det är ödsligt på arbetet, inte ens de politiker som inte är på semester är här, något enstaka besök, men inte mer. Det är tur för dem att deras väljare inte ser dem. När jag tog upp det med en heltids politiker så kom standardsvaret "Vi är alltid i tjänst!".

 

2011-07-26

 

Jag sov mycket oroligt i natt, men jag sov i varje fall. Jag arbetade för första gången fram till klockan 18.00, sedan 12 oktober 2010, men det fick jag lida för. Det ledde till nack- och huvudvärk, förutom det gamla vanliga problemen med ryggen och benen, så det blev att stoppa i sig mer värktabletter.

 

27 juli 2011

 

Jag hade ytterligare en orolig natt, men inte lika illa som förra natten. Det som varit mest besvärligt idag är nacken och huvudvärken och värken runt vänster öra. Det blev jobbigare ju mer dagen framskred. Margareta och jag hämtade stora datorn som slagits ut av åskvädret och i vanlig ordning så fick Margareta bära för det klarar jag inte av, men fy fan vad jag skäms och känner mig ynklig när jag inte göra sådana saker. Detta gör mig deprimerad och jag känner en olust över hela situationen.

 

28 juli 2011

 

Jag har stora problem med tinnitus. Jag sitter med en arbetsuppgift som krväver mycket tankemöda och jag har svårt att koncentrera mig på uppgiften, det går bara korta stunder sedan måste jag göra något annat, för att sedan försöka på nytt. Magen spökar idag igen.

 

29 juli 2011

 

Sovit faktiskt ganska hyggligt i 4 timmar, men sedan blev jag klarvaken och låg och grubblade bland annat på min olycka. När jag åkte till jobbet så började huvudvärken och som inte det var nog så hade jag kramp i höger knä. Nu har jag ätit lunch och huvudvärken har släppt. Vi åker till Skansholmens hamnkrog och äter middag och övernattar där.

 

30 juli 2011

 

Jag har sovit mycket dåligt i natt, ryggen och nacken har varit för jävliga. Jag tar värktablett och det hjälper lite mot detta, men i stället så får jag huvudvärk som håller i hela dagen. När vi kommer hem så försöker jag läsa, men jag har svårt och koncentrera mig och det är något som har kommit med olyckan att jag har svårt att koncentrera mig på läsning mer än kanske i bästa fall maximalt en halvtimme. Det är mycket tråkigt att det är på det sättet för läsning är ett viktigt inslag i mitt liv.

 

31 juli 2011

 

Jag har sovit hyfsat och med det menas att jag har sovit utan avbrott kanske fyra timmar. Jag tar en längre promenad idag, kanske en och en halv kilometer och detta gör jag efter noggrann planering med dithörande toalettbesök. Jag klarar det och till och med lite längre, men det kostar på. Jag får stanna och vila, sitta och vila flera gånger. Jag går och lyssnar på en talbok och det underlättar lite grann. När jag kommer fram och dricker saft och slappnar av så känner jag att det värker i nästan hela kroppen, så det blir värktablett igen för att dämpa det värsta. Det är knän, ryggslut, nacke, axlar och huvud som värker. Värken klingar av lite framåt kvällen, men i nacken fortsätter det.