Brev till Per-Arne Andersson VD för oansvariga Kinnarps AB tillverkare av farlig stol

Publicerat i: 01 Allmänt, 04 Frågor om Kinnarps kraschade stolar, 50 Kinnarps AB, 56 Brev till Kinnarps ledning, 60 Demonstration mot Kinnarps @Kinnarps, @KinnarpsAS, @KinnarpsGroup, @KinnarpsInt, AFA, AFS, AFS2001, AMV, Advokat, Aftonbladet, Alingsås, Alliansen, Allsvenskan, Anders Andersson, Anna Dahlberg, Annika STrandhäll, Ansvar, Arbetarskydd, Arbetet, Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljö, Arbetsmiljöverket, Arbetsplatsolycka, Arbetsskada, Arbetsskador, Arvodesaffären, Arvodesskandalen, Bagargatan, Barometern, Borås, CEO, Corren, Customer Quality Manager, DN, Dagbok, Dagens Arbete, Demonstration, Denmark, Dålig arbetsmiljö, Ergonomi, Eskilstuna, Eskilstuna Kuriren, Ett gott arbetsliv, Expressen, Facebook, Falköping, Fannys Väg 5, Felkonstruktion, Filial, Flickr, Folkbladet, Frågor, Försäkringskassan, Förtroendeläkare, Gärde Wesslau, Helvetet, Hjo, Instagram, Jönköping, Jönköpings Posten, Kaliber, Katrineholms Kuriren, Kent Lampa, Kenth Lampa, Kinnarp, Kinnarp Srl, Kinnarps, Kinnarps AB, Kinnarps AG, Kinnarps AS, Kinnarps Group, Kinnarps Int, Kinnarps Interior, Kinnarps Interiör, Kinnarps Ltd, Kinnarps Plc, Konflikt, Kontorsstol, Koppargatan, Kvalitet, Landsting, Landstinget Sörmland, Landstinget i Uppsala län, Ljungby, Länsförsäkringar, Länsförsäkringar Skaraborg, Länsförsäkringar Skåne, Moelven, Norrköping, Norrköpings Tidningar, P4 Skaraborg, P4Goteborg, P4Halland, P4Jonkoping, P4Kalmar, P4Kronoberg, P4MorgonJKPG, P4Ostergotland, P4Skaraborg, P4Sormland, P4Stockholm, P4Vast, Per-Arne Andersson, Personskador, Podcast, Polisen, Politik, Politiker, Politikerförakt, Politiska sekreterare, Produktansvar, Produktsäkerhet, Produktsäkerhet, Region Gävleborg, Rolf Johansson, SVT, SVT Plus, SVT Öst, Skara, Skövde, Sociala media, Staffan Lindblad, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Tidaholm, Tomas Ekström, Tumblr, Twitter, Ulricehamn, Västergötland, arbetsmiljö, arbetsskada, arbetsskador, media, p4sjuharad, slarv, Åsa Kullgren, Ökande antal arbetsskador, Övernattningslägenhet

Datum: 2015-08-17

Per-Arne Andersson
CEO

Kinnarps AB
Fannys väg 5
131 54 Nacka

Hej!

Du vet säkert vem jag är och kan nog redan nu ana varför du sitter med mitt brev i din hand.

Jag förväntar mig hjälp av dig som verkställande direktör för Kinnarps AB, men innan jag kommer in på detta så vill jag återge anledningen till brevet och jag börjar med en bild.

 

 

 

 

Den här felkonstruerade stolen skadade mig för livet. Ni producerade ett antal farliga stolar och levererade före vecka 50, 2001 enligt er återförsäljare i Nyköping och Customer Quality Manager Rolf Johansson. Ni levererade ett antal felkonstruerade stolar till landstinget Sörmland.

 

Tråkigt för mig är att ni inte varnade de anställda på landstinget, för det fanns fortfarande farliga oupptäckta stolar i landstinget. Det hade varit lätt för er att varna och jag hade inte skadats, det hade räckt med texten ”Titta under sitsen, är stoppklacken svart, då är stolen farlig, ställ undan stolen och meddela Kinnarps filial. Är stoppklacken däremot grå så är stolen ofarlig.”  Ja, om du undrar, det är jobbigt för mig att med vetskapen om denna enkla åtgärd så hade jag varit oskadad idag.

 

Den 12 mars 2010 kraschade en stol på Synenheten (landstinget Sörmland) i Eskilstuna av just den orsaken som beskrivs ovan. Kinnarps skickade ut en reparatör som lagade stolen, men inga varningar skickades ut till anställda. Den här kraschen är väl dokumenterad i avvikelsehanteringssystemet Synergi som landstinget använder, dessutom har jag talat med chefen för enheten där kraschen inträffade och han bekräftar det er advokat och era filialer i Sörmland undvikit att efterforska.

 

När ni underlät att varna så ledde det oundvikligen till en stolskraschen under mig och den inträffade den 12 oktober 2010. Detta förstörde livet för mig genom de skador er farliga/felkonstruerade stol orsakade mig. Här ser du tre av fem skador. Axel, knä och nacke.

Om du undrar vilka konsekvenser det har haft för mig och min familj så kan du läsa om det på min hemsida. Adressen dit är www.arbetsskador.blogg.se

Nu hoppar jag fram till den skadereglering som gjorts av ert försäkringsbolag Länsförsäkringar Skaraborg. De har haft generositeten att å era vägnar utbetala 2 212 kronor och förklarat att läketiden är två till tre veckor. Jag förstår att ni är försäkringsbolagets viktigaste kund, men lite pinsamt borde det väl kännas eller hur?!

Det är här min fråga till dig. Vill du vara vänlig och hjälpa mig med hur jag skall använda beloppet? Jag anger mina verkliga utgifter för den olycka ni orsakat och lämnar utrymme för dig att fylla i lämpligt belopp så att de enskilda posterna summerar upp till 2 212 kronor. Jag har bara tagit upp utgifter fram tillårsskiftet 2014/2015 och inga framtida utgifter.

 

 

 

Sammanställning

Summa

Ditt förslag till fördelning

Resor arbetet

14 000 kr

 

Bilkostnader, efter stolskraschen så kunde jag inte längre åka kommunalt som jag alltid annars gjort

83 700 kr

 

Parkeringstillstånd

1 000 kr

 

Sjukvård vid minst 250 tillfällen inkl. resor

45 800 kr

 

Medicin inkl. resor

16 500 kr

 

Advokat inkl. resor

32 500 kr

 

Läkarbesök vid minst 50 tillfällen inkl. resor

20 000 kr

 

Diverse, frimärken, telefon mm

1 000 kr

 

Förlorad arbetsinkomst okt 2010 – dec 2014

887 000 kr

 

Totalt

1 087 500 kr

2 212 kr

Jag tackar på förhand för din hjälp med denna utgiftsfördelning. Det här brevet har jag även skickat till COO Anders Andersson i det fall du har semester och känner dig förhindrad att svara.

Om du har vägarna förbi så är du välkommen hem till mig för samtal eller utanför någon av ert företags filialer, där jag demonstrerar mot Kinnarps behandling av den som oförskyllt skadats av ert företags produkt.

Hälsningar,

Kenth Lampa 
#1 - - Jocke Becker:

Att ett etablerat möbelföretag som Kinnarp med en uttalad filosofi att värna kompetens, kvalitet, miljö och ergonomi kan undandra sitt ansvar när olyckor händer är för mig omoraliskt.
Det måste till en mediaupplysning för att sätta press på företagsledningen. Stå På dig Kenth...

Svar: Tack för ditt stöd! Med vänlig hälsning, Kenth Lampa
Kenth Lampa

#2 - - Zlatan:

Jag vet vem som monterade stolen ;)

Svar: Hej!
Det låter intressant. Vem var det som monterade stolen?

Med vänlig hälsning

Kenth
Kenth Lampa

#3 - - MrGrey:

Det har förekommit fler olyckor. Men man har nog köpt den tystnaden. Dessutom kan man ju fråga sig varför "skattebetalarnas" pengar går till dyra stolar när det finns bättre och billigare stolar hos andra leverantörer.